Λειτουργούν ακόμη δύο κέντρα εμβολιασμού για παιδιά 5-11 ετών

Εμβολιαστικά κέντρα αποκλειστικά για εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών θα λειτουργήσουν στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού και στο γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών κοινοτήτων στην Τριμίκλινη, στις 8 και 15 Ιανουαρίου, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων/κηδεμόνων και δη των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου προχωρεί στην λειτουργία μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου 2022, μεταξύ 08:00 και 14:00, το εμβολιαστικό κέντρο στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού – σημείο Α’ θα εξυπηρετεί μόνο παιδιά ηλικίας 5-11 ετών (walk in και ραντεβού μέσω της πύλης εμβολιασμού).

Στις 15 Ιανουαρίου 2022, μεταξύ 08:00 – 14:00, θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο στο γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών κοινοτήτων στην Τριμίκλινη για την εξυπηρέτηση των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, συνεχίζονται κανονικά σε όλες τις επαρχίες,  από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, μόνο κατόπιν διευθέτησης ραντεβού. Στη Λευκωσία στο Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Κέντρο Υγείας Λατσιών, στη Λεμεσό στο Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Παλαιό Νοσοκομείο, στη Λάρνακα στο Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Παλαιό Νοσοκομείο, στην Αμμόχωστο στο Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Νοσοκομείο Αμμοχώστου και στην Πάφο στο Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού - Γενικό Νοσοκομείο. 

Για τον εμβολιασμό των παιδιών θα πρέπει να προσκομίζεται έντυπο συγκατάθεσης υπογεγραμμένο και από τους δύο γονείς και πιστοποιητικό γεννήσεως ή ταυτότητα του παιδιού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, περίπου 310 χιλ. συσκευασίες self test έφθασαν το βράδυ της Τετάρτης στην Κύπρο και αναμένεται να διανεμηθούν στα φαρμακεία εντός της ημέρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές