Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μόνο με ραντεβού οι εμβολιασμοί παιδιών 5 με 11 ετών-Τα διαθέσιμα κέντρα

  15/12/2021 16:30
Μόνο με ραντεβού οι εμβολιασμοί παιδιών 5 με 11 ετών-Τα διαθέσιμα κέντρα

Μόνο με ραντεβού οι εμβολιασμοί παιδιών 5 με 11 ετών-Τα διαθέσιμα κέντρα

  15/12/2021 16:30

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου Υγείας για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19, από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, αρχίζει ο εμβολιασμός του παιδιατρικού πληθυσμού ηλικίας 5 έως 11 ετών στα Κέντρα Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού του Υπουργείου Υγείας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, κατόπιν διευθέτησης τηλεφωνικού ραντεβού.

Από την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί, η διευθέτηση των ραντεβού θα γίνεται ΜΟΝΟ μέσω της πύλης εμβολιασμού.

Τα συγκεκριμένα κέντρα θα λειτουργούν σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, ενώ είναι ειδικά διαμορφωμένα μόνο για τα παιδιά, με βασικό στόχο την εύκολη πρόσβαση.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει πως κρίνοντας τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων και λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία των παιδιών από τη νόσο COVID-19, προχωρεί στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικία 5-11 ετών και τα εν λόγω εμβόλια έχουν διαφορετική δοσολογία σε σχέση με αυτά που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (10μικρογραμμάρια σε σύγκριση με 30μικρογραμμάρια). Σε σχετική έρευνα, υπολογίστηκε ότι είναι 90,7% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου COVID-19.

Σε σχέση με τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, έχει παρατηρηθεί ότι είναι παρόμοιες με εκείνες των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω. Είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και βελτιώνονται εντός ολίγων ημερών από τον εμβολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας