Αυτές είναι οι καφετέριες και τα εστιατόρια που ανακοίνωσαν lockdown (pics)

Καλά κρατούν οι αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, στον απόηχο των μέτρων της Κυβέρνησης, βάσει των οποίων πλέον οι ανεμβολίαστοι πολίτες απαγορεύονται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους.  

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ισχύ εν μέσω… θύελλας το lockdown σε ανεμβολίαστους-Φωνές και διαμαρτυρίες

Οι ιδιοκτήτες από τη μία φωνάζουν για μέτρο που θα πλήξει οικονομικά τις επιχειρήσεις τους, ενώ από την άλλη κάνουν λόγω για διαχωρισμό των πελατών, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης, ανεπίτρεπτη.  

Μάλιστα, κάποιοι ιδιοκτήτες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ανακοίνωσαν από μόνοι τους λουκέτο, ενώ ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), εκφράζει την έντονη διαφωνία του για το μπλόκο ανεμβολίαστων. 

«Εμείς διαφωνήσαμε εξαρχής με την απόφαση τόσο για τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να μας επιφέρει, όσο και για τα αποτελέσματα του μέτρου», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης, αναφέροντας πως είναι αμφίβολο το επιδημιολογικό αποτέλεσμα των μέτρων.

«Κατά την άποψή μας, χωρίς να είμαστε ειδικοί, είναι αμφίβολο εάν θα πετύχει, από την άποψη ότι οι παρέες, δεν θα μοιράζονται και εάν έχουν ένα ή δύο ανεμβολίαστους θα παραμένουν στα σπίτια τους. Ήδη άρχισαν να διοργανώνουν πάρτι για τα σπίτια, οπόταν μπορεί να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα από την άποψη των κρουσμάτων».

Το παράδειγμά των ιδιοκτητών που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, σκέφτεται να ακολουθήσει και ο ΠΑΣΙΚΑ, με ποιο οργανωμένο τρόπο. «Ήδη κάποιοι αναστέλλουν την εξυπηρέτηση, άλλοι κάποιοι θέλουν να το κάνουν συμβολικά. Υπάρχει, πάντως αυξημένη πιθανότητα για ένα συνολικό κλείσιμο των χώρων, υπό τη μορφή της διαμαρτυρίας», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Οι επιχειρήσεις που ανακοίνωσαν λουκέτο  

 

  

 

 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας