Τρεις μαθητές οι θετικοί στην Όμικρον-Έφτασαν από εκδρομή, αρνητικό το πρώτο PCR

Τρεις μαθητές κυπριακής καταγωγής από τη Λεμεσό, που ήρθαν από χώρα της Ευρώπης, έπειτα από σχολική εκδρομή είναι τα πρόσωπα που εντοπίστηκαν θετικά στη μετάλλαξη Όμικρον, θέτοντας σε κόκκινο συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Το Σάββατο το πρωί μάλιστα, θα σπεύσει στο σχολείο τους κινητή μονάδα του Υπουργείου Υγείας, ώστε να διενεργηθούν τεστ σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές, καθώς και τις στενές επαφές των κρουσμάτων. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και άλλα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο εν λόγω σχολείο (σ.σ καθηγητές και μαθητές), με σκοπό να διαπιστωθεί εάν τελικά προσβλήθηκαν και αυτοί από την Όμικρον. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφθασε η μετάλλαξη Όμικρον στην Κύπρο-Εντοπίστηκαν τρία κρούσματα στη Λεμεσό

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, την 1/12 οι ανήλικοι έφτασαν στην Κύπρο έπειτα από σχολική εκδρομή και υποβλήθηκαν σε τεστ PCR με αρνητική ένδειξη. Μέχρι να βγει το αποτέλεσμά τους ήταν σε περιορισμό, ωστόσο το ανησυχητικό είναι ότι μετά, έπειτα και από αυτό το αποτέλεσμα, επέστρεψαν στο σχολείο τους, αφού δεν είχαν συμπτώματα και ήταν εμβολιασμένοι. Συμπτώματα φαίνεται να ανέπτυξαν πέντε ημέρες μετά την άφιξη τους στην Κύπρο. 

Υποβλήθηκαν σε τεστ, το οποίο όταν βγήκε θετικό, μπήκαν σε αυτοπεριορισμό στα σπίτια τους. Τα θετικά τους τεστ αναλύθηκαν από το Ινστιτούτο Γενετικής, που διαπίστωσε την Παρασκευή, μέσω αλληλούχισης, πως οι τρεις ανήλικοι είχαν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Στην Ομάδα Ιχνηλάτησης όλες οι δυνάμεις έχουν ριχθεί στον εντοπισμό των πολλών επαφών που είχαν τις τελευταίες ημέρες οι τρεις ανήλικοι. Όλες οι επαφές τους θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό και θα υποβληθούν σε τεστ, τα οποία θα σταλούν για αλληλούχιση. 

Το Υπουργείο Υγείας εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με το Υπουργείο Παιδείας, που έχει ενημερωθεί σχετικά και αναμένει οδηγίες για το εάν θα κλείσει το σχολείο, που είναι της Μέσης εκπαίδευσης. 

Σημειώνεται ότι η χώρα μας έλαβε έκτακτα μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Αφότου έκλεισε σύνορα με οκτώ Αφρικανικές χώρες, με απόφαση του ΥπουργΙκού Συμβουλίου, διενεργούνται από τη Δευτέρα PCR τεστ σε όλους όσοι φτάνουν στην Κύπρο. Όλοι οι ταξιδιώτες, μέχρι να βγει το αποτέλεσμά τους πρέπει να μένουν σε αυτοπεριορισμό.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών