Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έρχονται αλλαγές στο πρωτόκολλο εμβολιασμένων-Καραντίνα με… εξαιρέσεις για επαφές

  10/12/2021 12:49
Έρχονται αλλαγές στο πρωτόκολλο εμβολιασμένων-Καραντίνα με… εξαιρέσεις για επαφές

Έρχονται αλλαγές στο πρωτόκολλο εμβολιασμένων-Καραντίνα με… εξαιρέσεις για επαφές

  10/12/2021 12:49

Συνεχίζονται οι διεργασίες, προκειμένου να υπάρχει κατάληξη στο θέμα του χειρισμού εμβολιασμένων προσώπων, που είναι επαφές κρουσμάτων. Η σκέψη σε αυτό το στάδιο, είναι να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι είναι στενές επαφές κρουσμάτων και ενώ έχουν παρέλθει έξι μήνες από τον αρχικό εμβολιασμό τους, δεν προχώρησαν στη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης.

Η αποδέσμευσή τους, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, θα γίνεται μέσω αρνητικού PCR τεστ. Από αυτό το μέτρο, θα εξαιρούνται όσοι έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου (σ.σ δεύτερη για τους J&J) και όσοι έλαβαν δεύτερη δόση και δεν έχουν παρέλθει έξι μήνες από τον εμβολιασμόι τους. 

Αποφάσεις επί του θέματος, που θα συζητηθεί στη σύσκεψη των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τον υπουργό Υγεία τη Δευτέρα, θα ληφθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Η συζήτηση προέκυψε, έπειτα από ερώτημα της Ομάδας Ιχνηλάτησης, τόσο προς το Υπουργείο Υγείας, όσο και προς τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για το πώς θα γίνεται ο χειρισμός των εμβολιασμένων στενών επαφών κρουσμάτων, που έκαναν μόνο δύο δόσεις του εμβολίου. Υπενθυμίζεται, ότι αυτή τη στιγμή, όλοι οι εμβολιασμένοι που είναι στενές επαφές κρουσμάτων, μπορούν να μην μείνουν σε αυτοπεριορισμό, εάν δεν έχουν συμπτώματα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις εξαγγελίες, από τις 18 Δεκεμβρίου, καταργείται το SafePass για όσα άτομα δεν έχουν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου μετά την πάροδο επτά μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.

Η απόφαση δεν αποκλείεται πάντως να μπει για λίγο στον πάγο, εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΕ για το θέμα. Αποφάσεις θα ληφθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα συνέλθει τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας