Συνεδριάζει και λαμβάνει αποφάσεις για τους αρνητές κληρικούς η Ιερά Σύνοδος

Στη σκιά των νέων δηλώσεων του Μητροπολίτη Μόρφου περί κορωνοϊούλη και της νέας κόντρας, που έχει ξεσπάσει με τον Μητροπολίτη Ταμασού, συνέρχεται στις 10:00 το πρωί η Ιερά Σύνοδος. Ένα από τα θέματα στην ατζέντα, είναι αυτό των αρνητών κληρικών, με το ενδεχόμενο επιβολής ποινών να παραμένει ανοικτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προανήγγειλε τιμωρίες σε όσους ιερείς τάσσονται κατά του εμβολιασμού ο Αρχιεπίσκοπος

Το πολυσυζητημένο θέμα των κληρικών, οι οποίοι τάσσονται ενάντια στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς επίσης και στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της Ιεράς Συνόδου. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου παρουσιάζεται έντονα ενοχλημένος με τις τοποθετήσεις των κληρικών και επιθυμεί να βάλει ένα τέλος στην… επανάστασή τους. Τη θέση του στηρίζουν και άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου. 

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όπως ανέφερε σε δημόσιες τοποθετήσεις του, θα καλέσει τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να επιβάλουν ποινές και να εκφράσουν δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ του εμβολιαστικού προγράμματος. Δεν αποκλείεται, μάλιστα η επιβολή αυστηρών ποινών, που κυμαίνονται από επίπληξη, μη καταβολή μισθού, μέχρι και επ’ αόριστον αργία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χαρακώματα Μόρφου και Ταμασού για τον… κορωνοϊούλη

Η Ιερά Σύνοδος πραγματοποιείται μετά την... ιερή κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε Μητροπολίτη Μόρφου και Μητροπολίτη Ταμασού, με τον πρώτο να κατηγορεί το δεύτερο για κακοπροαίρετο σχολιασμό δηλώσεών του και τον δεύτερο να απαντά ότι την άποψή του την εκφράζει και θα την εκφράζει με σεβασμό προς τη διαφορετική από τη δική του θέση, χωρίς φόβο και πάθος, όπως το πράττει και ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού, είχε ερωτηθεί για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, που έκανε λόγο για κορωνοϊούλη και ένα ιό που φέρνει ταπεινότητα. Η απάντησή του ήταν ότι όντως οι δοκιμασίες ταπεινώνουν τον άνθρωπο. Η τοποθέτησή του, ενόχλησε ωστόσο τον Μόρφου Νεόφυτο, ο οποίος τον έψεξε μέσω επιστολής. Ο Ταμασού Ησαΐας, απάντησε επίσης μέσω επιστολής, σημειώνοντας πως ο Μητροπολίτης Μόρφου, έχει παρερμηνεύσει όσα έχει πει.

Για να λάβει δεύτερη επιστολή από τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος τον συμβούλευσε να μην γίνεται υποχείριο των Μέσων Μαζικής... Εξημέρωσης, όπως χαρακτήρισε τα ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ο Superman... Μόρφου, η άδεια της Παναγίας και ο κορωνοϊούλης

Στην Ιερά Σύνοδο θα παραστεί, εν τω μεταξύ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να ενημερώσει τους Ιεράρχες σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα