Έξαλλοι οι γονείς με την απόφαση του Υπουργικού-Κλιμακώνουν τα μέτρα τους

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να μην επιστρέψουν στα θρανία νωρίτερα οι μαθητές των Γυμνασίων και των Δημοτικών της Λεμεσού, οι οργανωμένοι γονείς. Μάλιστα, η Ομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Λεμεσού ετοιμάζεται να εφαρμόσει το επόμενο μέτρο, που είχε εξαγγείλει.

Το «όχι» του Υπουργικού Συμβουλίου, στην πρόταση που είχε κατατεθεί για επιστροφή των μαθητών πριν την καθορισμένη ημερομηνία, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γονέων, τόσο της Δημοτικής Εκπαίδευσης, όσο και της Μέσης, με τον Χαράλαμπο Διονυσίου να τονίζει πως θα αξιολογήσουν την απόφαση αυτή του Υπουργικού και θα επανέλθουν με ανακοίνωση για τα επόμενά τους βήματα, χωρίς να αποκλείεται και η λήψη μέτρων.

Από την άλλη, οι γονείς Δημοτικής συνεχίζουν κανονικά με τα μέτρα που είχαν εξαγγείλει. «Η απόφαση είναι σεβαστή, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε με τα μέτρα μας. Αύριο θα είμαστε έξω από το Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό, όπου θα διαμαρτυρηθούμε για την διάκριση σε βάρος των παιδιών μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε πως οι αποφάσεις για τα σχολεία θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρία, ταυτόχρονα με τη λήξη του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας.

«Ελπίζουμε μέχρι τη λήξη του διατάγματος να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές, που παρακολουθούν τα μαθήματα με εξ αποστάσεως εκπαίδευση» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είπε «όχι» στην πρόωρη επιστροφή μαθητών Γυμνασίων στα θρανία το Υπουργικό

Έδωσε στοιχεία το Υπουργείο Υγείας

Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει στοιχεία για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στα Δημοτικά σχολεία. Σύμφωνα, λοιπόν με τα στοιχεία από την Ομάδα Ιχνηλάτησης, από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 20 Μαρτίου, η πλειοψηφία των κρουσμάτων σε μαθητές εντοπίστηκε στα Δημοτικά (714 κρούσματα), σε σύγκριση με 431 μαθητές Λυκείων.

Από τα στοιχεία, διαφάνηκε πως η μη χρήση μάσκας από τους μαθητές στα Δημοτικά, αλλά και το γεγονός ότι τα παιδιά 12 ετών και κάτω δεν υποβάλλονται σε rapid test, δυσχεραίνουν την έγκαιρη ανίχνευση και την απομόνωση των θετικών περιστατικών.

Ενδεικτικά, με βάση τα δεδομένα από την Ομάδα Ιχνηλάτησης, ένας μαθητής Δημοτικού, πέραν από το ότι, στις πλείστες περιπτώσεις, μεταδίδει τον ιό σε όλα τα μέλη της οικογένειάς του (ενδοοικογενειακή μετάδοση) και σε άλλα άτομα από το κοινωνικό του περιβάλλον, επιμολύνει τουλάχιστον 2 συμμαθητές του εντός του σχολικού χώρου.

Από την εφαρμογή του μέτρου για κλείσιμο των Δημοτικών στην Επαρχία Λεμεσού, φαίνεται να υπάρχει μείωση των κρουσμάτων σε μαθητές, αφού από τα 120 κρούσματα την εβδομάδα 7-13 Μαρτίου, την εβδομάδα 14-20 Μαρτίου μειώθηκαν σε 80 (επιμολύνσεις που είχαν γίνει την εβδομάδα 7-13 Μαρτίου και ανιχνεύθηκαν στις 14-20 Μαρτίου), που αντανακλάται στη μείωση του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων σε σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι οργανωμένοι γονείς-«Ανοίξτε τα σχολεία, τώρα»

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία