Είπε «όχι» στην πρόωρη επιστροφή μαθητών Γυμνασίων στα θρανία το Υπουργικό

Στη σκιά των επιβαρυμένων επιδημιολογικών δεδομένων και εν μέσω των πιέσεων για επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία, για άνοιγμα και άλλων επιχειρήσεων και για παροχή έκτακτων χαλαρώσεων στις διακινήσεις, συνήλθε το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετικός στον κορωνοϊό ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος-Σε αυτοπεριορισμό μέλη του Υπουργικού

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας που συνεδρίασαν χθες το βράδυ, ετοίμασαν εισηγήσεις προς τον υπουργό Υγείας, οι οποίες συζητήθηκαν ενώπιον του Υπουργικού. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου παρουσίασε τα δεδομένα της επιδημιολογικής εικόνας, που παραμένουν σε οριακά επίπεδα με τη χθεσινή μέρα να προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό, αφού αυξήθηκαν κρούσματα και νοσηλείες.

Όπως ανέφερε μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Παιδείας, ενώπιον του Υπουριγκού συζητήθηκαν οι εισηγήσεις των ειδικών. Οι διαπιστώσεις των ειδικών είναι ότι η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «συντρέχει λόγος να δείξουμε προσοχή, ανάμεσα σε άλλα, και στα σχολεία και ότι θα πρέπει – κάτι με το οποίο συμφωνούμε- ταυτόχρονα να λάβουμε υπόψη και τον συναισθηματικό, ψυχολογικό παράγοντα στον μαθητικό πληθυσμό.

Στη βάση αυτών των δεδομένων, αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ταυτόχρονα με τη λήξη ισχύος των αποφάσεων που είχαμε λάβει στη βάση εισηγήσεων και πάλι της ομάδας των επιδημιολόγων.

Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι με τη λήξη αυτής της περιόδου θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν με φοίτηση με φυσική παρουσία και τα σχολεία, τα οποία σήμερα λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξαλλοι οι γονείς με την απόφαση του Υπουργικού-Κλιμακώνουν τα μέτρα τους

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνυπολόγισε και τα επιδημιολογικά δεδομένα της χθεσινής ημέρας, που προκάλεσαν πάντως ανησυχία αφού για δεύτερο εικοσιτετράωρο σημειώθηκε άλμα στις νοσηλείες, ενώ ξεπέρασαν τους 50 οι σοβαρά νοσούντες, οι 21 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι.

Σε έξι νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 217 ασθενείς. Στη μάχη ρίχθηκε από χθες και το Νοσοκομείο Πάφου, όπου νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς με covid-19. 

Την αγωνία ενέτεινε και το γεγονός πως αυξήθηκαν τα κρούσματα (καταγράφηκαν 410) καθώς και το ποσοστό θετικότητας, με τη Λεμεσό να ξεπερνάει και πάλι το 1, την ώρα που έδειχνε σημάδια σταθεροποίησης.

Η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται κομβικής σημασίας αφού από τη μία θα διαφανεί εάν επιδεινώθηκε η εικόνα στη Λεμεσό από τα καρναβαλίστικα πάρτι και από την άλλη, θα αρχίσει να φαίνεται κατά πόσον επιβάρυναν την κατάσταση οι νέες χαλαρώσεις.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας