Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι οργανωμένοι γονείς-«Ανοίξτε τα σχολεία, τώρα»

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι οργανωμένοι γονείς μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης, για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της Κυβέρνησης, που αφορά στην αναβολή της επιστροφής των μαθητών των Γυμνασίων στα θρανία.

Περίπου 150 γονείς μαζεύτηκαν έξω από το Προεδρικό και ανάρτησαν πανό, όπως «μέλλον στην Παιδεία κι όχι παρελθόν, τέλος τα παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών».

Κάποιοι άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν, «ανοίξτε τα σχολεία τώρα», ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν και παιδιά.

 

 

 

Σε δηλώσεις του, ένας από τους διαμαρτυρόμενους ανέφερε ότι, «ήρθαμε από όλες τις επαρχίες, με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε και να πετύχουμε την επιστροφή των παιδιών μας στα γυμνάσια και να επιλυθούν τα υπόλοιπα προβλήματα, που διαφάνηκαν μέσω της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης».

Άλλη διαμαρτυρόμενη, έκανε λόγο για απαράδεκτες ενέργειες από πλευράς Κυβέρνησης, αφού όπως είπε, οι προτεραιότητες δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Είναι ανοιχτά τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι καφετέριες, τα κομμωτήρια και τα παιδιά μας κάνουν εκπαίδευση από τον καναπέ». 

Σημείωσε ακόμα ότι, «δεν γίνεται να είναι όλα ανοιχτά και το παιδί μου να σέρνεται από καναπέ σε καναπέ».

Aπό την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης,  Χαράλαμπος Διονυσίου, εξέφρασε τη διαφωνία του με το γεγονός ότι τα γυμνάσια παραμένουν κλειστά, ενώ έκανε μια χρονολογική αναφορά σε όσα έγιναν από τη μέρα που λήφθηκαν τα μέτρα για αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι με το πέρας της εκδήλωσης θα παραδόθηκε υπόμνημα με τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών, στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

 

 

Στο σημείο, βρέθηκε εξάλλου και ισχυρή αστυνομική δύναμη, για να επίβλεψη την εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώθηκε, παρά τα μέτρα που ισχύουν για αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης είχε δώσει τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση, για αλλαγή της απόφασης αυτής, μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, ωστόσο το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να λάβουν μέτρα.

Παράλληλα, και οι γονείς Δημοτικής ένωσαν τις φωνές τους με τους γονείς μέσης, αφού διαμαρτύρονται για την απόφαση για κλείσιμο των Δημοτικών στη Λεμεσό, μέχρι το τέλος του μηνός.

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση