Ανακοινώνει αλλαγές στα ραντεβού για τους εμβολιασμούς το Υπουργείο Υγείας

Έπειτα από τα ζητήματα που προέκυψαν με τα ραντεβού στην Πύλη Εμβολιασμού το Υπουργείο Υγείας, άκουσε τα παράπονα πολιτών και τις εισηγήσεις των οργανωμένων ασθενών και θα προβεί σε κάποιες αλλαγές, που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, Όλγα Καλακούτα το Υπουργείο Υγείας, θα προχωρήσει σε διορθωτικά μέτρα, «που θα ικανοποιήσουν», όπως σημείωσε.

Εισηγήσεις για αλλαγές στη διαδικασία κατέθεσαν οι οργανωμένοι ασθενείς και άλλοι φορείς, ανέφερε η κ. Καλακούτα, η οποία διαβεβαίωσε πως έχουν ληφθεί υπόψην οι εισηγήσεις. «Ελπίζω ότι εντός της ημέρας να ανακοινωθούν οι αλλαγές, που θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν τη διαφάνεια».

Όπως εξήγησε, με τις αλλαγές που θα γίνουν, «δεν θα υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός στην εξασφάλιση ραντεβού. Σε αυτά τα πλαίσια είναι ο σχεδιασμός. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε αυτή την εβδομάδα, είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να μην επαναληφθεί μετά. Δεν βρήκαμε ένα έτοιμο λογισμικό και δεν ξαναζήσαμε τέτοια εμπειρία».

Απέρριψε δε τις καταγγελίες ότι το λογισμικό άνοιξε νωρίτερα χθες. «Εκείνο που συνέβηκε είναι ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να εμβολιαστεί. Η πρόκληση που αντιμετωπίσαμε χθες, ήταν λόγω του ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των ραντεβού. Όταν άνοιξε στις εννέα το πρωί η πλατφόρμα πολύ γρήγορα καλύφθηκαν τα ραντεβού», πρόσθεσε. 

Η κ. Καλακούτα, ανέφερε πως ενώ τις προηγούμενες ημέρες, όλα είχαν κυλήσει ομαλά, υπήρξαν «παράπονα και σχόλια για τα ραντεβού, επειδή στην αρχή υπήρχε κάποια δυσκολία για να χρησιμοποιήσει κάποιος το λογισμικό, κάτι που αποδείχθηκε ότι είναι εύκολο. Υπήρχε και θέμα για τις ώρες που άνοιξε η Πύλη, που οφειλόταν σε λόγους τεχνικούς και διορθώθηκε».  

Χθες, εν τω μεταξύ έφτασαν στην Κύπρο άλλες 3,510 δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Tα ραντεβού για αυτές τις δόσεις, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα