Κρούσματα και σε δεύτερο σφαγείο, δεν επιτράπηκαν τεστ-Καταγγελία στην Αστυνομία

Κρούσματα κορωνοϊού και σε δεύτερο σφαγείο στη Λευκωσία ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, ενώ υπέδειξε πως δεν επιτράπηκε η είσοδος σε ομάδα που αποστάλθηκε για να διενεργήσει δειγματοληψίες στους εργαζόμενους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χαράζουν πορεία οι επόμενες μέρες-Αισιοδοξία για τα μέτρα, στη μάχη νέα όπλα
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας κτηνιατρικός λειτουργός, που εργάζεται στο σφαγείο την προηγούμενη Παρασκευή που είχε γίνει και το περιστατικό στο σφαγείο Cypra. Αμέσως το Υπουργείο Υγείας τέθηκε σε κινητικότητα και αποφάσισε να κάνει προληπτικά δειγματοληπτικό έλεγχο στους εργαζόμενους του εν λόγω σφαγείου.
 
Από τα δείγματα που έχει λάβει το Υπουργείο Υγείας, αφού δεν δέχθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι να εξεταστούν, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα. Η διεύθυνση του υποστατικού είχε δηλώσει το ένα άτομο ως μέλος του προσωπικού. Όσον αφορά στα άλλα δύο πρόσωπα, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο ισχυρισμός ότι εργάζονται στο σφαγείο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκίνησαν τα τεστ στους εργαζόμενους από και προς Λεμεσό και Πάφο
 
Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να αποστείλει μονάδα, η οποία θα κάνει επί τόπου δειγματοληψίες στα υπόλοιπα άτομα που δεν είχαν εξεταστεί, ώστε να διασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι και να διαφανεί το μέγεθος του προβλήματος.
 
Η δειγματοληψία δεν κατέστη δυνατό να διενεργηθεί διότι δεν επετράπη η είσοδος στην ομάδα που απέστειλε το Υπουργείο, παρόλο που συνοδευόταν από μέλη της Αστυνομίας. Χθες το βράδυ, διαβιβάστηκε καταγγελία από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης προς την Αστυνομία, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσον προκύπτουν αδικήματα.
 
Ο υπουργός Υγείας, ερωτηθείς για το νέο περιστατικό που προέκυψε στο Σφαγείο Α&Α, το οποίο αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές για τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου ανάμεσα στο προσωπικό του και για τον λόγο αυτό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα φαινόμενα αυτά συμβαίνουν συχνά στην ιχνηλάτηση, είτε μεμονωμένα είτε σε εταιρείες. Έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και ελπίζω άμεσα να δοθεί η άδεια ή να μπορέσει να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες για να εξεταστεί το προσωπικό για να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχουν άλλα κρούσματα ή περαιτέρω διασπορά. Αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να συμβεί με αυτή την καθυστέρηση που προβάλλει το συγκεκριμένο Σφαγείο, αδικαιολόγητα κατ’ εμάς, και για αυτό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975