Απαντά στις επικρίσεις για τον στρατό η Κυβέρνηση-«Δεν δικαιολογούνται»

Στις επικρίσεις για την συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς απαντά η Κυβέρνηση, η οποία τις χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες υπό τις περιστάσεις τις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ και ξεκαθαρίζει πως ο ρόλος του είναι υποβοηθητικός, λόγω έλλειψης προσωπικού από την Αστυνομία. 

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε πως «όπως η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έχει δηλώσει, η συμμετοχή μελών της Εθνικής Φρουράς, 40 άτομα στο σύνολο τους, στην επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι καθαρά βοηθητική και οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας, αλλά και της μόλυνσης σεβαστού αριθμού μελών της Αστυνομίας με Covid-19».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O ρόλος της Εθνικής Φρουράς στα μπλόκα και η απάντηση στις έντονες αντιδράσεις

Ο κ. Κούσιος σημείωσε επίσης πως οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιηθεί για ενίσχυση των δυνάμεων της Αστυνομίας σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως, μεταξύ άλλων, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Όπως είπε, «θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις τόσο από το ΑΚΕΛ όσο και από άλλους, δεν δικαιολογούνται υπό τις περιστάσεις».

Νωρίτερα σήμερα, σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, υπέδειξε πως, «είναι άλλα καθεστώτα που βγάζουν τον στρατό στους δρόμους», κάνοντας έκκληση στην Κυβέρνηση να αλλάξει την απόφαση που έλαβε για συνδρομή του στρατού στην επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων που λήφθηκαν για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως λυπάται "γιατί πέρασε από το μυαλό της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τον στρατό για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων", σημειώνοντας πως "δεν χρειάζεται να γίνει αυτό το πράγμα". Πρόσθεσε πως υπάρχουν άλλες κρατικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Λύθηκε το ζήτημα με τους κατοίκους του Πύργου
Εξάλλου, σε ότι αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής του Πύργου Τηλλυρίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση έδρασε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος, ανέφερε ο κ. Κούσιος, προσθέτοντας πως «όπως είναι γνωστό, οι κατοχικές δυνάμεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση, απαίτησαν την παρουσίαση πιστοποιητικού εξέτασης Covid-19, για τις τελευταίες 72 ώρες πριν από τη διέλευση, από τους πολίτες που θα χρησιμοποιούσαν το σημείο διέλευσης στον Κάτω Πύργο».

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως «άμεσα έγιναν παραστάσεις από τον Υπουργό Εξωτερικών προς την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, ενώ ταυτόχρονα το Υπουργείο Υγείας μερίμνησε για την αποστολή ομάδας νοσηλευτών στον Κάτω Πύργο για την εξέταση και έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκόπηκαν δρόμοι, στήθηκαν μπλόκα και άρχισαν έλεγχοι από και προς Λεμεσό-Πάφο

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ