Πεντακόσιοι μαθητές το διήμερο στην Κακοπετριά-Φόβοι για διασπορά του ιού

Αναστάτωση επικρατεί στην κοινότητα της Κακοπετριάς, αφού φαίνεται οι μαθητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και φέτος τις εξωσχολικές μαθητικές τους εκδρομές στα ορεινά, παρά τις εκκλήσεις του Υπουργείου Παιδείας. Ο κοινοτάρχης του ορεινού χωριού της Λευκωσίας κάνει έκκληση για να μην πραγματοποιηθούν οι εν λόγω εκδρομές, καθώς υπάρχουν φόβοι για διασπορά του κορωνοϊού. 
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο Ιωάννης Ιακωβίδης, μέχρι στιγμής έχουν γίνει επίσημα πεντακόσιες κρατήσεις, ωστόσο αυτός ο αριθμός μπορεί να αλλάξει, αφού ανεπίσημα μπορεί να παρουσιαστούν κι άλλοι μαθητές. Ο κοινοτάρχης υπέδειξε, με έντονο ύφος, πώς υπάρχει μεγάλος φόβος για διασπορά του κορωνοϊού.  
 
«Αν αύριο βγει διάταγμα και τα κλείνει όλα μέχρι τις 22:00, κανένας δεκαεπτάχρονος δεν θα ξαπλώσει από εκείνη την ώρα. Άρα, θα μαζευτούν στα δωμάτιά τους, στα διάφορα σπίτια που ενοικιάζουν και θα πίνουν τα ποτά τους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η φετινή χρονιά είναι διαφορετική. Φέτος δεν θέλουμε να έρθουν οι μαθητές εδώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους θέλουμε άλλες χρονιές. Φέτος, όμως πρέπει να προστατεύσουμε τους κατοίκους μας». 
 
Ο κ. Ιακωβίδης κάλεσε μάλιστα τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν σε διάφορες ενέργειες, ώστε να απαγορεύουν τις φετινές εκδρομές, ενώ ο ίδιος έχει αποστείλει επιστολή προς διάφορα Υπουργεία και αναμένει απάντηση. 
 
«Αν υπάρξουν κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές, θα μεταφερθεί ο ιός και στα σχολεία, με αποτέλεσμα να κλείσουν. Θα μεταφερθεί στις πόλεις τους, στα σπίτια τους. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα αυτές οι εκδρομές. Έχω δεχθεί και τηλεφωνήματα από τους γονείς να μην τους δεχτούμε, αλλά θα πρέπει και οι ίδιοι να μην τους επιτρέψουν να έρθουν. Εμείς δεν τους δεχόμαστε, αλλά αν κλείσουν δωμάτια, πώς να πείσουμε τους ξενοδόχους να μην τους δεχτούν;». 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας είχε απευθύνει έκκληση προς τους γονείς να συμβουλεύσουν τα παιδιά και να επιδιώξουν να μην πραγματοποιηθούν τέτοιες εκδρομές, ενώ σε επικοινωνία που είχε με την υπουργό Δικαιοσύνης, ενημερώθηκε ότι η Αστυνομία θα μεριμνήσει να ασκήσει έλεγχο αυτή την περίοδο σε κάποια ορεινά θέρετρα, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται παιδιά των σχολείων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία