Μετατέθηκε για το απόγευμα το Υπουργικό-Σκέψεις για ανακοινώσεις από τον Πρόεδρο

Μετέθεσε την ώρα της κρίσιμης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου η Προεδρία της Δημοκρατίας και έτσι θα συνέλθει στις 6:30 το απόγευμα, αντί στις 10:30 το πρωί, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, θα «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα, που θα θέτουν όπως όλα δείχνουν ολόκληρη την Κύπρο, υπό το καθεστώς του μίνι lockdown και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συσκέψεις επί συσκέψεων για τα νέα μέτρα-Επιπρόσθετες σκέψεις και προτάσεις

Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, δεν αποκλείεται είτε μέσω διαγγέλματος, είτε μέσω εισαγωγικής δήλωσης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να απευθυνθεί στο λαό, αναφέροντας την φιλοσοφία των νέων μέτρων και καλώντας τους πολίτες να τα τηρήσουν.
 
Όπως όλα δείχνουν οι προτάσεις που θα παρουσιάσει ακολούθως ο Υπουργός Υγείας θα περιλαμβάνουν τόσο παγκύπρια όσο και τοπικά στοχευμένα μέτρα για τις περιοχές, όπου παρατηρείται και το πιο μεγάλο πρόβλημα. 
 
Το πρώτο πακέτο μέτρων θα αφορά, σε επέκταση των μέτρων που είναι σε ισχύ στη Λεμεσό σε ολόκληρη την Κύπρο, με τους χώρους εστίασης να κλείνουν στις 10:30 και απαγόρευση κυκλοφορίας, μετά τις έντεκα το βράδυ. Συζητούνται όμως και επιπρόσθετα μέτρα που έχουν σχέση τόσο με τον εκκλησιασμό, όσο και με την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Θεωρείται βέβαιο πάντως, πως θα επεκταθεί και το μέτρο για τις μάσκες τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους όσο και οι περιορισμοί στα άτομα ανά οικία.

Το δεύτερο πακέτο μέτρων αναμένεται να είναι τοπικού χαρακτήρα. Η πρόταση των ειδικών είναι να κλείσουν επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου, να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες και να γίνουν μαζικά rapid tests, που φτάνουν σε λίγα εικοσιτετράωρα, προκειμένου να γίνει αποκρυστάλλωση εικόνας σε πραγματικό χρόνο, ειδικά για τη Λεμεσό.
 
Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, θα παρουσιαστούν αύριο  και τα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία. Κάποια από τα προηγούμενα σχέδια έληξαν τέλος Οκτωβρίου. Δεν αποκλείται μάλιστα μετά το πέρας του Υπουργικού, παρόντες να είναι στη συνέντευξη τύπου που θα ακολουθήσει τόσο η Ζέτα Αιμιλιανίδου όσο και ο Κωνσταντίνος Πετρίδης. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»
Ενημέρωσε τους ηγέτες για τις επαφές της, τους κάλεσε να ακούσουν η Ολγκίν-Επανέλαβε τα ίδια ο Τατάρ
Η Κύπρος καταδικάζει την απόφαση Τουρκίας για μετατροπή σε τέμενος της Μονής της Χώρας
Έφορος Εκλογών: Αποστολή καταστάσεων για διαφημιστικές υπηρεσίες προς Ελεγκτή
Επιστολή Φουρλά στους θεσμούς της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στη Μονής της Χώρας
Στέλνει μήνυμα στους ηγέτες η Ολγκίν-«Να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»
Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με την Ολγκίν
Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό
Η ανάσταση του προεκλογικού και η τελική ευθεία για κόμματα και υποψηφίους
Μπαίνει στα βαθιά, μεταφέρει προθέσεις και κλειδώνει τις εξελίξεις η Ολγκίν