Παρασκευή 5 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εκεί που δίνεται η πραγματική μάχη-Οι ασθενείς στις ΜΕΘ και οι αποθεραπευθέντες

  09/04/2020 18:08
Εκεί που δίνεται η πραγματική μάχη-Οι ασθενείς στις ΜΕΘ και οι αποθεραπευθέντες

Εκεί που δίνεται η πραγματική μάχη-Οι ασθενείς στις ΜΕΘ και οι αποθεραπευθέντες

  09/04/2020 18:08

Συνηθίζεται να λέγεται αυτές τις ημέρες, πως ο κάθε πολίτης θα πρέπει να δώσει τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό, μένοντας στο σπίτι και προσπαθώντας από το δικό του μετερίζι, να σπάσει η αλυσίδα του κορωνοϊού.
 

Η πραγματική και η δύσκολη μάχη όμως, αναμφίβολα, δίνεται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων, όπου γιατροί και νοσηλευτές ορθώνουν ανάστημα απέναντι από το πραγματικό πρόσωπο του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Στα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, καταγράφονται πολύ σημαντικά στοιχεία, όσο αφορά τους νοσούντες που έλαβαν νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς επίσης και αυτούς που χρειάστηκε να δώσουν τη μάχη στις ΜΕΘ.
 
Συνολικά το 25% των περιστατικών κορωνοϊού που μεταφράζεται σε 123 περιστατικά, έλαβαν νοσοκομειακή περίθαλψη, εκ των οποίων 56 (45,5%) έχουν πάρει εξιτήριο.
 
Στις περιπτώσεις όπου η ηλικία είναι διαθέσιμη, η διάμεσος ηλικία των ατόμων που νοσηλεύτηκαν είναι τα 65 έτη. Η νοσοκομειακή περίθαλψη αφορούσε κυρίως άνδρες. Συγκεκριμένα 85 εκ των περιπτώσεων (ποσοστό 69% ήταν άνδρες).
 
Συνολικά, 23 ασθενείς (19% από το σύνολο των νοσηλευόμενων) εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 13 (11% από το σύνολο νοσηλευόμενων) βρίσκονται ακόμα σε ΜΕΘ.
 
Η διάμεση ηλικία των ατόμων που εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι τα 68,5 έτη. Η αναλογία των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση (σε ΜΕΘ) ανά 100.000 κατοίκους είναι 1,5.
 
Για λόγους σύγκρισης, η Ιταλία γενικά και η Λομβαρδία ειδικότερα αναφέρουν τις υψηλότερες τους αναλογίες 6,7 ανά 100.000 κατοίκους και 13,8 ανά 100.000 κατοίκους αντίστοιχα, την 3η Απριλίου 2020.
 
To πιο κάτω γράφημα παρουσιάζει τις ημερήσιες περιπτώσεις COVID-19 στη ΜΕΘ στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό εισήλθε στη ΜΕΘ στις 16 Μαρτίου. Η μέρα με τις περισσότερους ασθενείς σε ΜΕΘ ήταν η 3η Απριλίου ενώ σήμερα στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 13 άτομα.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης σημειώνει ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα για νοσηλείες, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε ΜΕΘ, μπορεί να επηρεάζονται από καθυστερήσεις στη δήλωση των χρόνων εισαγωγής και εξόδου από το νοσοκομείο ή τη ΜΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας