Ο Αβέρωφ για…Χαμπιαούρογλου και οι εκπαιδευτικοί για…παιδεραστές

Μετωπική και με απρόβλεπτες συνέπειες είναι πλέον η σύγκρουση Κυβέρνησης και εκπαιδευτικών οργανώσεων, όπως επίσης και η σύγκρουση των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών με τον ΔΗΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βύθισαν για τα καλά την παιδεία στην κρίση και στην αβεβαιότητα

Στη σκιά των απεργιακών-και όχι μόνο- μέτρων που αποφάσισαν χθες το βράδυ οι συντεχνίες ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, οι αξιωματούχοι των συντεχνιών-με αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης- έχουν αποδοθεί σε έναν ανελέητο καταιγισμό πυρών κατά της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτός είναι ο άσσος στο μανίκι των εκπαιδευτικών πέραν από τις απεργίες

Από την άλλη, μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, λέγοντας με νόημα πως οι μαθητές μας πάνε σχολείο από τις 4 του Ιούλη. «Και τους έκαναν το χειρότερο μάθημα…», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
«Το χειρότερο μάθημα, όταν ακούς και όταν διαβάζεις τον καθηγητή που αύριο θα έχεις στην τάξη να μιλά για Χαμπιαούρογλου»,  υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως ο κάθε εργαζόμενος, όταν απεργεί δεν πληρώνεται.
 
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε ανάρτησή του στο facebook, υποστηρίζει πως η Κυβέρνηση στις 4 Ιουλίου παρανόμησε, καταστρατήγησε τη θεσμοθετημένη διαπραγμάτευση και πήρε ετσιθελικές αποφάσεις.
 
«Η 48ωρη απεργία που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις», σημειώνει ο Φίλιος Φυλακτού:
 
«*Καταδικάζει τη νομιμοποίηση της παρανομίας, ειδικά και γενικά.

*Καταδικάζει την αποδόμηση και απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου.

*Επιζητά πραγματική ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου για το καλύτερο των παιδιών μας, με την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν το Δημόσιο Σχολείο (παραβατικότητα, αναλφαβητισμός, Προδημοτική Εκπαίδευση, Ειδική Εκπαίδευση κ.α.»)
 
Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους ισχυρίζεται πως «η Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα προσπαθούν με επικοινωνιακά παιχνίδια να διαβάλουν τους εκπαιδευτικούς και την ηγεσία τους, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους. Με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο. Και όλα αυτά για να μας επιβάλουν τις ετσιθελικές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις τους».
 
 
«Η Κυβέρνηση θα πληρώσει για όλες τις αντιλαϊκές της πολιτικές. Κοινωνικός ξεσηκωμός για να βάλουμε φρένο στον κυβερνητικό αυταρχισμό», γράφει ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαΐδης, ενώ προχωρώντας ακόμα περισσότερο, καλεί την Κυβέρνηση να επιδείξει τόλμη και αποφασιστικότητα όχι μόνο σε… αποφυλακίσεις παιδεραστών.
Μακροσκελής παρέμβαση και από τον πρώην πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ Σωτήρη Χαραλάμπους:
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες