Βύθισαν για τα καλά την παιδεία στην κρίση και στην αβεβαιότητα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον η κρίση στον τομέα της δημόσιας παιδείας, έπειτα από τις χθεσινοβραδινές αποφάσεις που έλαβαν ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τεντώνοντας το σχοινί της αντιπαράθεσής τους με την Κυβέρνηση, οι εκπαιδευτικοί βάζουν λουκέτο στα σχολεία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, ενώ-βάσει των αποφάσεων τους- η συγκεκριμένη 48ωρη απεργία θα είναι μόνο η αρχή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Κλείνουν τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί-48ωρη απεργία και μετά κυλιόμενη

Και αυτό, καθώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών προχωρούν ταυτόχρονα στην εκπόνηση πλάνου κυλιόμενων απεργιών, κάτι που καταδεικνύει την πρόθεσή τους να τραβήξουν την διένεξή τους με την Κυβέρνηση σε βάθος χρόνου, συντηρώντας την κρίση και το κλίμα αβεβαιότητας ανάμεσα σε μαθητές και γονείς.

Την ίδια ώρα από την άλλη, η Κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει όπως τα απεργιακά μέτρα των εκπαιδευτικών επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Λάβρος κατά των συνδικαλιστών στην παιδεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (vid)

Ξεκάθαρος περί τούτου εμφανίστηκε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαμηνύοντας πως η Κυβέρνηση έχει τους τρόπους για να αντιμετωπίσει τους κραδασμούς που θα υπάρξουν από απεργιακές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε εμφαντικά πως η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς του οποιουδήποτε συνδικαλιστή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Κυβέρνηση εντέλλεται και εκλέγεται από τον λαό για να κυβερνήσει και όχι να κυβερνηθεί από συνδικαλιστές, οι οποίοι τη μια μέρα συναινούν και την επομένη αναιρούν τα όσα έχουν συμφωνήσει», υπογράμμισε εμφανώς ενοχλημένος από την στάση των εκπαιδευτικών οργανώσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-H πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται