Αυτός είναι ο άσσος στο μανίκι των εκπαιδευτικών πέραν από τις απεργίες

Μπορεί η απεργία που εξήγγειλαν  για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί  να φαντάζει επί του παρόντος ως το υπέρτατο όπλο αντίδρασης στην ολική διαφωνία τους με την Κυβέρνηση, ωστόσο στη φαρέτρα τους κρύβουν και άλλα όπλα  που θα στριμώξουν ακόμη περισσότερο το Υπουργείο Παιδείας. Στρίμωγμα που στην πορεία της σχολικής χρονιάς θα γίνεται-όπως θεωρούν-και πιο ασφυκτικό.  
 
Τι περιλαμβάνεται όμως στις επιπρόσθετες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών; Ποια είναι τα μέτρα που θα λάβουν και πώς αυτά θα επηρεάσουν εν πρώτοις τα παιδιά, τους γονείς στην συνέχεια, αλλά και την ίδια την Κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Υψηλόβαθμη συνδικαλιστική πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τους προβληματισμούς, αλλά  και τις κοινές συνισταμένες των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών  ως προς τα επόμενα μέτρα αντίδρασης, μίλησε στον REPORTER  και αποκάλυψε πως αν δεν αλλάξει στάση η Κυβέρνηση, τα σχολεία επί της ουσίας «θα λειτουργούν με την πόρτα ερμητικά κλειστή σε σχέση με το Υπουργείο, «ότι και αν αυτό περιλαμβάνει».

«Οι απεργίες της ερχόμενης εβδομάδας είναι μόνο η αρχή των μέτρων που θα ληφθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως θα συνεχίσουμε σε ρυθμό απεργιών», είπε χαρακτηριστικά, για να διευκρινίσει πως «στόχος δεν είναι η ταλαιπωρία των μαθητών και των γονιών, αλλά να εξαναγκασθεί το Υπουργείο και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την στάση της».
 
Υπουργείο Παιδείας όπως λέμε… φάντασμα
«Αν δεν είναι όμως οι απεργίες ποιο είναι αυτό το μέτρο που θα βάλει στην γωνία το Υπουργείο;», ήταν το εύλογο ερώτημα που τέθηκε στον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό.

Όπως μας εξήγησε, απ' εδώ και πέρα τα σχολεία, με επίσημη απόφαση που θα ληφθεί από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών θα λειτουργούν  χωρίς καμία επαφή με το Υπουργείο», γεγονός που όπως θεωρούν στην  εξέλιξη της φετινής χρονιάς θα λειτουργήσει σαν μέγγενη και θα αναγκάσει την κυβέρνηση να αλλάξει στάση.

«Οι καθηγητές θα μπαίνουν στην τάξεις, θα παραδίδουν στους μαθητές την ύλη που πρέπει, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα αναλαμβάνουν οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση, ούτε θα γίνεται οποιοσδήποτε διάλογος με το Υπουργείο και τους λειτουργούς του για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα ανέφερε χαρακτηριστικά».
 
Ο άσσος στο μανίκι των εκπαιδευτικών
ακούσει στο όνομα… παγκύπριες εξετάσεις
Πέραν των προαναφερθέντων ο υψηλόβαθμος συνδικαλιστής που μίλησε στον REPORTER προχώρησε και ένα βήμα πάρα πέρα, αποκαλύπτοντας επί της ουσίας και τον υπέρτατο μοχλό πίεσης που θεωρούν πως θα ασκηθεί στο Υπουργείο μέσα από την στάση «της κλειστής πόρτας».

«Δεν περνά πολύς καιρός από την έναρξη μίας σχολικής χρονιάς που μέσα από ένα δομημένο διάλογο με το Υπουργείο,  που κορυφώνεται  σταδιακά, γίνεται η προετοιμασία και τελικά η διεξαγωγή των παγκυπρίων εξετάσεων.  Εάν η Κυβέρνηση συνεχίσει με αυτή την στάση στο τέλος δεν θα μπορούν να γίνουν καν οι εξετάσεις και ας αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες του έναντι των παιδιών και της κοινωνίας ολόκληρης» ανέφερε, για να επισημάνει πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει πολύ μεγαλύτερες και πιο δραματικές επιπτώσεις από όσες απεργίες και να έκαναν οι εκπαιδευτικοί».
 
Κόκκινο πανί ο Χαμπιαούρης…
Καταλήγοντας, μας ανέφερε πως είναι πλέον στρουθοκαμηλισμός «εδώ που έφθασαν τα πράγματα να θεωρεί κάποιος πως η  όλη διαφωνία δεν αγγίζει και τον Υπουργό Παιδείας ως άτομο».
 
«Ναι είναι κόκκινο πανί για εμάς τους εκπαιδευτικούς, όχι γιατί δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο,  αλλά γιατί η στάση που τήρησε από την ημέρα που διορίστηκε και μετά είναι τόσο πειθήνια  που αν του έλεγε ο Αναστασιάδης να πέσει στον γκρεμό, θα το έκανε και μετά θα ρωτούσε γιατί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς αναμέναμε από τον Υπουργό να δώσει μάχες στο Υπουργικό κα να διεκδικήσει θέσεις τόσο για το καλό της παιδείας ολόκληρης, κάτι που εμφανώς δεν έκανε και ακολούθησε τυφλά ένα μονοπάτι που βρήκε χαραγμένο», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Αβέρωφ για…Χαμπιαούρογλου και οι εκπαιδευτικοί για…παιδεραστές
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Τύπος ισχυρίζεται ότι τρώει κάθε μέρα πίτσα τα τελευταία έξι χρόνια-«Νιώθω υγιής»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο