Νέα καταγγελία ενώπιον ΥΠΑΝ για διαρροή θεμάτων των Ν. Ελληνικών Β’ Γυμνασίου

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο σάλος που ξέσπασε με τη διαρροή θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών της Γ’ Λυκείου και νέα καταγγελία έρχεται να ταράξει τα νερά, αφού ενώπιον του Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται αναφορές για διαρροή θεμάτων, για εξεταστικό δοκίμιο του Γυμνασίου.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, γονείς προέβησαν σε καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας, αναφέροντας πως υπήρξε διαρροή των θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών της Β’ Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, βάσει της καταγγελίας που έγινε προς το Υπουργείο Παιδείας, φαίνεται να υπήρξαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα της έκθεσης, καθώς και για ερωτήσεις που θα υπήρχαν στο γραπτό.

Αυτή τη στιγμή, το Υπουργείο Παιδείας διερευνά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζει εάν πρόκειται όντως για διαρροή ή αν πρόκειται για εκτιμήσεις.

Στο ακουστικό για τα Νέα Ελληνικά Γ’ Λυκείου

Στο μεταξύ, οι γονείς και οι καθηγητές παραμένουν στην πρίζα, όσον αφορά στο μάθημα των Νέων Ελληνικών της Γ’ Λυκείου, καθώς προκύπτει ζήτημα με τη διόρθωση των γραπτών των μαθητών που ήδη εξετάστηκαν.

Συγκεκριμένα, οι δύο φορείς καλούν το Υπουργείο Παιδείας όπως ανακοινώσει τον οδηγό διόρθωσης των γραπτών και την ίδια ώρα, ζητούν όπως αυτός διευρυνθεί, όπως δεν υπάρχει μόνο μία σωστή απάντηση. Μάλιστα, ζητούν όπως το Υπουργείο δείξει επιείκεια και να προσμετρήσει στους παράγοντες για διόρθωση, το γεγονός ότι όσοι μαθητές εξετάστηκαν, το έκαναν κάτω από ψυχολογική πίεση, λόγω της αναστάτωσης με τη διαρροή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα εξέταση Ν. Ελληνικών μόνο για τους 257 απόντες-Οι αποφάσεις του Υπ. Παιδείας

Πάντως, τόσο οι γονείς, όσο και οι καθηγητές είναι ανοιχτοί και πρόθυμοι να συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας, σε περίπτωση που τους καλέσει.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η επανεξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών της Γ’ Λυκείου για τους μαθητές που δεν έχουν εξεταστεί, αφού έλειπαν από το σχολείο δικαιολογημένα και αποχώρησαν λόγω της κατάστασης, με τον συγκεκριμένο αριθμό να ανέρχεται στους 66 και 257 αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει και έρευνες για τις συνθήκες που αποχώρησαν οι μαθητές από τα σχολεία, την περασμένη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας