Μπουρλότο στην παιδεία λόγω τετραμήνων-Μαθητές, γονείς, καθηγητές εναντίον ΥΠΑΝ

Μπουρλότο στον τομέα της παιδείας έβαλαν οι εξετάσεις τετραμήνων, με τον σάλο που προκλήθηκε από τη διαρροή των θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα, με τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς να είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα, αμέσως μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου. Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις για τον τρόπο διαχείρισης από πλευράς Υπουργείου, του προβλήματος που προέκυψε με τη διαρροή, συνεχίζονται και ο Πρόδρομος Προδρόμου δέχεται πυρά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα εξέταση Ν. Ελληνικών μόνο για τους 257 απόντες-Οι αποφάσεις του Υπ. Παιδείας

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό το τεταμένο κλίμα που επικρατούσε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, λόγω και της περίπτωσης του ιδιωτικού σχολείου, που διαφήμιζε ότι δεν εφαρμόζει τις εξετάσεις τετραμήνων, προκάλεσαν την έντονη ενόχληση των εμπλεκόμενων στην παιδεία φορέων, οι οποίοι για ακόμη φορά ενώθηκαν σε ένα ισχυρό μέτωπο και είναι έτοιμοι να αντιδράσουν με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους. Παρά το γεγονός ότι σε λιγότερο από δύο μήνες το Υπουργείο Παιδείας θα αλλάξει χέρια, οι άμεσα επηρεαζόμενοι, που δεν είναι άλλοι από τους μαθητές, θεωρούν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και θα πρέπει άμεσα να λάβουν μέτρα.

Τόσο οι μαθητές, όσο και οι γονείς και καθηγητές, αποφάσισαν όπως κινηθούν αρκετά προσεχτικά τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι μέχρι τις 27 Ιανουαρίου υπάρχουν προγραμματισμένες εξετάσεις, καθώς δεν θέλουν να διαταράξουν τα ήδη ταραγμένα νερά και να δώσουν στους μαθητές, το χρόνο τους για να ολοκληρώσουν με μία σχετική ηρεμία, την εξεταστική τους περίοδο.

Πάντως, η ΠΣΕΜ παρουσιάζεται έντονα ενοχλημένη και με τις αποφάσεις που έχει πάρει το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την υπόθεση της διαρροής και μάλιστα αποδίδει στον πολιτικό του προϊστάμενο απαράδεκτη στάση, καθώς θεωρεί ότι τους αγνόησε και κατά την ημέρα που προκλήθηκε ο σάλος, που υπέβαλε την εισήγηση για ακύρωση των εξετάσεων εκείνη την ημέρα, αλλά και κατά την διαδικασία λήψης αποφάσεων για τους μαθητές που επηρεάστηκαν, δένοντας ουσιαστικά τα χέρια όσων εξετάστηκαν.

Στο μεταξύ, η οργάνωση των μαθητών διαμηνύει πως δεν προτίθεται να δεχτεί θυματοποίηση οποιουδήποτε συμμαθητή της, δεδομένου ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει και έλεγχο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι 257 μαθητές αποχώρησαν από το σχολείο ή διαμαρτυρήθηκαν και δεν παρακάθισαν στις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόταση για ακύρωση των εξετάσεων Ν. Ελληνικών μετά το σάλο-Είδε Πρόδρομο ο ΠτΔ

«Δεν πρέπει να υπάρχει τιμωρία, αλλά απολογία»

Εξάλλου και η οργάνωση των καθηγητών δηλώνει έτοιμη να αντιδράσει, σε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε κύρωση σε βάρος των μαθητών που δεν παρακάθησαν στις εξετάσεις, καθώς είναι οι μόνοι που πλήρωσαν το τίμημα της απερίσκεπτης πράξης της εκπαιδευτικού, η οποία έθεσε σε κίνδυνο το μέλλον τους.

«Αυτό που έκανε το Υπουργείο Παιδείας είναι η ελάχιστη υποχρέωση προς τους συγκεκριμένους μαθητές, που δεν έγραψαν το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Απέναντι σε αυτούς, όχι μόνο δεν πρέπει να υπάρχει τιμωρία, αλλά πρέπει να υπάρξει και απολογία για την κατάσταση. Ήταν μία θλιβερή διαχείριση, αφού οι αποφάσεις δεν λήφθηκαν άμεσα και υπήρχαν μαθητές που ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», υπέδειξε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.

Πάντως, όσο περνάνε οι μέρες και ξεκαθαρίζει η εικόνα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στα σχολεία, κατά την πρεμιέρα των εξετάσεων τετραμήνων. Συγκεκριμένα, εις γνώση των καθηγητών ήρθαν πληροφορίες που αναφέρουν ότι μαθητές είχαν προχωρήσει αρκετά με το γραπτό και ήταν έτοιμοι να το ολοκληρώσουν, πριν το ανακαλέσουν οι επιτηρητές, ενώ σε άλλο σχολείο, η απόφαση για να σταματήσουν την εξέταση δόθηκε στις 11:25, πέντε λεπτά δηλαδή πριν την επανέναρξη της εξέτασης με το εφεδρικό γραπτό, για τα υπόλοιπα σχολεία.

«Ήταν ένα αλαλούμ. Κάποιες οδηγίες δεν στάλθηκαν γραπτώς και ήταν μόνο προφορικά. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, που προέκυψαν από την διαχείριση και η απόφαση του Υπουργείου δεν τα λύνει όλα. Υπάρχουν μαθητές που ήταν προετοιμασμένοι για το πρώτο γραπτό και στο δεύτερο δεν τα πήγαν καλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρέχει να καλύψει τις... τρύπες ο Προδρόμου μετά τη διαρροή-Εντείνονται οι φωνές

Συνεχίζονται τα παράπονα για δύσκολα γραπτά

Την ίδια ώρα, η διαδικασία των εξετάσεων τετραμήνων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις οργανώσεις των μαθητών και καθηγητών να δέχονται συνεχώς παράπονα, για τη δυσκολία των γραπτών. Οι περισσότερες αναφορές έχουν να κάνουν με το γραπτό των Μαθηματικών της Γ’ Λυκείου, αφού οι μαθητές που εξετάστηκαν διαπίστωσαν πως πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο δοκίμιο, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και μεγάλο σε διάρκεια. Μάλιστα, τα παράπονα που δέχθηκαν οι οργανώσεις έκαναν λόγο ότι υπήρχαν αρκετοί μαθητές που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το γραπτό στην ώρα που είχαν στη διάθεσή τους.

Παράλληλα, παράπονα φτάνουν και για το δοκίμιο των Μαθηματικών για τη Γ’ Γυμνασίου, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για ένα αρκετά δύσκολο δοκίμιο. Οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν όπως μαζέψουν όλα τα παράπονα που θα φτάσουν κοντά τους και στη συνέχεια να τοποθετηθούν επ’ αυτού.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ Παπαγρηγορίου: Εξατομικευμένες θεραπείες για Κύπριους θα φέρει το Cyprome
Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές