Πρόταση για ακύρωση των εξετάσεων Ν. Ελληνικών μετά το σάλο-Είδε Πρόδρομο ο ΠτΔ

Ενημερώθηκε για την υπόθεση της διαρροής των θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος το πρωί είχε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και τον σύμβουλό του για τα θέματα της παιδείας. Αυτή τη στιγμή στο τραπέζι βρίσκονται δύο προτάσεις, ωστόσο το μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόδρομο Προδρόμου και το Γιώργο Σκαλιά, ώστε να ενημερωθεί για τα όσα προέκυψαν με τη διαρροή των θεμάτων και έπληξαν το κύρος του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων, αλλά και για τις ενέργειες που ακολούθησε το Υπουργείο Παιδείας, μετά τις καταγγελίες που δέχθηκε.

Από πλευράς του, ο υπουργός Παιδείας εξήγησε στο Νίκο Αναστασιάδη το σκεπτικό πίσω από τις ενέργειές του, ενώ έθεσε στο τραπέζι και την άποψή του, που ήταν ξεκάθαρη. Δικαίωμα στη Β’ σειρά των εξετάσεων θα έχουν όσοι μαθητές δεν εξετάστηκαν επειδή αποχώρησαν από το σχολείο, λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε με την ανάκληση των γραπτών και την καθυστέρηση για τη δεύτερη εξέταση, αλλά και όσοι έλειπαν δικαιολογημένα από τις εξετάσεις.

Από την άλλη, στο τραπέζι υπάρχει και μία άλλη πρόταση, την οποία ασπάζονται και ζητούν και οι καθηγητές, οργανωμένοι γονείς και μαθητές και δεν είναι άλλη από την ακύρωση των εξετάσεων της περασμένης Δευτέρας και επαναπρογραμματισμός της σε κατοπινό στάδιο και δικαίωμα συμμετοχής να έχουν όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Μία πρόταση που φαίνεται ότι ασπάζεται και ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να το επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει.

Στο μεταξύ, δεν θεωρείται απομακρυσμένο σενάριο να έχει ενημερωθεί και το Υπουργικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα, δεδομένου ότι έχει συγκληθεί αμέσως μετά τη σύσκεψη του Προέδρου με τον υπουργό και τον κ. Σκαλιά. Οι αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα θα ανακοινωθούν στη 1:00 το μεσημέρι από τον υπουργό Παιδείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»