Μετά το σάλο για την απόφαση απέλασης Καμαρά δίνεται ειδική άδεια από Νουρή

Σάλος προκλήθηκε με απόφαση της Κυβέρνησης να απελάσει τον πρώην ποδοσφαιριστή, Μοχάμεντ Καμαρά και της οικογένειάς του, με το Υπουργείο Εσωτερικών να βγαίνει μπροστά και να ξεκαθαρίζει ότι δόθηκε ειδική άδεια παραμονής, μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, σε σχέση με τα όσα είδα το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την απόρριψη αιτήματος διαμονής στη Δημοκρατία πρώην ποδοσφαιριστή και της οικογένειας του, με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε, (σ.σ. Καμαρά) «το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να επαναλάβει ότι στο εν λόγω ζεύγος δόθηκαν αλλεπάλληλες ευκαιρίες για νομιμοποίηση της παραμονής του, τις οποίες όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκαν αλλά και αγνόησαν με αποτέλεσμα να καταστήσουν εαυτόν παράνομους στη Δημοκρατία».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε σήμερα και έλαβε γνώση του πλήρους και λεπτομερούς ιστορικού της οικογένειας καθώς επίσης και όλης της σχετικής αλληλογραφίας που βρίσκεται καταχωρημένη στους προσωπικούς φακέλους και η οποία επιβεβαιώνει την ορθότητα των προηγούμενων αποφάσεων».

Παρά ταύτα, συνεχίζει η ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, «ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε οδηγίες για παραχώρηση ειδικής άδειας για ανθρωπιστικούς λόγους μέχρι τέλος Ιουλίου 2023, οπότε και ολοκληρώνεται η τρέχουσα σχολική χρονιά, με την προυπόθεση ότι στο μεσοδιάστημα ο αλλοδαπός και η σύζυγος του θα αποταθούν στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για εξασφάλιση άδειας διαμονής και νομιμοποίηση της παραμονής τους στη Δημοκρατία».

Στο μεταξύ, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για απέλαση του πρώην ποδοσφαιριστή και της οικογένειάς του, οι συναθλήτριες της μίας εκ των παιδιών του Μοχάμεντ Καμαρά, η οποία αγωνίζεται σε ομάδα πετόσφαιρας στη Λάρνακα, αποφάσισαν όπως πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας, για να στείλουν μήνυμα να ανατραπεί η εν λόγω απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων