Αποδέχτηκε την παραίτηση Αντωνίου ο Πρόεδρος μετά το πόρισμα για ασυμβίβαστο

Αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έγινε η παραίτηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου, μετά το πόρισμα της Επιτροπής Ασυμβίβαστου, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως στο Προεδρικό, ώστε να ενημερωθεί από τον Νίκο Αναστασιάδη για την απόφαση του. 

Το πόρισμα της Επιτροπής που παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, εντόπισε ασυμβίβαστο για τον Θωμά Αντωνίου, σε σχέση με τη σύζυγο του, η οποία συμβεβλημένη με τον ΟΑΥ από τον Δεκέμβριο του 2020. 

Ως εκ τούτου, ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τον πρόεδρο του ΟΑΥ, όπου μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν, ο Θωμάς Αντωνίου ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του. 

Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «θέλω να εκφράσω τη λύπη μου καθώς μετά και την έκθεση της Επιτροπής Ασυμβιβάστου δεν είχα άλλη επιλογή από το να κάνω αποδεκτή την παραίτηση ενός από τους πρωτεργάτες και στενούς μου συνεργάτες στην κοινή προσπάθεια εισαγωγής της μεγάλης μεταρρύθμισης του ΓΕΣΥ, του Προέδρου του ΟΑΥ κ. Θωμά Αντωνίου.

Εκφράζω τις θερμότατες ευχαριστίες, αλλά και συγχαίρω τον κ. Αντωνίου για το έργο που επιτέλεσε με ιδιαίτερο ήθος, εντιμότητα, ευσυνειδησία και αφοσίωση».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως είχε μια φιλική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση της κατάστασης και τι έχει επιτευχθεί όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ήταν κοινή διαπίστωση πως ο οργανισμός είχε να αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες και αντιστάσεις για το θέμα της πανδημίας. 

Σε σχέση με την παραίτηση του, είπε πως ήταν στην διάθεση του Προέδρου ο οποίος ανέμενε το πόρισμα της Επιτροπής, έπειτα από το οποίο αποδέχθηκε την παραίτηση του, λέγοντας πως είναι «απόλυτα σεβαστή». 

Υπενθυμίζεται πως το θέμα προέκυψε μετά τον εμφύλιο που προκλήθηκε από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Πέτρο Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, με όλα τα μέλη να θέτουν θέμα ασυμβίβαστου, ενώ μετά τις αντιδράσεις ο διορισμός ανακλήθηκε. 

Ωστόσο, περνώντας στην αντεπίθεση, το ΚΕΒΕ κατήγγειλε τον Θωμά Αντωνίου για ασυμβίβαστο, με την Επιτροπή να αρχίζει διερεύνηση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και για τα υπόλοιπα μέλη.  

Το ασυμβίβαστο του Θωμά Αντωνίου εντόπισε και ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος είχε αποστείλει επιστολή για το θέμα στον υπουργό Υγείας, στις 3 Αυγούστου. 

Στο μεταξύ, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τους πιο κάτω ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ: Παναγιώτη Καϊσερλίδη, Κυριάκο Δρουσιώτη και Νικόλα Θεοχαρίδη.  Η θητεία τους ισχύει μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία