Φιλιππίδης - Λιγνάδης: Καρέ - καρέ η άφιξή τους στο Δικαστήριο - Έφτασαν μαζί

 

 

Tαυτόχρονα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν νωρίς σήμερα (1/4) το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας - Η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου, ξανά στο πλευρό του - Αλέξης Κούγιας κατά Απόστολου Λύτρα για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν παίρνεις πρόσκαιρη δημοσιότητα και μετά παραιτείσαι» «Νωρίτερα θα το εξέταζα, τώρα και να μου πουν θα αρνηθώ»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασαν εκεί, ο πρώτος με το κεφάλι ψηλά και ο δεύτερος με σκυμμένο.

 

​ 

  

 Μπήκαν κανονικά από την πόρτα και όχι από το κυλικείο όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα με τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώ η εικόνα ήταν περίεργη με τους δημοσιογράφους να αναρωτιούνται «Τι ζούμε;»!

 

 

 

 

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, βρέθηκε ξανά σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Όπως και πριν από λίγες ημέρες έτσι και σήμερα βρέθηκε εκεί για να είναι στο πλευρό του συζύγου της που κατηγορείται για βιασμό και απόπειρες βιασμού.

 

 

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκαν και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Μαζί τους και η ηθοποιός, Αλεξάνδρα Ούστα.

Η δίκη συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών και αναμένεται να ξεκινήσει με την εξέταση από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης της γυναίκας που σύμφωνα με τη δικογραφία υπέστη βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008.

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πηνελόπη Αναστασοπούλου είχαν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη δε θα μπορέσουν να μπουν στη δικαστική αίθουσα, ωστόσο συμβολικά δίνουν το «παρών».

 

 

 

 

Κατά την άφιξή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας θέλησε να μιλήσει στα τηλεοπτικά συνεργεία. Μεταξύ άλλων, σχολίασε την απόφαση του Απόστολου Λύτρα να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, της 33χρονης από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε χαρακτηριστικά πως «αν ήμουν ο πρώτος που θα μου ζητούσε να την υπερασπιστώ, όταν η υπόθεση ήταν τη διερεύνηση και μιλούσα μαζί της, είχα τη δυνατότητα να έχω πρόσβαση στη δικογραφία, αν έβλεπα ότι μπορώ να την υπερασπιστώ γιατί μην ξεχνάτε ότι έχουμε μία κατηγορουμένη που αρνείται την ενοχή της.

Όταν δέχεσαι να αναλαμβάνεις μία υπόθεση, όποιο κι αν είναι το βάρος, απαγορεύεται να παραιτηθείς. Δε μπορείς να αναλαμβάνεις μία υπόθεση, και να απολαμβάνεις μίας δημοσιότητας πρόσκαιρα και ακολούθως ουσιαστικά παραιτούμενος να εκθέτεις τον άνθρωπο που σε εμπιστεύτηκε. Θέλω να το ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι δεν συμφωνώ με αυτές τις παραιτήσεις. Εκτιμώ τον κ. Λύτρα, δε γνωρίζω τον κ. Ιωάννου αλλά σας λέω ευθέως ότι η δική μου άποψη για τη δικαιοσύνη είναι διαφορετική».

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας το πρωί της Παρασκευής 1/4  σχετικά με την υπόθεση θρίλερ της Πάτρας και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο γνωστός ποινικολόγος άσκησε σκληρή κριτική στα media, κάνοντας λόγο για «κανιβαλισμό», «ανθρωποφαγία » και «κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος» της 33χρονης,  που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε αρχικά:

«Περιμένω, ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες, πότε η Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων, η Ένωση Ελλήνων ποινικολόγων, η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος να κάνουν έστω, για τα μάτια του κόσμου, μια παρέμβαση, έστω μια διαμαρτυρία για την ανθρωποφαγία των ΜΜΕ, την κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος, την κατάργηση κάθε συνθήκης δίκαιης δίκης στην υπόθεση της φερόμενης ως παιδοκτόνου, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Παρατηρώ κάθε ημέρα, όλα τα ΜΜΕ και διερωτώμαι αν είμαι δικηγόρος σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν είμαι σε κάποια χώρα – οπερέτα – δικτατορία της κεντρικής Αφρικής, της Νοτίου Αμερικής και της Άπω Ανατολής.

 

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών βρέθηκε και σήμερα και η Τζεφ Μοντάνα προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις στην εκδίκαση της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη. Η Τζεφ Μοντάνα που έχει δηλώσει ότι βρίσκεται στη διάθεση της εισαγγελίας προκειμένου να καταθέσει αν και εφόσον χρειαστεί μίλησε σήμερα στις τηλεοπτικές κάμερες αναφέροντας μεταξύ άλλων πως όσα μεταφέρει ο Αλέξης Κούγιας από όσα συμβαίνουν μέσα στην δικαστική αίθουσα, δεν ευσταθούν.

«Έχει και φάρσες καμιά φορά στο δικαστήριο οπότε η Πρωταπριλιά για κάποιους ταιριάζει. Θεωρώ  πως υπάρχει ελπίδα, υπάρχει ελπίδα για να προστατέψουμε την αξιοπρέπειά μας, για να διεκδικήσουμε το ήθος μας γιατί επιτρέψαμε τα σώματά μας να γίνουν αντικείμενο. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε σε μια κοινωνία που θα είναι θεραπευμένη από Λιγνάδιδες. Θέλω να δημιουργήσουμε ένα κλίμα ασφάλειας για τον Σεφ που έχει έρθει σήμερα να μιλήσει για κάτι που ενδεχομένως να μην έχει μιλήσει ποτέ πριν.

Το θέμα είναι το δικαστήριο να κάνει σωστά τη δουλειά του. Εδώ είχατε έναν άνθρωπο, τον Κούγια που σας δίνει πληροφορίες για το τι γίνεται εκεί μέσα αλλά δεν είναι οι σωστές. Αυτός ο άνθρωπος έρχεται και σας λέει ότι να ναι» ανέφερε η Τζεφ Μοντάνα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Στέλιος Ρόκκος – Λελέ Γκόφα: Bροχερό road trip με την μηχανή στην Ιταλία
Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου για το φετινό Πάσχα
Η φωτο της Ελένης Μενεγάκη από τις πασχαλινές διακοπές - Αμακιγιάριστη & αχτένιστη παραμένει πανέμορφη
Στην Πάρο για το Πάσχα, μαζί με τους γιους και τους κολλητούς της, η Ντορέττα Παπαδημητρίου
H υπερσέξι Φαίη Σκορδά χορεύει Beyonce και εντυπωσιάζει με τις ικανότητες της
Πασχαλινές διακοπές στην Μύκονο για την Κατερίνα Καινούργιου - Ποιος την φιλοξένησε στο ξενοδοχείο του;
Τα νέα μαγευτικά στιγμιότυπα Κωνσταντίνου Βασάλου & Μαρίας Παπαγεωργίου από το εξωτικό ταξίδι τους
Τάνια Μπρεάζου – Γιώργος Αμούτζας ξανά στη Ρουμανία - Πασχαλινό ταξίδι για το ερωτευμένο ζευγάρι
Το μήνυμα στην Μπέττυ Μαγγίρα που αποδεικνύει ότι η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ
Η πρώτη κοινή φωτογραφία της Μαριάντας Πιερίδη, με τον νέο της σύντροφό, Πάνο Ιωάννου, στη Σαντορίνη