O Mikhail Baryshnikov στο πλευρό των Ρώσων καλλιτεχνών και αθλητών

 

Ο κορυφαίος των κορυφαίων εν ζωή χορευτής ζητά να σταματήσουν οι κυρώσεις εναντίον τους εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

«Η Ρωσία έχει ήδη επιστρέψει στην εποχή του Στάλιν. Η τέχνη είναι παράπλευρη απώλεια»: Η παραπάνω δήλωση – διαπίστωση ανήκει στον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ ο οποίος τάσσεται ενάντια στις κυρώσεις σε Ρώσους καλλιτέχνες και αθλητές εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο κορυφαίος Ρώσος χορευτής και χορογράφος μάλιστα, σε συνέντευξή του στον «Guardian», δεν δίσταστε να αναφερθεί στον διάσημο τενίστα Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος κινδυνεύει να αποκλειστεί από το Wimbledon.

«Για τους ανθρώπους σε αυτές τις εκτεθειμένες θέσεις, η ουδετερότητα είναι μια ισχυρή δήλωση» υπογράμμισε ο Μπαρίσνικοφ συμπληρώνοντας με νόημα: «Μια ανοιχτή ανταλλαγή στην τέχνη είναι πάντα κάτι καλό. Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να πέφτει το βάρος των πολιτικών αποφάσεων μιας χώρας στους ώμους των καλλιτεχνών ή των αθλητών, που μπορεί να έχουν ευάλωτους συγγενείς στην πατρίδα τους» τόνισε με νόγμα επιθυμώντας να περάσει ένα δυνατό μήνυμα. 

Το μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου χορού, που στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 πήρε την απόφαση να αυτομολήσει από τη Σοβιετική Ένωση και να εγκατασταθεί στο Καναδά, επισήμανε, για μια ακόμη φορά, την υποχρέωση όλων, ιδιαιτέρων των πιο ισχυρών οικονομικά, να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων ενώ δήλωσε πως η Ρωσία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: «Είτε θα βρει έναν τρόπο να τερματίσει αυτή τη σύγκρουση και να ζήσει σε μια ανοιχτή παγκόσμια κοινωνία, είτε θα ωθηθεί προς τα πίσω, χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψη».

Οι γυναίκες του πλανήτη εκτός από τις χορευτικές του ικανότητες τον αποθέωσαν και στην συμμετοχή του στην σειρά «Sex and the city» ως Αλεξάντερ Πετρόφσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Το αποκαλυπτικό φόρεμα της Ραταϊκόφσκι σε εκδήλωση για το φιλανθρωπικό ίδρυμα του βασιλιά Καρόλου
Η Έλενα Τοπαλίδου ανέβασε βίντεο που χορεύει Έμινεμ και έγραψε στην ανάρτησή της «Επιτάφιος»
Η Μπρίτνεϊ στα όρια ψυχικής κατάρρευσης-Ξυπόλυτη και τυλιγμένη με κουβέρτα την βγάζουν από ξενοδοχείο
Έπεσε η Ελλάδα στα στοιχήματα της Eurovision-Ξανά πρώτος ο Κροάτης
Ποζάρει στις Σεϋχέλλες και ρωτά τους followers πού θα πάνε το Πάσχα η Τούνη-Στο εξωτικό Αγρίνο, την τρολάρουν
Βίκυ Κάβουρα: Κάνει pilates λίγο καιρό πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί
Μαρία Μενούνος: Μου λείπεις μαμά, γράφει τρία χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της
Αποχώρησε από το Survivor ο Θοδωρής Τουρκογεώργος-Ποιον βλέπει για νικητή
Η ξεκαρδιστική στιγμή που ο Κάρολος «κλέβει» την θέση της Καμίλα στο αυτοκίνητο και η αντίδρασή της
«Φοβάμαι την Αναστασία, αν έρθω αντιμέτωπος μαζί της μπορεί να χάσω»-Τι λέει ο Θοδωρής στο Survivor