Όλες μαζί ενωμένες μια γροθιά οι καταγγέλλουσες - Απών ο Φιλιππίδης

 

 

Δούκα, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, Δροσάκη, Παππά, Μπουρδούμης, Παπούλια και Μπιμπίλας στη δίκη Φιλιππίδη - Επιδεινώθηκε η υγεία του ηθοποιού - Η Εισαγγελέας ζητά να αποχωρήσει από την υπόθεση!
 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ξεκινά η δίκη του Πέτρου Φιλιπππίδη σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, παράλληλα με τη συνέχιση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως από τον Ιούλιο, κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Λίγα λεπτά πριν τις 9, Ελληνίδες ηθοποιοί έφτασαν στο δικαστήριο προκειμένου να στηρίξουν τα θύματα. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Χρύσα Παππά, η Εβελίνα Παπούλια, η Ζέτα Δούκα, η Λένα Δροσάκη μαζί με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη που της κρατούσε το χέρι και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους όλοι μαζί μπήκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου χωρίς να κάνουν κανένα σχόλιο.

Μαζί τους ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

 

​​

​​

​ 

 

 

Όπως αποκάλυψε χθες ο συνήγορος υπεράσπισής του, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα είναι απών στο δικαστήριο, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος θα ζητήσει διακοπή της δίκης.

 

 

Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Παρασκευής, επικαλούμενος πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του ηθοποιού, η υγεία του Πέτρου Φιλιππίδη επιδεινώθηκε.

«Επειδή μίλησα με ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, ο Πέτρος Φιλιππίδης τις τελευταίες ώρες περνάει δύσκολες ώρες, διότι η υγεία του έχει επιδεινωθεί. Είναι στις φυλακές Κορυδαλλού, γιατί υπάρχουν κάποιες φήμες ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών, δεν είναι στο νοσοκομείο.

Είναι στο κελί, όπου μένει μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και ακόμα δύο επίορκους αστυνομικούς. Η κατάσταση της υγείας του έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω, διότι αντιλαμβανόμαστε όλοι χωρίς να είμαστε γιατροί διότι η σημερινή ημέρα είναι μία πολύ κρίσιμη ημέρα. Δεν είναι εύκολο να βλέπεις ανθρώπους που είναι έτοιμοι να σε κατηγορήσουν για πολύ βαριά πράγματα, για πολύ βαριές πράξεις να περνούν την πόρτα των δικαστηρίων».

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής προτείνεται η εξέταση ως μαρτύρων των γνωστών ηθοποιών Κάτια Δανδουλάκη,  Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισήμανε στο δικαστήριο ότι μέσω εξωδίκου ενημερώθηκε η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη για αυτήν την εξέλιξη. «Είναι αληθές, με την έννοια ότι μας κοινοποιήθηκε εξώδικο από τις γυναίκες που τον κατηγορούν, οι οποίες προτείνουν τις συγκεκριμένες γυναίκες ως μάρτυρες στο δικαστήριο. Θα είναι “παρών” ο κ. Φιλιππίδης και θα απαντήσει» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος

 

 

O κ. Δημητρακόπουλος, ανέφερε στο ακροατήριο: «Ο κ. Φιλιππιδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση».

 

 

Έξαλλος ο συνήγ. κατηγ. Αλέξ. Μίντζιας, με την κίνηση Φιλιππίδη να μην παραβρεθεί στο δικαστήριο

 

 

Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή προκειμένου να εξεταστεί δήλωση αποχής της εισαγγελέως της έδρας από τη δίκη. Ο λόγος είναι μια αναφορά που είχε καταθέσει εις βάρος της μια εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππιδη, η κ. Κική Μπακιρτζίδου. 

Ωστόσο, η ίδια η συνήγορος εξήγησε ότι δεν χρειάζεται να απέχει η εισαγγελέας, δηλώνοντας πως ότι συνέβη σε άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη ανήκει στο παρελθόν και εκτιμά την εισαγγελική λειτουργό και συνεχίζεται κανονικά η Δίκη με την ίδια Εισαγγελέα

 

 

Ιδιαίτερη ήταν η σημερινή δίκη και για την σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου η οποία δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ωστόσο πρόβαλε δημόσια μέρος της κατάθεσής της.

 «Όσον αφορά στην καταγγέλλουσα, αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στη συμπεριφορά της, ήταν ότι είχε θρασύτητα, ότι ήταν παρορμητική, δε σεβόταν τα όρια των άλλων και παρενέβαινε πολλές φορές στις προσωπικές συζητήσεις άλλων, χωρίς κανένα λόγο, πράγμα που δημιουργούσε στους άλλους απορία και αμηχανία. Χωρίς κανένα λόγο και απρόσκλητη, έμπαινε στα καμαρίνια των ηθοποιών με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση με τη δικαιολογία ότι είχε έρθει για να δει τη μητέρα της. Το 2008 η καταγγέλλουσα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγό μου… όταν ρώτησα γιατί συνέβαινε αυτό, μου απάντησε ότι λόγω της γνωριμίας τους από τη σχολή όπου δίδασκε ο σύζυγός μου και αυτή ήταν μαθήτρια, ενδιαφερόταν γι’ αυτόν και ήθελε να δει τι κάνει. Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου. Μια ηθοποιός μου είχε πει… ότι είχε δει μια φορά την καταγγέλλουσα να κλαίει στις τουαλέτες και όταν τη ρώτησε τι είχε εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στον σύζυγό μου, “εγώ τον αγαπάω και αυτός δε μου μιλάει”.

Το 2011 με κάλεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας να δω την παράσταση στην οποία έπαιζε ο ίδιος και όπως παρακολουθούσα, ήρθε και έκατσε δίπλα μου η μητέρα της καταγγέλλουσας. Όταν τελείωσε η παράσταση και βγήκαμε έξω οι τρεις μας, δηλαδή εγώ ο Μπιμπίλας και η μητέρα της καταγγέλλουσας και την ρωτήσαμε και εγώ και ο Σπύρος τι συμβαίνει με την κόρη της αφού της εξιστόρησα όλα τα ανωτέρω και την συμπεριφορά  που είχε απέναντι στον Πέτρο, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση λέγοντάς μου,“Δεν ξέρω, δε μου έχει πει τίποτα”. Εγώ, της ζήτησα ως μητέρα της να επέμβει και να της ζητήσει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε εμένα και τον Πέτρο. Μετά από λίγες ημέρες τηλεφώνησα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον ρώτησα αν έμαθε κάτι και μου είπε, “Δε μας λέει, μας λέει ότι τον Πέτρο τον έχει σαν πατέρα της”» ήταν χαρακτηριστικά η κατάθεση της η Ελπίδα Νίνου.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»