Επτά ιερείς μηνύουν τον Καναράκη για την φωτογράφισή του ως Ιησούς Χριστός

 

 

Έντονες αντιδράσεις μετά την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως Ιησούς Χριστός με τον ηθοποιό και τους συνεργάτες του να ποζάρουν από το σκηνικό του μυστικού δείπνου για Free Press περιοδικό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Η φωτογράφιση προκάλεσε την άμεση αντίδραση επτά ιερέων που προσφεύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον του γνωστού ηθοποιού, ενώ μαζί με την μήνυσή της, ζητούν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος. 

Όπως αναφέρουν με επιστολή τους οι ιερείς προς την ιστοσελίδα Εκκλησία online: «Κάποια κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια κατά των Χριστιανών επιλέγουν να εξευτελίζουν το όνομα του Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφίσεις σε περιοδικά».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Παντελής Καναράκης φωτογραφήθηκε ως Ιησούς Χριστός: Oι αντιδράσεις ξεκίνησαν

 

Την εβδομάδα που πέρασε η φωτογραφία με τον Παντελή Καναράκη ως Ιησούς Χριστός σχολιάστηκε έντονα, τόσο στα social media, όσο και στις τηλεοπτικές εκπομπές.

 

 

Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας η δημοσιογράφος Χριστίνα Πατσιώκα στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το περιοδικό ζήτησε συγγνώμη, ενώ δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει τελικά με τη συγκεκριμένη φωτογράφιση. 

«Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού Free Press έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο. Για αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά. Σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε. Θα ήθελα να θυμίσω και να τονίσω ότι η τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίσει και η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα» αναφέρει ο εκδότης του περιοδικού.

Ο Κώστας Τσουρός, ο οποίος είχε σχολιάσει έντονα την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη, τόνισε στην εκπομπή: «Εγώ από την πλευρά μου, επειδή εξέφρασα και την αντίδραση μου προς τη συγκεκριμένη φωτογράφιση ως προς την αισθητική της, το να προχωρούν οι ιερείς σε μήνυση στον Παντελή Καναράκη μου φαίνεται επίσης υπερβολικό. Από εκεί και πέρα για μένα η θρησκεία δεν αγγίζεται».

 

 

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με την φωτογράφηση του Παντελή Καναράκη για το περιοδικό «Koita» στην οποία παρουσιαζόταν ως άλλος Ιησούς. Ο τρόπος με τον οποίο όμως έγινε αυτή η αναπαράσταση φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία ενώ υποβλήθηκαν και μηνύσεις από επτά ιερείς προκειμένου η συγκεκριμένη φωτογράφηση να αποσυρθεί.

Το περιοδικό, μετά τις τόσο έντονες αντιδράσεις αποφάσισε να αποσύρει τη φωτογράφηση με τον Παντελή Καναράκη μέχρι στιγμής να μην έχει κάνει καμία δήλωση.

Σήμερα το πρωί, μέσα από την εκπομπή «Πρωινό» ο Γιώργος Λιάγκας εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη διαφωνία του με την προσέγγισε της συγκεκριμένης φωτογράφησης επιρρίπτοντας ευθύνες στον Παντελή Καναράκη που δέχτηκε τη συγκεκριμένη πρόταση.

«Όταν ο Καναράκης έκανε τη φωτογράφιση δε καταλάβαινε τι φωτογραφίζεται και τώρα που είδε τη φωτογράφηση τυπωμένη στο χαρτί του περιοδικού, τώρα το αντιλήφθηκε; Δε μπορώ να καταλάβω πραγματικά τι συμβολισμό ήθελε να περάσει το περιοδικό παρουσιάζοντας τον Χριστό να φοράει ντεκολτέ… Τα δεινά τα περνάει η ανθρωπότητα φορώντας ντεκολτέ και σκουλαρίκια; Για να λέμε τα πράγματα όπως τα αισθανόμαστε και όπως είναι. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι κιτς ή όχι. Το κιτς είναι υποκειμενικό….

Παλιά υπήρχε ένα κίνημα που φωτογραφίζανε τον Χριστό μαύρο και λέγανε ότι είναι μαύρος. Μετά υπήρχε ένα άλλο κίνημα που λέγανε ότι ο Χριστός είναι ομοφυλόφιλος. Υπάρχουν αυτά τα κινήματα κατά καιρούς που θέλουν να συμβολίσουν ότι ο Χριστός δεν έχει χρώμα, δεν έχει φύλο κτλ. Πολύ ωραία όλα αυτά.

Προσωπικά δεν είμαι και ο πιο θρησκόληπτος άνθρωπος. Υπάρχει όμως κόσμος που πιστεύει, προσκυνάει, νηστεύει, πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία, κάνει τον σταυρό του… Δεν είναι ωραίο αυτό το πράγμα. Είναι ατόπημα του φίλου μου του Καναράκη αυτό και δεν είναι δυνατόν να μην το είδε, δε γίνεται να μην είδε τις φωτογραφίες. Είναι βλάσφημο αυτό για τον Χριστό… Είναι ιερό πρόσωπο, δεν κάνεις τέχνη. Βγάλε και τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα με 12ποντα. 

Ο Παντελής έχει ευθύνη. Ωραία η καραμέλα της χειραγώγησης αλλά δεν είναι όλα χειραγώγηση. Ας έπαιρνε πέντε φίλους του ο Καναράκης να του πουν τι θα κάνει» είπε σε αρκετά έντονο ύφος ο Γιώργος Λιάγκας.

 

 

Ο εκδότης, Α. Καραγιάννης, μιλά στη «Super Katerina»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Η Silia Kapsis ξεσήκωσε το Malmö Arena με την δροσιά της, για την Κύπρο, στην 68η #Eurovision!
Άννα Παναγιωτοπούλου: «Ταλαιπωρήθηκε πολύ από το Αλτσχάιμερ, έβγαζε έναν άλλο χαρακτήρα»
Γιώργος Τσαλίκης: «Υπέγραψα και δεν νοσηλεύτηκα με δική μου ευθύνη»
Αχώριστοι και συνέχεια αγκαλιά ο Χρήστος Μάστορας και η Γαρυφαλλιά Καληφώνη
Ο πρώην Καινούργιου & Μπάρκα, Φίλιππος Τσαγκρίδης, έγινε ξανά viral να φιλιέται δημόσια και με άλλην!
Δώρα Τσαμπάζη: Η συγκίνηση για την γιορτή του γιου της & το μήνυμα για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη
Το μήνυμα του Γιάννη Καλλιάνου μετά τον προσωπικό του Γολγοθά: «Μου δίνεις δύναμη και ας μην το ξέρεις»
Δέκα ράμματα μετά τον τραυματισμό στο κεφάλι του Λάκη Λαζόπουλου - Η φώτο μετά το ατύχημα
Σοφία Μουτίδου: «Μακάρι να μπορούσα να πώ, σκληρές ιστορίες προδοσίας σε βάρος της Άννας Παναγιωτοπούλου»
Η on air συγκίνηση του Σταμάτη Φασουλή για τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου: «Είχαμε συγκρούσεις»