Καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και η τηλεόραση αποχαιρετούν τον Δημήτρη Κοντομηνά

 

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μενεγάκη, Μικρούτσικος, Ρέμος, Λαζόπουλος, Πάνια, Γερμανού,Tσιμτσιλή, Σρόιτερ, Γκουντάρας, Τσαλίκης, Χατζηβασιλείου, Τσολάκη, Τανιμανίδης αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα τον Δημήτρη Κοντομηνά
 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, σε ηλικία 83 ετών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου. Ο άλλοτε ισχυρός άντρας του Alpha και των επιχειρήσεων ταλαιπωρούνταν από σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να φύγει από τη ζωή δίνοντας μεγάλη μάχη. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ο Κοντομηνάς - Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

 

Το πρωί της Παρασκευής 11/3, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε πως επιθυμία της οικογένειάς του είναι να τελεστεί η κηδεία σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. «Να πούμε ως πληροφορία δικιά μου, ότι η οικογένεια επιθυμεί την κηδεία σε κλειστό κύκλο. Δηλαδή, δε θα γίνει μία κηδεία που θα πάνε όλοι. Θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο, στον οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, αλλά δε θα πούμε εμείς καθώς το σεβόμαστε».

 

 

 

Όπως έγινε γνωστό η ταφή του επιχειρηματία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε στενό οικογενειακό κύκλο. Εκεί, υπάρχει ο τάφος των γονιών του Δημήτρη Κοντομηνά.

Την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα πάντα με τον ΑΝΤ1, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το πρωί της Δευτέρας 14/3 στην Ύδρα.

 

 

 

Συνεργάτες, φίλοι και πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης που ο Δημήτρης Κοντομηνάς βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον ισχυρό άνδρα του Alpha μέσα από τα social media.

Παρουσιαστές, τραγουδιστές και δημοσιογράφοι αποχαιρέτησαν τον Δημήτρη Κοντομηνά με λόγια καρδιάς.

Με ένα μακροσκελές κείμενο θέλησε ο Alpha να αποχαιρετήσει τον Δημήτρη Κοντομηνά που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. 

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Alpha για τον θάνατο του επιχειρηματία που έβαλε τον θεμέλιο λίθο για την επιτυχημένη πορεία του τηλεοπτικού σταθμού.

Πολυσχιδής επιχειρηματίας, κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία, ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών. Aπό τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες της χώρας, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, είχε ασχοληθεί ενεργά με πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και η κορυφή ήταν πάντα ο στόχος του. Καινοτόμος, διορατικός, μαχητικός, υπήρξε αναμφισβήτητα μια ηγετική προσωπικότητα, ένας χαρισματικός άνθρωπος του επιχειρείν και ένας ισχυρός παίκτης στη σκακιέρα των media. Ήταν ο επιχειρηματίας που έβαλε τον θεμέλιο λίθο στην επιτυχημένη πορεία του Alpha.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1939 και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican, βάζοντας τα θεμέλια της ιδιωτικής ασφάλισης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα Βαλκάνια.

Είχε επίσης δραστηριοποιηθεί στον τραπεζικό τομέα ενώ αξιοσημείωτη ήταν η προσφορά του και στον χώρο της υγείας, με την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών και Παίδων, προσφέροντας περίθαλψη υψηλού επιπέδου σε γονείς και παιδιά. 

Το 2009 απέκτησε την Village Roadshow Operations και την Village Films τις ελληνικές θυγατρικές του Αυστραλέζικου ψυχαγωγικού κολοσσού, Village Roadshow. Στην πλούσια επιχειρηματική του δράση του περιλαμβάνεται και η ενασχόλησή του με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Η πορεία του στην κορυφή ήταν ιλιγγιώδης. Εκείνος όμως δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε. Συμμετείχε ενεργά σε ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ενώ η φιλανθρωπική του δράση και το έργο του είχαν αναγνωριστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, την Μητρόπολη της Χαλκηδόνας, την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας.

Συλλέκτης έργων τέχνης και σπάνιων βιβλίων, υπήρξε θεματοφύλακας της τέχνης και του πολιτισμού. Μέρος της συλλογής των βιβλίων του είχε φιλοξενηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στην Αθήνα.

O Alpha και το προσωπικό εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Στο φινάλε της εκπομπής της στο Mega, η Ελένη Μενεγάκη επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Η παρουσιάστρια που συνεργάστηκε για 15 χρόνια με τον επιχειρηματία και άλλοτε ισχυρό άντρα του Alpha, δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για το πόσο αρμονικά συνυπήρξαν επαγγελματικά, αλλά και τις όμορφες στιγμές που πέρασαν σε φιλικό επίπεδο.

«Φτάσαμε στο τέλος της εκπομπής και είναι το σημείο που θα ήθελα να αποχαιρετήσω έναν άνθρωπο που σήμερα το πρωί έμαθα ότι έφυγε από τη ζωή. Και το λέω έτσι, από τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο, περίπου 2 χρόνια πριν, εγώ τουλάχιστον δεν είχα επαφή μαζί του. Θέλω να πω μέσα από την καρδιά μου και στους ανθρώπους που τον γνωρίσαμε βαθιά ειλικρινή συλλυπητήρια. Τον έχω και θα τον έχω στην καρδιά μου γιατί ήταν ένας πολύ ωραίος εργοδότης, πολύ ανοιχτός, πολύ ανθρώπινος, πολύ κανονικός, πολύ δοτικός. Πέρασα πολύ όμορφα τα 15 χρόνια που ήμουν κοντά του στον Alpha.

Μόνο με αγάπη θα τον σκέφτομαι και μέσα από την καρδιά μου, θέλω να του ευχηθώ να έχει ένα καλό ταξίδι» είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Με τη σειρά του, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος έστειλε τα συλλυπητήριο του στη μονάκριβη κόρη του, Μαρία.

«Δε ξέρω τι εικόνα είχε ο κόσμος για εκείνον, αλλά ο κόσμος που έχει δουλέψει για εκείνον θα θυμάται πάντα αυτόν τον άνθρωπο με το αρχοντικό παράστημα που έμπαινε μέσα στον Alpha και χαιρετούσε τους πάντες. Ήταν τόσο ευκολοπροσβάσιμος και γλυκός που δε σημαίνει ότι μόνο αυτό ήταν στη ζωή του, ήταν ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ήξερε να είναι ακόμα πιο ανοιχτός και ανθρώπινος ακόμα και με αυτούς που ήταν «χαμηλά» στο κομμάτι του σταθμού. Θα τον θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη» κατέληξε η Ελένη Μενεγάκη.

 

 

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος που ήταν και κουμπάρος του, μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα, αναφέρθηκε στον θάνατο του επιχειρηματία μιλώντας για εκείνον με πολύ όμορφα λόγια.

«Ένας εμβληματικός επιχειρηματίας αλλά και ένα εμβληματικό πρόσωπο για τη διαδικασία της τηλεόρασης. Ο Alpha είναι δημιούργημά του» είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Ο Δημήτρης που τον έζησα προσωπικά και έχω κάνει πολλά ταξίδια μαζί του ήταν ένας πολύ γενναιόδωρος και τρυφερός άνθρωπος. Πάρα πολύ τρυφερός άνθρωπος. Μπορεί κάποιοι από τους συνεργάτες του να ήταν λίγο περίεργοι, όποιος όμως τον γνώριζε μόνο καλά θα είχε να πει για εκείνον. Δυστυχώς δε μπόρεσα να τον δω διότι λίγο καιρό πριν πεθάνει ο αδερφός μου, τον αναζήτησα στο τηλέφωνο. Λόγω προσωπικής περηφάνειας δεν τον έπαιρνα στο τηλέφωνο για να μην τον επιβαρύνω ψυχολογικά  αλλά ένα μήνα πριν πεθάνει ο αδερφός μου είπα ότι πρέπει να τον βρω.

Πήρα τηλέφωνο στον προσωπικό του αριθμό και το σήκωσε η γραμματέας του και μου είπε ότι είναι άρρωστος και νοσηλεύεται. Ρώτησα αν η κατάσταση είναι τέτοια που μπορώ να τον δω. Μετά έμαθα ότι δεν τον έβλεπε κανείς παρά μόνο οι πολύ δικοί του άνθρωποι… Σήμερα έφυγε και εγώ προσωπικά νιώθω τη συντριβή του χαμού ενός ανθρώπου που πάρα πολλούς τους βοήθησε ουσιαστικά.  Για μένα είναι πρωτογενής φυσιογνωμία που χάθηκε αλλά αφήνει το αποτύπωμά του…» κατάληξε ο παρουσιαστής.

 

 

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», επεσήμανε τη συμβολή του επιχειρηματία  στο έργο του συλλόγου.

«Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε, μαζί με τον σύζυγό μου Βαρδή, τον αγαπημένο μας φίλο Δημήτρη Κοντομηνά. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν ένας διαχρονικός σύμμαχος στον αγώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ απέναντι στον παιδικό καρκίνο και ένας σημαντικός υποστηρικτής των μικρών ασθενών της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό ως ένα πολύτιμο και αγαπημένο φίλο, κρατώντας στην καρδιά μας τις σημαντικές στιγμές που μοιραστήκαμε στο πλαίσιο της μακροχρόνιας φιλίας μας» έγραψε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

 

 

 

 

Ο Αντώνης Ρέμος θέλησε να αποχαιρετήσει τον ισχυρό άντρα των επιχειρήσεων και της τηλεόρασης και κουμπάρο του με ένα μήνυμα στα Instagram Stories του, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τον γάμο του.

Να σου θυμίσουμε πως ο Αντώνης Ρέμος και η Υβόννη Μπόσνιακ παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2018 στο ονειρεμένο κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Βαρυμπόμπη. 

«Αγαπημένε μας Δημήτρη θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί αγκάλιασες με την αγάπη σου την οικογένειά μου. Καλό ταξίδι στην ψυχή σου στο φως αδερφέ μας» έγραψε ο δημοφιλής τραγουδιστής στα social media.

 

 

Ο Λάκης Λαζόπουλος θέλησε και εκείνος να αποχαιρετήσει τον ισχυρό άνδρα του Alpha και των επιχειρήσεων, με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media.

«Κύριε Κοντομηνά προλάβατε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητες! Ο Alpha υπήρξε ένα αληθινά ελεύθερο κανάλι επί των ημερών σας! Προσθέτω και το δικό μου ευχαριστώ! Καλό σας ταξίδι» έγραψε ο γνωστός σκηνοθέτης στα Instagram Stories του.

Να θυμίσουμε πως το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου άνθισε όταν στη διοίκηση του Alpha βρισκόταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

 

 

 

Δημοσιεύοντας φωτογραφία του Δημήτρη Κοντομηνά, η Ναταλία Γερμανού έγραψε: «Θα σας θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη».

 

 

 

Η παρουσιάστρια, η οποία βρέθηκε για αρκετά χρόνια στον Alpha, είπε το δικό της αντίο στον ισχυρό επιχειρηματία, με τον οποίο η Βίκυ Χατζηβασιλείου εκτός από συνεργάτες, υπήρξαν και καλοί φίλοι.

«Έφυγε σήμερα το πρωί ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Αγάπησε πολύ τις μπίζνες, τη χλιδή, τον Alpha, τις γυναίκες, τους κόλακες. Ήταν extra large στον τρόπο που εργαζόταν, στη δοτικότητα στους αγαπημένους του, στην πολυτέλεια στους χώρους του, στο size από τα σακάκια του.

Έφυγε extra small , 30 κιλά, στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, εντελώς μόνος, χωρίς ούτε έναν συνεργάτη, ούτε μια σύντροφο, ούτε έναν συγγενή, ούτε έναν κόλακα… Έζησε ακριβώς όπως ήθελε και έφυγε ακριβώς όπως δεν ήθελε. Του άξιζε καλύτερος θάνατος. Καλό ταξίδι Πρόεδρε. Ευχαριστώ για την ευκαιρία, την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και κυρίως το σεβασμό. Αντίο», έγραψε στο instagram η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

 

 

 

Ο Γρηγόρης Γκουντάρας, ανήρτησε μία φωτογραφία του και τη συνόδευσε με ένα μήνυμα, αποκαλύπτοντας μία άγνωστή ιστορία για εκείνον.

Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Κουντάρας έγραψε: «Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κοντομηνάς και θέλω να σας γράψω μια ιστορία για αυτόν τον άνθρωπο. Όταν γεννήθηκε ο μικρός μου γιος αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας.

Μόλις το έμαθε και ενώ δεν γνωριζόμασταν προσωπικά, πήρε τηλέφωνο στο γραφείο και μου είπε πως ό,τι χρειαστεί το παιδί θα μπει ο ίδιος μπροστά να το κάνουμε. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του».

 

 

Η Αννίτα Πάνια έγραψε χαρακτηριστικά στα social media πως «Ήσουν ένας διεθνούς βεληνεκούς επιχειρηματίας, που ανάμεσα στα μήκη και στα πλάτη του πλανήτη πάντα έβρισκες το χρόνο και τη διάθεση, για τους ανθρώπους που γούσταρες, να γίνεσαι φίλος, αδελφός και προπάντων πολύτιμος σύμβουλος. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου Δημήτρη».

 

 

«Έζησε τη ζωή του στα κόκκινα. Δούλεψε σκληρά αλλά και απόλαυσε τις χαρές του πλούτου του. Έκανε deals που άλλοι δεν τολμούσαν να σκεφτούν. Έζησε σαν μεγιστάνας, πέθανε φτωχός. Του χρωστάω. Καλό ταξίδι Πρόεδρε», έγραψε ο Αντώνης Σρόιτερ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 

 

 

 

«Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν δυναμικός, γενναιόδωρος, αυθόρμητος και πολυταξιδεμένος. Έφυγε μετά από μια δύσκολη μάχη που κράτησε δυόμιση χρόνια. Προσωπικά του είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε να ξεκινήσω το ταξίδι μου στον alpha. #rip» έγραψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 

 

 

«Δημήτρης Κοντομηνάς: Από τους πρώτους ανθρώπους που μου έδωσαν μια ευκαιρία, όταν ακόμα δεν με ήξερε κανένας. Εκεί στον Alpha έγινε γνωστό το World Party και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…» έγραψε ο Σάκης Τανιμανίδης στα Instagram Stories του.

 

 

 

«Ένας υπέροχος άνθρωπος!!! Ένας γενναιόδωρος εργοδότης!!! Ευχαριστώ για την ευκαιρία, τη στήριξη, την αγάπη!! Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ!! Καλό ταξίδι!!! Υγ. Με βαθιά εκτίμηση κ σεβασμό!» έγραψε η παρουσιάστρια, Ελένη Τσολάκη

 

 

 

«Ένας γλυκός άνθρωπος που πάντα με στήριζε και πάντα μου έλεγε όμορφα λόγια… Καλό ταξίδι Δημήτρη» έγραψε ο Γιώργος Τσαλίκης στα social media.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Η ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι για την πρώτη της μέρα στο Μάλμε-Oι φωτογραφίες μέσα από το ξενοδοχείο
Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Τα δημοσιεύματα με έχουν χωρίσει 48 φορές, δεν έχω χωρίσει ποτέ
Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος του Survivor
ΒΙΝΤΕΟ: Η Άννα Βίσση τραγουδά σε σούπερ μάρκετ στη Σκύρο
Η συγκινητική ανάρτηση της Ζωής Παπαδοπούλου για τη φίλη της που έχασε
Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη: «Μπήκε ο Νίκος Παπανδρέου, έλυσε τη ζώνη του και έκανε να με χτυπήσει»
Nέα καταγγελία για βιοπράγια του σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλου: «Mε βάρεσε με ντοσιέ & χαστούκισε ηθοποιό»
Ο Στηβ Ντούζος, νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες - Τι λέει από το νοσοκομείο
H Μaria Menounos βάφτισε την κόρη της - Το όνομα, το πάρτι, οι καλεσμένοι & το ζεϊμπέκικο του πατέρα της
Αυτός είναι ο λόγος που ανακοίνωσαν τώρα το διαζύγιο η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος