Πέθανε ο Κοντομηνάς - Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

 

Τη δυσάρεστη είδηση θανάτου του Δημήτρη Κοντομηνά ανακοίνωσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή - Οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του – Μεγαλύτερη αδυναμία η κόρη του, Μαρία

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς σε ηλικία 83 ετών. 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε από τη ζωή στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν Έλληνας επιχειρηματίας με μεγάλη δραστηριότητα στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου. Πατέρας μίας κόρης και δύο εγγονιών.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican, σύμφωνα με την wikipedia.

Πέρα από την Interamerican είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων: την τράπεζα Interbank (το 1997 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την τράπεζα Eurobank), την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα), την Ευρωκλινική Αθηνών, την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς), το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet, την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm.

Για το διάστημα 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης.

Για μια εικοσαετία ήταν συνιδιοκτήτης και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού Alpha και των ομότιτλων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece, το τηλεοπτικό Channel 9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη και mediterrawines.gr

Είχε ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου»[2] από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Η παρουσιάστρια ενώ βρισκόταν στον αέρα της εκπομπής της, έλαβε ένα μήνυμα από την ανιψιά του Δημήτρη Κοντομηνά που της γνωστοποιούσε τον θάνατό του.

«Η επικαιρότητα τρέχει. Θέλω να σας μεταδώσω μια είδηση που μου την μετέφερε η ανιψιά του Δημήτρη Κοντομηνά. Δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή. Έχει φύγει από τη ζωή. Μου έστειλε τώρα μήνυμα η ανιψιά του με την οποία συνδεόμαστε φιλικά. Θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες και θα επανέλθουμε. Τα ειλικρινή μας συλληπητήρια και στην κόρη του και την αδερφή του… Για εμάς αυτός ο άνθρωπος υπήρξε ένας άνθρωπος πολύ δυναμικός, συμπορευτήκαμε μαζί του, είχε μεγάλο όραμα για τον Alpha και ο Alpha υπάρχει σήμερα με τον τρόπο που υπάρχει γιατί εκείνος έβαλε το λιθαράκι του» είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

 

    

 

Με βουρκωμένα μάτια, ο Δήμος Βερύκιος είπε στο «Happy Day» το πρωί της Πέμπτης: «Ζωή σαν παραμύθι, Happy Day. Έτσι ήταν. Αν υπάρχει αυτή η πρωινή παρέα για 9 χρόνια και εύχομαι να προχωρήσει, οφείλεται σε αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος δεν υπάρχει στη ζωή από τις 2 σήμερα τα ξημερώματα. Αν σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει αυτός ο σταθμός, οφείλεται στη διορατικότητα, στο πείσμα, στο επιχειρηματικό μυαλό αυτού του ανθρώπου που βλέπετε στους δέκτες σας

Παρά τις αντιξοότητες, παρά τις αναποδιές, δεν τον εγκατέλειψε τον Alpha, δεν τον έκλεισε, δεν πέταξε στον δρόμο 500 και πλέον εργαζόμενους. Κατάφερε στη δύση της ζωής του να τον δώσει σε σίγουρα χέρα. Τον Alpha ο Δημήτρης Κοντομηνάς τον παρέδωσε στα χέρια εκείνα που πριν από 40 χρόνια έβαλαν την μεγάλη υπογραφή στο πρώτο ομαδικό συμβόλαιο ασφάλισης διυλιστηρίου την εταιρία του την Interamerican και έτσι απογειώθηκε. Ήταν καρμικό, το καταλάβαινε. Μου είπε: «Όπως ξεκίνησα, έτσι θα τελειώσω».

«Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ήταν στο νοσοκομείο και από τότε δεν βγήκε ποτέ. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σαν να μην υπήρχε», αποκάλυψε ο Δήμος Βερύκιος και ανέφερε στη συνέχεια: «Κλείνει ένα κεφάλαιο της επιχειρηματικής ζωής μιας περιόδου. Περισσότερα για τον Δημήτρη Κοντομηνά θα τα γράψω. Μόνο ένα θέλω να πω, όποιος έχει συνεργαστεί, έχει ευεργετηθεί από τον Δημήτρη Κοντομηνά και δεν συγκινείται για τον Δημήτρη Κοντομηνά είναι άνθρωπος με αισθήματα μη ανθρώπινα».

«Ήταν τα τελευταία 2,5 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν είχε ποιότητα ζωής. Ζούσε σε πολύ δύσκολε συνθήκες και οι άνθρωποί του μέσα τους ήλπιζαν κάπου να ξεκουραστεί και να τελειώσει το μαρτύριο», σημείωσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

 

 

Όσον αφορά τώρα την κηδεία και την ταφή του, όπως είπε στο «Πρωινό» η Φωτεινή Πετρογιάννη, η οικογένειά του επιχειρηματία δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι ακριβώς θα συμβεί.

Ενδέχεται η εξόδιος ακολουθία να γίνει εκτός Αθηνών και πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα μέρη που ο Δημήτρης Κοντομηνάς αγαπούσε πολύ και επισκέπτονταν συχνά. Πρόκειται για την Ύδρα ή τα Κύθηρα. Μπορεί ωστόσο και η εξόδιος ακολουθία να τελεστεί στην Αθήνα.

Όσον αφορά την ταφή τώρα, αυτή σίγουρα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, που ο επιχειρηματίας διατηρούσε οικογενειακό τάφο.

 

 

Στον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα», ο Ανδρέας Μικρούτσικος, στενός φίλος και κουμπάρος του επιχειρηματία, προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση.

«Ένας εμβληματικός επιχειρηματίας ο Δημήτρης Κοντομηνάς, αλλά και εμβληματικό πρόσωπο στη διαδικασία της τηλεόρασης. Ο Alpha είναι δημιούργημά του. Το κτίριο στο οποίο εμείς σήμερα κάνουμε τις εκπομπές ήταν μία αγορά… Μάλιστα στην προτροπή του να γίνει το Dream Show από εμένα, ήρθε μετά από λίγο καιρό και μου είπε “αγόρασα ένα κτήμα, θα στήσουμε, θα φτιάξουμε κτίρια”. Το λέω αυτό επειδή είμαστε μέσα εδώ», είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είπε στη συνέχεια: «Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν ένας γενναιόδωρος και πολύ τρυφερός άνθρωπος. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τον δω διότι ενάμιση μήνα πριν πεθάνει ο αδελφός μου, τον αναζήτησα στο τηλέφωνο. Εγώ, λόγω προσωπικής υπερηφάνειας, δεν τον έπαιρνα στην καταστροφή μου για να μην τον επιβαρύνω ψυχολογικά. Ένα μήνα πριν πεθάνει ο αδελφός μου είπα ότι πρέπει να βρω τον Δημήτρη.

Και τον πήρα στο προσωπικό του τηλέφωνο και το σήκωσε η γραμματέας του και μου είπε ότι είναι στο Υγεία, είναι άρρωστος. Τη ρώτησα αν μπορώ να τον δω και μου είπε ότι θα με ειδοποιήσει. Μετά έμαθα ότι δεν τον έβλεπε κανείς, παρά μόνο οι δικοί του άνθρωποι. Και τουλάχιστον εγώ έμενα με τη γλύκα ότι πέρασε και αυτό το διάστημα, ζει, ζει, ζει…».

Κλείνοντας, ο Ανδρέας Μικρούτσικος είπε: «Σήμερα έφυγε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, εγώ προσωπικά νιώθω τη συντριβή του χαμού ενός ανθρώπου, ο οποίος πάρα πολλούς ανθρώπους τους βοήθησε ουσιαστικά. Για μένα είναι πρωτογενής φυσιογνωμία που χάθηκε, αλλά αφήνει το αποτύπωμά του.

Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος όμως θα χαιρόταν να τρώμε όλοι μαζί και όχι να τα τρώει μόνος του. Η χαρά του ήταν ότι χώρους είχε και είχε παντού να τους έχει γεμάτους κόσμο και να τους κάνει να χαίρονται».

 

 

Οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του – Μεγαλύτερη αδυναμία η κόρη του, Μαρία

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αγαπούσε πολύ το γυναικείο φύλο. Ο άλλοτε ισχυρός άντρας του Alpha τόνιζε πάντα πως οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο. «Όλες οι γυναίκες της ζωής μου ήταν σημαντικές για την άνοδο και την εξέλιξη μου. Μου πρόσφεραν την παρουσία και τη συμπαράστασή τους», είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του.

Η Φρίντα Κοντομηνά

Σε ηλικία μόλις 20 ετών, βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο της μετέπειτα συζύγου του Φρίντας. Μαζί αποκτούν μία κόρη, τη Μαρία, η οποία σήμερα έχει δύο παιδιά, που απέκτησε με τον σύζυγό της Αριστοτέλη Τζιαμπίρη.

 

 

Η Μαίρη και ο δεύτερος γάμος

Καιρό μετά τον χωρισμό τους, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας για δεύτερη φορά. Η Μαίρη ήταν η γυναίκα που του είχε κλέψει την καρδιά. Ο γάμος τους όμως δεν κράτησε για πολύ.

Ο τρίτος γάμος που δεν έγινε ποτέ…

Μετά το δεύτερο διαζύγιο, ένα πρόβλημα υγείας τον οδηγεί στη γνωριμία με την φυσιοθεραπεύτρια Πόλυ Ζησοπούλου. Σε πολύ σύντομο διάστημα, όπως έγινε τότε γνωστό, συγκατοικούν. Και ενώ όλοι περιμένουν έναν τρίτο γάμο για τον επιχειρηματία, το ζευγάρι χωρίζει αιφνιδίως το 2006, μετά από επτά χρόνια σχέσης.

 

 

Η Τζίνα Ξανθάκη

Ακολουθεί η Τζίνα Ξανθάκη, η Κρητικιά που ασχολούνταν με το real estate. Τότε και πάλι, πολλοί έκαναν λόγο για έναν επικείμενο γάμο του Δημήτρη Κοντομηνά, ωστόσο ο ίδιος τους διέψευσε.

 

 

Η πολυσυζητημένη σχέση με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Ήταν Οκτώβριος του 2012, όταν η Ναταλία Γερμανού υποδέχεται στην ομάδα της εκπομπής της ένα νεαρό ξανθό κορίτσι με καταγωγή από τη Ρόδο. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου κάνει την εμφάνισή της στην τηλεόραση, παίρνοντας τη θέση της Ευαγγελίας Αραβανή.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Δημήτρη Κοντομηνά με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έγινε το 2013, σε μια θεατρική παράσταση. Ανάμεσα στο ζευγάρι είχε καθίσει η Ελένη Μενεγάκη. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μεταπηδά στην ομάδα της Κατερίνας Καραβάτου και στο «Μες στην καλή χαρά». Ακολουθούν κοινές διακοπές με τον ισχυρό άντρα του Alpha, όπου οι φωτογράφοι τους απαθανατίζουν μαζί.

Έναν χρόνο μετά, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αναλαμβάνει τη δική της εκπομπή, το «Σπίτι μου, Σπιτάκι μου». Οι κοινές εμφανίσεις συνεχίζονται. Μετά από δύο χρόνια, Δημήτρης Κοντομηνάς και Κωνσταντίνα Σπυροπούλου χωρίζουν, με μία άλλη ξανθιά να μπαίνει στη ζωή του καναλάρχη.

 

 

Η τελευταία σύντροφος, Λόρι Χόλκομπ

Η Λόρι Χολκόμπρ 56 ετών τότε, ελληνοαμερικανίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου με μία κόρη θα μείνει στη ζωή του επιχειρηματία για τρία χρόνια. Η πρώτη κοινή εμφάνισή τους έγινε στην Αίγλη Ζαππείου, ενώ ακολουθούν συχνές έξοδοι.

«Οι Έλληνες είναι απίστευτα φιλικοί, έτοιμοι να σε βοηθήσουν και επειδή δεν μιλάω ελληνικά, οι άνθρωποι μου μιλούν Αγγλικά, χωρίς να είναι ανήσυχοι ή ταραγμένοι που δεν μιλάω ελληνικά. Προσπαθώ, κάνω μαθήματα. Όλα είναι υπέροχα, ο καιρός είναι υπέροχος, όλοι είναι φιλικοί, το απολαμβάνω… Η οικογένειά μου είναι στην Αμερική… Έχω μια κόρη, τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τα ανίψια μου… Δεν μπορώ να επιλέξω, είναι υπέροχα εδώ, αλλά φυσικά μου λείπει και η Αμερική…» είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Ελλάδα.

 

 

Οι δύο μεγάλες αδυναμίες του, η κόρη και η αδερφή του

Παρά τις πολλές γυναίκες που μπήκαν στη ζωή του και ο Δημήτρης Κοντομηνάς τις φρόντισε ως γνήσιος bon viveur, οι δύο μεγαλύτερες λατρείες του υπήρξαν η μονάκριβη κόρη του, Μαρία και η αδερφή του, Κίττη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η συγκινητική ανάρτηση της Ζωής Παπαδοπούλου για τη φίλη της που έχασε
Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη: «Μπήκε ο Νίκος Παπανδρέου, έλυσε τη ζώνη του και έκανε να με χτυπήσει»
Nέα καταγγελία για βιοπράγια του σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλου: «Mε βάρεσε με ντοσιέ & χαστούκισε ηθοποιό»
Ο Στηβ Ντούζος, νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες - Τι λέει από το νοσοκομείο
H Μaria Menounos βάφτισε την κόρη της - Το όνομα, το πάρτι, οι καλεσμένοι & το ζεϊμπέκικο του πατέρα της
Αυτός είναι ο λόγος που ανακοίνωσαν τώρα το διαζύγιο η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος
Οι φήμες που υπήρχαν για τρίτο πρόσωπο στην σχέση Αντωνά - Σοϊλέδη τελικά επιβεβαιώνονται...
Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο - Χτύπησε στο κεφάλι
Ο Justin Bieber «φωνάζει για βοήθεια» - Η νέα ανάρτηση που προκαλεί ανησυχία
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έχω μεγάλη ανάγκη τη συντροφικότητα, δεν μπορώ να μπαίνω σπίτι να κοιτάω το ταβάνι»