Λευτέρης Πετρούνιας για #metoo: «Ζητώ συγνώμη απ’ όλους τους Έλληνες»

 

 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το κίνημα #metoo στον αθλητισμό, εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου - Χάλια η Βασιλική Μιλούση, έκλαιγε στη συνομιλία με την Σταματίνα Τσιμτσιλή - Χείμαρρος η Δεβετζή και η Βερούλη - Η Βασιλική Τσαβδαρίδου τον διαψεύδει - To Twitter δικάζει ακόμα. Πρώτο trend με πλήθος σχολίων

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή πως η διατύπωση των δηλώσεών του ήταν άστοχη, ενώ ζήτησε συγνώμη από τον ελληνικό λαό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΕΑΝ υπήρξαν περιστατικά λυπάμαι. Δεν είδα αθλητή στην επιφάνεια με παράπονο» Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το #metoo εξόργισαν Τσιμτσιλή και Σκορδά 

 

«Νιώθω χρέος μου προς όλους τους Έλληνες να ζητήσω συγνώμη για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου. Σκεπτόμενος το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς ρωτήθηκα για το κίνημα #metto στον αθλητισμό. Μίλησα για κάποιες καταγγελίες που έγιναν στον αθλητισμό για ψυχολογική βία και όχι για σεξουαλική», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ξεκαθάρισα πως δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τα περιστατικά αυτά, αλλά λανθασμένα άφησα την παραμικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό χώρο, ενώ αν όντως υπήρχε περιστατικό ψυχολογικής βίας (για το οποίο θα γνώριζα), τότε θα ήμουν υποστηρικτής του ανθρώπου που θα βρισκόταν σε αυτή τη δύσκολη θέση και ψυχολογία».

Η αναφορά στη Σοφία Μπεκατώρου: «Στάθηκα από το πρώτο δευτερόλεπτο δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου και σε όλο αυτό το δράμα που υπέστη. Το κοινοποίησα αρκετές φορές. Ήμουν αυτός που μπήκε χέρι – χέρι μαζί με την Άννα Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η συγνώμη του Λευτέρη Πετρούνια στους Έλληνες: «Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις και πίσω απο κανέναν, προκειμένου να μην πάρω τις ευθύνες πάνω μου, δεν ντρέπομαι, δεν φοβάμαι και πόσο μάλλον θέλω να βγω να ζητήσω συγνώμη. Εγώ ζήτησα να βγω στον τηλεοπτικό αέρα, δεν ντρέπομαι να ζητήσω συγνώμη, έκανα όντως ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ως ομιλητής, όσο είμαι και στους κρίκους». 

 

Την πολυσυζητημένη δήλωση που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας για το ελληνικό #metoo, την οποία και διευκρίνισε πλήρως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης, σχολίασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή και τη τηλεοπτική της παρέα στο «Happy Day» της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια του Alpha πρόδωσε στον αέρα της πρωινής εκπομπής πως επικοινώνησε με την σύντροφο του Έλληνα Ολυμπιονίκη, Βασιλική Μιλλούση και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Μίλησα με την Βασιλική χθες και μου είπε, «δεν μπορεί ο Λευτέρης. Όλα αυτά για τα οποία αγωνίζεται τόσο καιρό, για τους Έλληνες και την Ελλάδα μας, έχει δυο κόρες, από μια λάθος δήλωση… Άλλο πράγμα εννοούσε». Ήταν πολύ χάλια, παιδιά. Έκλαιγε η Βασιλική» τόνισε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Και εκείνη θέλει να μιλήσει για αυτό πριν εμφανιστεί στο Dancing with the stars, που είναι ένα σόου πιο χαλαρό και ανάλαφρο για να διασκεδάσει τον κόσμο» συμπλήρωσε η παρουσιάστρια του Alpha για να συνομιλήσει, στη συνέχεια, με την αθλήτρια στον αέρα της εκπομπής της.

Η Βασιλική Μιλλούση τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο Λευτέρης πέρα από κάθε επιτυχία είναι καλός άνθρωπος. Αυτό είναι κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει. Έκανε μια εντελώς λάθος διατύπωση σε μια συνέντευξη που όλοι μας, είμαι σίγουρη, έχουμε έρθει σε αυτή την κατάσταση.Να έρθουν με ένα μικρόφωνο μπροστά σου, την ώρα που έχεις περάσει ένα βράδυ, είναι αργά και είσαι κουρασμένος να σου κάνουν μια τόσο σημαντική ερώτηση. Για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που είμαστε οι πρώτοι που έχουμε σταθεί στο #metoo και στη Σοφία Μπεκατώρου που είναι φίλη μας».

«Είμαι πάρα πάρα πολύ στεναχωρημένη. Νομίζω πως πέρασα μία από τις πιο δύσκολες ημέρες της ζωής μου. Μετά τους χαμούς των γονιών μου, αυτό που συνέβη χθες είναι ότι χειρότερο έχω ζήσει» συμπλήρωσε η αθλήτρια στην πρωινή εκπομπή του Alpha.

 

Οι δηλώσεις αυτές σχολιάστηκαν από το πρωί τόσο σε τηλεοπτικές εκπομπές όσο και στα social media με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη να γράφει: «Γίνε σαν τη Σοφία Μπεκατώρου, μην γίνεις σαν τον Λευτέρη Πετρούνια. Φαντάζομαι ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας δε γνώριζε ότι η ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς ήταν ένα από τα 250 θύματα του Λάρι Νάσαρ. Μάλλον είχε παράπονο που δεν πέτυχε ως αθλήτρια. Εάν… εάν… εάν… Η αμφιβολία δηλητηριάζει τα πάντα χωρίς να σκοτώνει τίποτα».

  

  

 Η Πηγή Δεβετζή μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και κατέκρινε τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια.

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το ελληνικό metoo και τις καταγγελίες στο χώρο του αθλητισμού έφερε μεγάλη αντίδραση τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο, όσο και στους τηλεθεατές.

Αρκετοί από τον χώρο της showbiz κατέκριναν αυτές τις δηλώσεις και μία από αυτές ήταν και η Πηγή Δεβετζή. Η ίδια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και ανέφερε:

«Δεν χρειάζεται να γίνει μια πανδημία κακοποιήσεων, για να μιλήσουμε. Σίγουρα χρειάζεται να λέμε την αλήθεια. Ο αθλητισμός πρεσβεύει το ήθος και την αλήθεια μας, οπότε καλό θα είναι, στην εποχή που ζούμε να λέμε την αλήθεια, όπως μας έχει συμβεί».

 

Η αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής, Βασιλική Τσαβδαρίδου, μιλώντας στο «Πρωινό» διέψευσε ουσιαστικά όσα είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας στην εμφάνισή του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων σχετικά με τις καταγγελίες στον χώρο της ενόργανης.

Η κυρία Τσαβδαρίδου, μία από τις αθλήτριες που κατήγγειλαν μέσω επιστολής στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, περιστατικά βίας στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής μιλώντας στην εκπομπή «Το πρωινό» του ANT1 διέψευσε τον Έλληνα πρωταθλητή διευκρινίζοντας ότι οι καταγγελίες που αφορούν την ενόργανη γυμναστική είναι για περιστατικά σωματικής βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Αναλυτικά ανέφερε: «Ο Λευτέρης ανακάλεσε και ζήτησε συγγνώμη. Τελικά είπε ότι αναφέρθηκε στα περιστατικά που ξέρει στη γυμναστική και πρόκειται για ψυχολογική βία. Δεν μιλάμε για περιστατικά ψυχολογικής βίας. Είδα τη δήλωσή του στο δελτίο του ΑΝΤ1. Δυστυχώς οι καταγγελίες που αφορούν την ενόργανη αφορούν περιστατικά σωματικής βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Εγώ προσωπικά έχω υποστεί σωματική και λεκτική βία από προπονήτρια. Ήμασταν παιδάκια. Εμείς δεν τα λέγαμε στους γονείς μας γιατί φοβόμασταν την αντίδραση του προπονητή αλλά και τη θέση μας μέσα στην ομάδα. Αυτό που μαθαίνεις είναι να ακούς τον προπονητή ό,τι κι αν κάνει. Δεν είναι ευθύνη ενός παιδιού ο τρόπος που φέρεται ο προπονητής του. Όλα μάλιστα γίνονταν σε δημόσια θέα γιατί τα προπονητήρια δεν ήταν personal training».

 

Τις δηλώσεις που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας για το #metoo σχολίασε στο Πρωινό και η Άννα Βερούλη.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Λευτέρης έκανε αυτή τη δήλωση. Δηλαδή, ένα ολόκληρο κίνημα με τα λόγια του το διαγράφει; Δεν ξέρω τι προσπαθεί να κάνει. οι γυναίκες και οι άντρες οι οποίοι μίλησαν, οι άνθρωποι που τόλμησαν να μιλήσουν και επιτυχημένοι ήταν και δεν φοβήθηκαν και έλυσαν τα εσωτερικά τους θέματα και βγήκαν προς τα έξω για να μπορέσουν να δώσουν την ώθηση και στον άλλον κόσμο να βγει να μιλήσει», είπε η Άννα Βερούλη και κατέληξε αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Εγώ θα πρότεινα στον Λευτέρη καλύτερα να ασχοληθεί με τους κρίκους που είναι πάρα πολύ καλός και τον χειροκροτάμε όλοι και να πάψει να μιλά».

 

Η συγνώμη του Ολυμπιονίκη δεν φαίνεται να έχει πείσει τους χρήστες του Twitter που συνεχίζουν να γράφουν σχόλια για τη δήλωση και τη συγνώμη πια του Πετρούνια. Πλησιάζουν τα 10.000 τα σχόλια και ο Πετρούνιας παραμένει πρώτο trend στο Twitter.  

 

  

  

  

  

  

  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»