Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Μαρία Ναυπλιώτου: Τα εφηβικά χρόνια, η Κάλλας και ο χωρισμός λίγο πριν τον γάμο

  22/10/2021 09:49
Μαρία Ναυπλιώτου: Τα εφηβικά χρόνια, η Κάλλας και ο χωρισμός λίγο πριν τον γάμο

Μαρία Ναυπλιώτου: Τα εφηβικά χρόνια, η Κάλλας και ο χωρισμός λίγο πριν τον γάμο

  22/10/2021 09:49

Η Μαρία Ναυπλιώτου βρέθηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο ρόλος της «Μαρίας Κάλλας», η προσωπική ζωή και η στιγμή που έφτασε ένα βήμα πριν τον γάμο, ήταν μερικά μόνο από όσα εξομολογήθηκε η γνωστή ηθοποιός στην εκπομπή του ANT1

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

«Στο παρελθόν είχα μία σχέση 10 χρόνων η οποία έφτασε πολύ κοντά στον γάμο, δεν τα καταφέραμε, δεν προχώρησε και ευτυχώς. Ας πούμε ότι πήραμε ένα διαζύγιο πριν ανέβουμε τα σκαλιά της εκκλησίας. Τότε ήταν που ζήτησα και βοήθεια  γιατί είχα πάρα πολλές απορίες και προβληματισμούς», αποκάλυψε για τη σχέση που έφτασε πολύ κοντά στον γάμο.

Η Μαρία Ναυπλιώτου παραδέχτηκε: «Ο γάμος δεν είναι κάτι το οποίο απέκλεισα για ιδεολογικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Έχει να κάνει με ουσιαστικότερα κομμάτια. Έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ την συντροφικότητα ή έναν γάμο. Δεν αποκλείσω τη συντροφικότητα ή έναν γάμο».

Για τις σχέσεις της με τους άνδρες είπε: «Μπορεί οι άνδρες να τρομάζουν, δεν ξέρω. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως έχω όντως τη δική μου γνώμη και όντως επιθυμώ συγκεκριμένα πράγματα επιθυμώ μέσα στη συντροφικότητα και τις σχέσεις μια καθαρότητα και αξιοπρέπεια, μια τρυφερότητα, την αποδοχή και βασικά πράγματα που μπορεί να είναι και δύσκολα να τα βρει κανείς».

Η στιγμή που ερωτεύτηκε το μπαλέτο: «Η μητέρα μου πίστευε πως δεν είχα καλή στάση σώματος κι έτσι με πήγε σε μια σχολή μπαλέτου. Όταν μπήκα μέσα κάνανε μάθημα τα κορίτσια που προετοιμαζόντουσαν για το επαγγελματικό μπαλέτο. Εγώ όταν είδα αυτή την εικόνα, αμέσως ερωτεύτηκα και είπα πως θα γίνω κι εγώ χορεύτρια, είχα όμως και τα προσόντα να γίνω χορεύτρια. Υπήρξαν εμπόδια στην αρχή αλλά είχα το πείσμα και την ορμή των νιάτων κι έτσι τα ξεπέρασα. Όταν έδωσα εξετάσεις και μπήκα σε σχολή θεάτρου τα πράγματα ήρθαν μόνα τους».

Ο μεγαλύτερος ρόλος της καριέρας της ως Μαρία Κάλλας: «Με  ενθουσιάζει, με συγκινεί και φέρω και μεγάλη ευθύνη με αυτόν τον ρόλο και όσα συμβαίνουν πάνω στη σκηνή. Είναι κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να συμβεί στο θέατρο, παρά μόνο σε σκηνές του εξωτερικού. Βέβαια η δυσκολία υπάρχει όταν παίζεις κάθε βράδυ, το ίδιο πράγμα και θα πρέπει να το ανακαλύπτεις από την αρχή. Στον συγκεκριμένο ρόλο, δεν βαριέμαι ούτε πλήττω, όμως υπάρχουν στιγμές που με εξουθενώνει, όχι από την επανάληψη, αλλά γιατί φέρω ψυχικό βάρος. Δεν έχω συναντήσει ξανά τόσο σκοτάδι σε κανέναν από τους ρόλους που έχω παίξει», εξομολογήθηκε η Μαρία Ναυπλιώτου στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

H Μαρία Ναυπλιώτου μίλησε ανάμεσα σε άλλα και για το ελληνικό #metoo.

«Με αιφνιδίασαν όλα αυτά αλλά αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη στις δύο γυναίκες που το ξεκίνησαν, την Σοφία Μπεκατώρου και στην Ζέτα Δούκα και σε όλες τις υπόλοιπες μετά. Έσπασαν αυτήν σιωπή κι έφεραν στο φως κρυμμένες αλήθειες. Με αιφνιδίασε το μέγεθος και το βίαιο και το χυδαίο και το αποκρουστικό των καταγγελιών. Είναι καθαρή τύχη που δεν έζησα κάτι τέτοιο γιατί πάρα πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με κατακλυσμιαίες συμπεριφορές κι αδυνατούμε να αντιδράσουμε. όλοι μπορεί να βρεθούμε σε μια τόσο σκοτεινή στιγμή και να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε» είπε η Μαρία Ναυπλιώτου.

«Συχνά δεν καταλαβαίνουμε ότι πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες συμπεριφορές που μας κάνουν να παγώσουμε. Όσοι έχουν υποστεί, είναι δύσκολο πολλές φορές να καταλάβουν τι τους έχει συμβεί. Τα καταχωνιάζουν για να συνεχίσουν. Θέλει χρόνο για να αρθρώσουν αυτά που έχουν συμβεί» τόνισε η Μαρία Ναυπλιώτου.

Η Μαρία Ναυπλιώτου αναφέρθηκε στο ρόλο που ενσαρκώνει τα τελευταία χρόνια πάνω στη σκηνή, και αυτός είναι η Μαρία Κάλλας.

Αναφερόμενη στην επιτυχία του Masterclass τόνισε ότι «με συγκινεί και είναι ευθύνη η αποδοχή αυτή από τον κόσμο».

«Με ενθουσιάζει, με συγκινεί και φέρω μεγάλη ευθύνη για αυτό που συμβαίνει. Αυτή η καταπληκτική αποδοχή που είχε η παράσταση είναι κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να συμβεί στο θέατρο.

Η τεράστια δυσκολία και ομορφιά του θεάτρου είναι ότι παίζεις κάθε βράδυ το ίδιο πράγμα και θα πρέπει να το ανακαλύπτεις από την αρχή. Στο συγκεκριμένο ρόλο, ούτε βαριέμαι ούτε πλήττω, όμως υπάρχουν στιγμές που με εξουθενώνει.

Όχι μόνο από την επανάληψη, γιατί έχω συναντηθεί με ένα πλάσμα τη Μαρία Κάλλας, που δεν έχω συναντήσει ξανά τόσο σκοτάδι, σε κανέναν από τους ρόλους που έχω παίξει, και όταν σκέφτεται κανείς ότι υπήρξε αυτή η γυναίκα, ότι ήταν η πιο λαμπερή όλων, ότι άλλαξε την όπερα, και ότι την ξέρουν όλοι ακόμα και αν δεν γνωρίζουν καν τι είναι η όπερα, και όμως υπήρχε τόσο σκοτάδι και δυστυχία μέσα της που σου σπαράζει την καρδιά» είπε η Μαρία Ναυπλιώτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας