Ο σπαραγμός των αγαπημένων συναδέλφων, της κορυφαίας της σκηνής, Δώρας Κακουράτου

Η Όλγα Ποταμίτου, ο Γιώργος Ζένιος, ο Ηράκλης Γιωργαλλής, ο Κώστας Βήχας, η Χριστιάνα Αρτέμιου, η Έλενα Ευσταθίου, η Έλια Ιωαννίδου,ο Ανδρέας Αργυρίδης, η Πόπη Αβραάμ και η Βαλεντίνα Σοφοκλέους εξέφρασαν on camera την θλίψη τους για τον θάνατο της Δώρας Κακουράτου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο καλλιτεχνικός κόσμος ολόκληρης της Κύπρου. Έφυγε από τη ζωή η θρυλική «ΠελλόΜαλού» σε ηλικία 78 ετών.

 

 

Τη θλίψη τους για τον θάνατο της Δώρας Κακουράτου, εξέφρασαν η Όλγα Ποταμίτου, ο Γιώργος Ζένιος, ο Ηράκλης Γιωργαλλής, ο Κώστας Βήχας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι».  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Ηράκλης Γιωργαλλής: «Η Δώρα Κακουράτου ήταν για εμένα η μεγάλη μου αδερφή»

«Δεν το ήξερα ότι περνούσε δύσκολα με την υγεία της, όμως πριν λίγες ημέρες είχα κάνει μία ανάρτηση, μια αναμνηστική φωτογραφία με την Δώρα Κακουράτου και μία διαδικτυακή φίλη με ρώτησε αν είναι καλά, καθώς είχε ακούσει ότι είναι άρρωστη. Το κρατούσε μυστικό, πάντα τα κρατούσε μυστικά όσα αφορούσαν την υγεία της».

«Περάσαμε 50 χρόνια μαζί, ήμασταν φίλοι, αδερφοί, συνεργάτες, συνθιασάρχες. Κάναμε τεράστιες επιτυχίες τα χρόνια εκείνα, ταξιδέψαμε Αυστραλία, Νότιο Αφρική, Λονδίνο, Ελλάδα. Τι να πρωτοθυμηθώ με τη Δώρα; Ζήσαμε μια ολόκληρη ζωή μαζί»

 

 

 

Όλγα Ποταμίτου: «Εύχομαι η Δώρα Κακουράτου να περάσει πολύ καλά εκεί που θα πάει»

«Είμαι συγκλονισμένη. Χριστέ μου, έφυγε ακόμη ένα αστέρι από το θεατρικό στερέωμα, μας ήρθε κεραυνός εν αιθρία. Το πρωί που το άκουσα παραλίγο να λιποθυμήσω. Δεν ήξερα ότι είναι άρρωστη. Η Δώρα έζησε τη ζωή της, την χάρηκε, έπαιρνε τα λεφτά της, ταξίδευε, χαλάλι της. Όμως χάσαμε μία σπουδαία ηθοποιό που σκορπούσε γέλιο και προτιμούσε τις επιθεωρήσεις και τις κωμωδίες για να κάνει τον κόσμο ευτυχισμένο».

«Έπρεπε να μας πει για το πρόβλημα υγείας της για να είμαστε δίπλα της, να της δίνουμε κουράγιο, να της μιλάμε. Το τελευταία έργο που παίξαμε μαζί ήταν στο «Εσύ στον κόσμο σου» στον ΑΝΤ1 και ήταν πολύ χαρούμενη για αυτό», πρόσθεσε η Όλγα Ποταμίτου.

«Εύχομαι να περάσει πολύ καλά εκεί που θα πάει, καλό Παράδεισο», είπε κλείνοντας.

 

 

Κώστας Βήχας: «Εγώ ήξερα για το πρόβλημα υγείας της, το κρατούσε μυστικό»

«Για μένα ήταν μία αγαπημένη συνάδελφος, μία καταξιωμένη καλλιτέχνης που πρόσφερε πάρα πολλά στο κυπριακό θέατρο. Έχει γράψει πάρα πολλές σελίδες στην ιστορία του κυπριακού θεάτρου η Δώρα Κακουράτου. Πραγματικά ένας ταλαντούχος άνθρωπος με χιούμορ. Είναι μεγάλη η απώλεια για όλους μας. Με την Δώρα συνεργαστήκαμε πάρα πολλές φορές, από τις μαυρόασπρες επιτυχίες του ΡΙΚ, στις Ιστορίες του Χωρκού και στην μεγάλη παραγωγή που κάναμε με τα Κοπέλια που έπαιξε σημαντικό ρόλο ως η μητέρα του Σμάραγδου Κλεοβούλου».

«Ήταν ένας άνθρωπος που την έπαιρνα στο τηλέφωνο και μιλούσαμε για ώρες και μου έλεγε για την πίκρα της που άνθρωποι του χώρου την ξέχασαν. Θα ήθελε να κάνει κι άλλα στο θέατρο και μπορούσε φυσικά να κάνει».

«Εγώ ήξερα για το πρόβλημα υγείας της, το κρατούσε μυστικό δεν ήθελε να το ξέρει κανείς. Στο τηλέφωνο μιλούσαμε για ότιδήποτε άλλο εκτός από αυτό και το αντιμετώπιζε με χιούμορ»

 

 

Γιώργος Ζένιος: «Η Δώρα Κακουράτου ήταν η αιτία που έμεινα στην Κύπρο»

«Ηταν ένα μεγάλο σοκ για μένα σήμερα το πρωί όταν μου το ανακοίνωσαν. Η Δώρα ήταν η αιτία που έμεινα στην Κύπρο. Όταν έφυγα από την Αγγλία τον πρώτον άνθρωπο που γνώρισα ήταν η Δώρα και με κράτησε εδώ στην Κύπρο. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος δουλέψαμε μαζί στην τηλεόραση, έκανε θίασο δικό της και στον Παπαδημήτρη. Συνέχεια ήμασταν μαζί. Ήταν μία εξαιρετική ηθοποιός και δεν ήταν μόνο για επιθεώρηση. Θυμάμαι να της λέω ''βρε Δώρα να κάνεις ένα σοβαρό ρόλο'' αλλά απολάμβανε περισσότερο την επιθεώρηση».

«Η Δώρα Κακουράτου με πάντρεψε, ήμασταν πάντα μαζί. Πριν από 7 μήνες ήταν η τελευταία μας επικοινωνία όπου την ρώτησα αν είναι καλά. Δεν ήξερα ότι είχε αυτήν την αρρώστια. Είχε αξιοπρέπεια η Δώρα, μόνο τα καλά έβγαζε προς τα έξω»

 

 

Μεταξύ άλλων στην εκπομπή της Kάτιας Σάββα μίλησε και η Χριστιάνα Αρτέμιου:

«Πρώτα απ’ όλα να πω ότι είναι όπως το ψέμα να πρέπει να μιλήσω για το χαμό της Δώρας. Από το πρωί είμαστε όλοι σοκαρισμένοι διότι κανείς μας δε γνώριζε ότι αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα, κανένας δεν είχε ακούσει κάτι. Μετά θάνατον χρειάστηκε να μιλήσουμε με κάποια άτομα, δικά της, αγαπημένα της, όπου μας είπαν ότι ήταν δική της επιθυμία να μην ακουστεί τίποτα.

Η Δώρα είναι μία εποχή. Είσαι τόσο από τον άνθρωπο που χάνουμε παίρνει μαζί του μια εποχή, που δεν θα ξανά έρθει ποτέ. Για μας τους νεότερους που έτυχε να δουλέψουμε μαζί της έκανε πολύ οικονομία στον εαυτό της, δεν αναλώνουμε ποτέ τον εαυτό της. Αλλά σε αυτούς που ανοιγόταν, έδειχνε την ψυχούλα της. Όσοι την γνωρίσαμε έχουμε να πούμε πόσο κυρία ήταν, αξιοπρεπέστατη παρουσία, πόσο μας συμβούλευε εμάς τους νέους με βάση τις δικές τις εμπειρίες. Ήταν ένας άνθρωπος που εμείς οι γυναίκες στο χώρο της οφείλουμε πολλά μας άνοιξε το δρόμο.»

 

 

Στην εκπομπή «Έλα να δεις» μίλησαν η Έλενα Ευσταθίου και Έλια Ιωαννίδου:

 

 

Ο ηθοποιός Ανδρέας Αργυρίδης, η Πόπη Αβραάμ και η Βαλεντίνα Σοφοκλέους, μίλησαν για τον απροσδόκητο χαμό της σπουδαίας ηθοποιούς στην εκπομπή «Ενημέρωση τώρα»

«Μας ήρθε ξαφνικό, δεν ήξερε κανείς το πόσο υπέφερε. Πιστεύω ότι διάλεξε την ημέρα να φύγει, σήμερα που είναι και η παγκόσμια ημέρα αγάπης. Ήταν μια κυρία του θεάτρου, επαγγελματίας. Πιστεύω ότι εκεί που έφυγε και πήγε, θα βρει κι άλλους καταξιωμένους. Θα κάνει και εκεί θέατρο, τόση είναι ήταν η απέραντη αγάπη της και τόσο μεγάλη η πίκρα της για την πολιτεία. Θυμάμαι όταν τσακωθήκαμε, γιατί ξέχασα την ατάκα μου. Όταν βγήκαμε έξω στα παρασκήνια μου λέει… ρε Αντρέα, είπα σου να κάτσεις να θκιαβάζεις. Κάναμε δύο μέρες να μιλήσουμε», δήλωσε ο Ανδρέας Αργυρίδης.

«Ήταν πραγματικά πέρα από επαγγελματίας, πάρα πολύ αγαπητή και στον κόσμο. Ήταν πάντα αθόρυβη, δεν έκανε φασαρία, δεν γκρίνιαζε. Ακόμα και που είχε καρκίνο κι έφυγε ξαφνικά χωρίς να το ξέρουμε, αυτό δείχνει και την πορεία της στη ζωή. Ήταν αθόρυβη και αθόρυβη έφυγε», είπε η, Πόπη Αβραάμ.

«Με τη Δώρα είχαμε χτίσει μια πολύ όμορφη σχέση. Δέσαμε πάρα πολύ δυνατά, ήταν ένας αξιόλογος και περήφανος άνθρωπος. Πρόσεχε να μην σε πληγώσει. Τα κουβαλούσε όλα μέσα στη ψυχούλα της» είπε η, Βαλεντίνα Σοφοκλέους.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πρώτο θέμα συζήτησης το διαζύγιο της Αθηνάς Οικονομάκου και του Φίλιππου Μιχόπουλου
Μαρία Σολωμού: «Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα να το ζήσει»
Αιμιλία Υψηλάντη: «Οι γονείς μου ήταν το σκάνδαλο της επαρχίας, δεν καταλάβαινε τίποτα ο πατέρας μου»
Γιώργος Μπένος: «Δέχτηκα bullying στο γυμνάσιο, με έδειχναν με το δάχτυλο γιατί έκανα παρέα με κορίτσια»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ίσως έπρεπε να φύγει η μητέρα μου, για λόγους που δεν καταλαβαίνω τώρα»
Ο Ηλίας Ψινάκης αντί να ζητήσει συγγνώμη, δημιουργήσε θέμα για Λιόλιου & Συνατσάκη - H oργή της Αναστασοπούλου
Ιωάννης Απέργης: «Η νονά μου με παράτησε. Στην Αλβανία βαφτίζουν τα παιδιά για να ξεπλύνουν μία αμαρτία»
Νίκος Μπάρκουλης: «Έφαγα κέρατο, παρέλυσαν τα πόδια μου. Η κοπέλα μου πήγε με όλους μου τους φίλους»
Συγκινεί η Άννα Κουτσαφτίκη: «Έχασα τον πατέρα μου και έμεινα έγκυος»
Οι γιατροί ζήτησαν στον Δημήτρη Κόκοτα να ανοιγοκλείσει τα μάτια και εκείνος ανταπεξήλθε