«Καπνός» αμύθητης αξίας κειμήλια - Θύμα κλοπής η «σιδηρά κυρία», Λόλα Νταϊφά

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, ο αμύθητος θησαυρός, του 18ου αιώνα, της σιδηράς κυρίας των δημοσίων σχέσεων, Λόλας Νταϊφά έκανε «φτερά»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Όπως γράφει η εφημερίδα και το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα στην #Espresso, μια λάθος κίνηση από την ίδια έμελλε να γίνει η αιτία να χαθούν ιστορικά κειμήλια της οικογένειάς της, αξίας άνω των 600.000 ευρώ.

«Δεν περίμενα ποτέ πως εγώ η ίδια θα άνοιγα στους επίδοξους ληστές μου και θα έχανα όλα τα κοσμήματα, που χρονολογούνται ακόμη και από τον 18ο αιώνα» αναφέρει η Λόλα Νταϊφά στην εφημερίδα #Espresso.

Μάλιστα, η σπουδαιότητα της υπόθεσης είναι τέτοια, που από την πρώτη στιγμή για το συμβάν ενημερώθηκε η Interpol, ενώ στη ΓΑΔΑ σήμανε συναγερμό για τον θησαυρό της γυναίκας, η οποία έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με τις δημόσιες σχέσεις του ANT1, υπήρξε επιστήθια φίλη της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Μίνωα Κυριακού και πλήθος επωνύμων.

Τι συνέβη

Ήταν περίπου στα μέσα του Οκτωβρίου όταν η Λίλα Νταϊφά επέστρεφε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο σπίτι της στα βόρια προάστια. Στην είσοδο της πολυκατοικίας ένας καλοντυμένος κύρος με μάσκα προστασίας τη χαιρετάει κανονικά και της λέει ότι γίνονται κάποιες εργασίες στον πάνω όροφο. Όσο είχε ανοιχτή την πόρτα είχαν μπει στο εσωτερικό του διαμερίσματος άλλα δύο άτομα, χωρίς να τους αντιληφθεί, τα οποία και τη λήστεψαν.

Περιγράφοντας στην #Espresso πώς εξελίχθηκε η υπόθεση η Λόλα Νταϊφά είπε ότι την πλησίασε ένας καλοντυμένος κύριος με μάσκα - λόγω κορωνοϊού - και της είπε «γίνονται κάποιες εργασίες στον πάνω όροφο». «Πράγματι έτσι ήταν, γίνονταν εργασίες στον επάνω όροφο από το διαμέρισμά μου. Πηγαίνω στην πόρτα μου, η οποία είναι ασφαλείας, ανοίγω με τα κλειδιά μου να μπω στο διαμέρισμα συνεχίζοντας να μιλάω στον άγνωστο άνδρα».

«Όσο όμως είχα ανοιχτή την πόρτα, σύμφωνα με την αστυνομία είχαν μπει στο εσωτερικό του διαμερίσματος δύο άλλα άτομα χωρί να τους αντιληφθώ τα οποία με λήστεψαν» λέει η Λόλα Νταϊφά.

«Ήταν κοσμήματα πολλών δεκάδων ετών, της γιαγιάς μου, της προγιαγιάς μου, του πεθερού μου. Ήταν πραγματικός θησαυρός και κυρίως είχαν τρομερή συναισθηματική αξία όλα αυτά» τόνισε η Λόλα Νταϊφά.

«Το φοβερό είναι ότι πήγαν απευθείας στο συρτάρι που τα είχα τοποθετήσει. Πολλοί βέβαια θα αναρωτηθούν γιατί δεν τα είχα στη θυρίδα: μα τα κοσμήματα ήθελα να τα φοράω, να τα χαίρομαι όταν βγαίνω έξω. Και τα φορούσα. Αλλιώς δεν έχει νόημα να έχει κάποιος κοσμήματα. Επίσης ήμουν σίγουρος ότι δεν θα συνέβαινε κάτι κακό σε μένα, γιατί το σπίτι μου είναι πραγματικό φρούριο. Από παντού ειναι ασφαλισμένο και έχει συναγερμό» προσθέτει η ίδια.

Η Λόλα Νταϊφά ευχαριστεί την ΕΛΑΣ «για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα» προσθέτοντας ότι «αμέσως μάλιστα ειδοποιήθηκε και η Interpol προκειμένου να μην τα φυγαδεύσουν εκτός Ελλάδας».

«Γύριζα εγώ απ’ έξω και από τα σκαλιά της πολυκατοικίας κατέβαινε ένας κύριος, πολύ καλοντυμένος, με Ralph Lauren πουκάμισα, αλλά με μάσκα βέβαια. Κι εγώ σκέφτηκα ότι τηρεί τους κανόνες υγιεινής και φοράει μάσκα. Και μου λέει “σας παρακαλώ πολύ, επειδή κάνουμε εργασίες πάνω, μπορώ να δω το ρελέ σας;” και λέω “ελάτε να το δείτε”. Βλέπει τον πίνακα του ηλεκτρικού και μου λέει “εσείς έχετε και καινούργιο πίνακα, δεν έχετε πρόβλημα, αλλά τυπικά μιας και ήρθα, να δω σας παρακαλώ και την κουζίνα αν ανάβουν τα μάτια”». είπε η Λόλα Νταιφά στο #Πρωινό

«Εν τω μεταξύ, όση ώρα γινόταν αυτό είχαν μπει δύο και μου είχαν ξαφρίσει όλα μου τα κοσμήματα. Ήταν της γιαγιάς μου, της μαμάς μου, της πεθεράς μου. Και βέβαια κι αυτά που είχα αγοράσει εγώ με τη δουλειά μου και τον κόπο μου. Δεν μου τα χάρισε κανένας. Γύρω στις 600.000 ευρώ».

Η Λόλα Νταϊφά είπε επίσης: «Αλλά αυτός με τον οποίο μίλαγα, μίλαγε πολύ καλύτερα ελληνικά από τα δικά μου. Μου είπαν από την αστυνομία ότι μπορεί να είναι Ρομά. Μου είπαν ότι έχουν στείλει μήνυμα και στην Ιντερπόλ. Είναι μεγάλο το ποσό, δεν είναι πιο μικρό. Είμαι πολύ χάλια, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά, ξέρετε, είναι ένας βιασμός».

​«Οι αστυνομικοί μας είπαν πως πρόκειται για σπείρα Ρομά που ενεργεί με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς έτυχε την ημέρα εκείνη να έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα, το μυαλό μου ήταν στο πρόβλημα και όχι στο σπίτι με αποτέλεσμα να μπουν οι “ποντικοί” ανενόχλητοι μέσα και να μην αφήσουν τίποτα» κατέληξε η Λόλα Νταϊφά για την περιπέτεια που βιώνει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Δήμητρα Ζέρβα μετά από μία σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της
Δίκη του σκηνοθέτη της σειράς #Sasmos, Κώστα Κωστόπουλου: Ο Κώστας Αρζόγλου παραιτήθηκε από μάρτυρας υπεράσπισης
Λένα Μαντά: «Ο σύζυγός μου παρουσίασε πνευμονική ίνωση, έχει φορητό μηχάνημα με καλώδιο για το σπίτι»
H στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου, διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος - Το μήνυμα της μετά την ογκεκτωμή
Η αποκάλυψη για την απαγωγή του Βασίλη Καρρά: «Κάποιοι τύποι με πιστόλια τον πήγαν σε ακατοίκητο χωριό»
O γοητευτικός επιχειρηματίας που είναι σε σχέση η Τατιάνα Μπλάτνικ μετά το διαζύγιο με τον Πρίγκιπα Νικόλαο
H Άντζελα Δημητρίου τα ξαναβρήκε με την κόρη της Όλγα Κιουρτσάκη: «Ως μητέρα δεν γίνεται να μη τη συγχωρήσω»
Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Από το πουθενά ένας τύπος αρχίζει ένα υβρεολόγιο… νομιζα ότι θα με χτυπήσει»
Η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη δέχτηκε επίθεση στο ρεπορτάζ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά
Η Καίτη Γκρέυ έγινε 100 ετών και έσβησε κεράκια - Το πάρτι με τους αγαπημένους της