H EBU βγάζει εκτός #Eurovision την Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία

 

 

 

Sergey Lazarev: Ο Ρώσος τραγουδιστής ξεσπά: «Κλαίω σαν μικρό παιδί, αφήστε τους ανθρώπους να ζήσουν»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Μία μία κλείνουν οι πόρτες στη Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, καθώς εκτός από τις αθλητικές διοργανώσεις, θα μείνει και εκτός Eurovision. 

Η EBU έβγαλε επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση της να αποκλείσει από τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού τη Ρωσία, βάσει των κανόνων της διοργάνωσης και των αξιών της.

Πριν από λίγες ώρες μάλιστα,  έγινε γνωστό, ότι η Ουκρανία είχε αιτηθεί στην EBU να μπλοκάρει τη συμμετοχή της Ρωσίας, στη Eurovision 2022, ωστόσο, είχε λάβει αρνητική απάντηση. Φαίνεται πως στη συνέχεια… το ξανασκέφτηκαν.

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προστασία των αξιών ενός πολιτιστικού διαγωνισμού που προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή και κατανόηση, φέρνει κοντά το κοινό, γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής και ενώνει την Ευρώπη σε μια σκηνή», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

 

Στο πλευρό των θυμάτων του πολέμου που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία βρίσκεται ολόκληρος ο καλλιτεχνικός κόσμος. Μετά την εισβολή της Ρωσίας σε ουκρανικό έδαφος και τις σειρήνες πολέμου που άρχισαν να ηχούν, οι Ουκρανοί καλλιτέχνες προσεύχονται για να σωθεί ο λαός τους. Την ίδια στιγμή ο Sergey Lazarev, ο Ρώσος σταρ που γνωρίζουμε και από τη συμμετοχή του στη Eurovision ξεσπά μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. 

 

 

 «Πριν από μια εβδομάδα, ο γιος μου ξύπνησε τη νύχτα με δάκρυα! Όταν τον ρώτησα “τι συνέβη;”, ο 7χρονος γιος μου απάντησε: «Μπαμπά, φοβάμαι τον πόλεμο». Του είπα: «Σάννι, μην ανησυχείς, ηρέμησε, δεν θα γίνει πόλεμος». Και τώρα άρχισε ο πραγματικός πόλεμος! Τι κάνετε; Κλαίω σαν μικρό παιδί. Οι ισχυροί μετρούν τη δύναμή τους με τα όπλα.

 Η ζωή είναι μία και περνάει. Για πολλά χρόνια κανείς δεν μπορεί να κάνει σχεδιάσει για το αύριο, γιατί οι πολιτικοί έχουν άλλα σχέδια! Παρακαλώ σταματήστε όλοι! Μαζί! Πείτε στοπ! Καθίστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! Αφήστε τους ανθρώπους να ζήσουν!», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μηνύμά του o Sergey Lazarev.

 

 

Να θυμίσουμε ότι ο Sergey Lazarev, έχει συμμετάσχει δυο φορές στη Eurovision, το 2016 με το τραγούδι You are the only one και το 2019 με το Scream κατακτώντας την τρίτη θέση.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»
Ο Γιάννης Καλλιάνος ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του - Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
#MasterChefGR: O θρίαμβος της Χριστίνας Χριστοφή! Κέρδισε τα 20.000 ευρώ του Silver Award και πάει Άννα Βίσση!