«Ξέρω ότι είναι δύσκολο λόγω της εξουσίας τους... πρέπει να τιμωρηθούν»

Το μήνυμα να βγουν όλοι όσοι έχουν περάσει ότι έχει περάσει η ίδια και να μιλήσουν, να σπάσει η σιωπή, στέλνει, με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Κύπρια Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άντρη Ελευθερίου.

Ερωτηθείσα για την υπόθεση των καταγγελιών της για σεξουαλική κακοποίηση, η Άντρη Ελευθερίου είπε ότι είχε αναφέρει για την συγκεκριμένη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, πριν από τρία χρόνια σε μια εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδου και είχε ξανά αναφερθεί στο θέμα πριν ενάμιση μήνα περίπου.

«Μετά την Σοφία Μπεκατώρου, τη γνωστή υπόθεση, τη λυπηρή και τραγική, το θέμα μου, η υπόθεσή μου, επανήλθε στην επιφάνεια και από εκεί αρχίσαμε τη μάχη για να καθαρίσει αυτή η βρωμιά που υπάρχει. Εγώ ως αθλήτρια το έχω περάσει. Με τη στήριξη των διαφόρων παραγόντων, του ΚΟΑ, της ΚΟΕ, της πολιτείας - πάρα πολύ σημαντικό - και της Ομοσπονδίας μου και τελευταία της Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Έμιλυς Γιολίτη, πήρα την ψυχική δύναμη που χρειαζόταν για να κάνω επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία και να προχωρήσει η υπόθεση», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, «εγώ το έκανα, όπως είπα, για να καθαρίσει ο χώρος από αυτά τα άτομα και θέλω να δώσω το μήνυμα να βγουν όλοι όσοι έχουν περάσει είτε από το συγκεκριμένο άτομο είτε από οποιοδήποτε άτομο αυτά που έχω περάσει και εγώ ή κάτι παρόμοιο ή κάτι χειρότερο, να μιλήσουν, να σπάσει η σιωπή για να βγάλουν όλους αυτούς από αυτές τις θέσεις όπου βρίσκονται, να καθαρίσει η βρωμιά».

«Να βρουν το θάρρος, τη δύναμη να βγουν να μιλήσουν. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί. Ειλικρινά άκουσα πολλές περιπτώσεις, πολλές υποθέσεις. Έγιναν από ότι άκουσα καταγγελίες παλιές, οι οποίες έμειναν ανεξιχνίαστες, και όπως έχω πει, είναι πάρα πολύ λυπηρό αυτό και ελπίζω με αυτή μου την κίνηση να αλλάξει κάτι και να βγει η αλήθεια στην φόρα και να καθαρίσει η βρωμιά. Δεν πρέπει να σκεπάζουμε αυτά που γίνονται, αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να τους βγάζουμε στη φόρα. Υπάρχει ελπίδα ότι αυτά τα άρρωστα και ανώμαλα πράγματα θα σταματήσουν», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Άντρη Ελευθερίου είπε ότι η πολιτεία είναι αποφασισμένη, «είναι μαζί μας, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, αυτό με βοήθησε και εμένα, να νιώσω την στήριξη».

«Πραγματικά δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα. Δεν έχουν να φοβούνται τίποτα . Υποφέραμε. Ξέρω τι περάσαν. Τους νιώθω. Γνωρίζω είναι πάρα πολύ δύσκολο το να βγούμε να μιλήσουμε ανοικτά το τι έχουμε περάσει, αλλά μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε αυτή την αρχή. Να το τελειώσουμε αυτό. Ξέρω ότι είναι δύσκολο λόγω της εξουσίας τους, πράγμα που δυστυχώς χειροτερεύει την όλη κατάσταση και για το θύμα και για την οικογένεια του φυσικά, αλλά και οι γονείς θέλουν να στείλουν τα παιδιά στον αθλητισμό σε χώρο ασφαλή. Να σκεφτούν τα παιδιά τους, και τα παιδιά που τα περάσαν και για να μην τα περάσουν. Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί και να εξαφανιστεί όλο αυτό», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη