Μπεκατώρου στον REPORTER: Αμέριστη στήριξη στις Κύπριες αθλήτριες που μίλησαν

Σήκωσαν μανίκια οι ανακριτές της ειδικής ομάδας από εξειδικευμένα μέλη της Αστυνομίας, που συστάθηκε για να διερευνήσει τόσο της καταγγελίες της σκοπεύτριας Άντρης Ελευθερίου, όσο και του προέδρου της Ομοσπονδίας Σκοποβολής, Τζιοβάνη Σαββίδη, που αφορούν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχηγείο, στην παρουσία του Αρχηγού της Δύναμης, λήφθηκαν αποφάσεις και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα ως προς τον χειρισμό των υποθέσεων, ενώ καταρτίστηκε λίστα με τα πρόσωπα που θα κληθούν αρχικά για κατάθεση. Ακολούθως, η Αστυνομία θα επιχειρήσει να στήνει κομμάτι κομμάτι του παζλ και ως εκ τούτου, όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που κατονομάζονται ή ενδεχομένως να γνώριζαν, θα κληθούν από τους ανακριτές για κατάθεση. Σημειώνεται πως η Άντρη Ελευθερίου κατονόμασε παράγοντα ο οποίος υπήρξε αρχηγός αποστολών σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ήταν μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Εκτός από την Άντρη Ελευθερίου, για κατάθεση έχει κληθεί και ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου Τζιοβάνη Σαββίδη, ο οποίος σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης από το πρόσωπο που κατονομάζεται από την Ελευθερίου, είναι συνολικά τέσσερις.

Μάλιστα, ανέφερε πως το εν λόγω πρόσωπο είχε διοριστεί και σε σχολείο, ωστόσο αφυπηρέτησε πρόωρα, μετά από καταγγελία πως παρενόχλησε καθηγήτρια.

«Το χειρότερο είναι ότι το συγκεκριμένο άτομο ήταν στην Ολυμπιακή Επιτροπή παρενόχλησε μια κοπέλα από το προσωπικό της Επιτροπής. Στη συνέχεια πήγε στον ΚΟΑ και έκανε άλλη ματσαράγκα. Μετά διορίστηκε σε σχολείο ως διευθυντής και παρενόχλησε καθηγήτρια και προχώρησαν στην πρόωρη αφυπηρέτηση του. Τον κατήγγειλε η καθηγήτρια και αντί να ανοιχτεί υπόθεση, έμειναν μόνο στην αφυπηρέτηση. Αυτά δεν γίνονται, όμως είμαστε στην Κύπρο και όταν έχεις φίλους υψηλά ιστάμενους κάνεις αυτές τις καταστάσεις. Δεν γίνεται αυτοί αρρωστημένοι όμως να συνεχίζουν. Η Αστυνομία με μια διερεύνηση που θα κάνε θα βρει τις κοπέλες αυτές και είναι και η ευκαιρία τους να μιλήσουν. Ώσπου δεν μιλάμε και μένει η ατιμωρησία, μένουν τα πράγματα έτσι».

Με βάση την διερεύνηση, αν στοιχειοθετείται υπόθεση θα γίνει καταχώρηση, ενώ εάν ανακριτές θεωρήσουν ότι χρειάζεται γνωμάτευση από τον Εισαγγελέα, θα το πράξει.

Την ίδια ώρα, η χρυσή ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, στέλνει μήνυμα στις Κύπριες αθλήτριες που ακολούθησαν τα βήματα της και αποφάσισαν να μιλήσουν, εκφράζοντας την ελπίδα να αποδοθεί Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις της στον REPORTER, η Ελληνίδα αθλήτρια εξέφρασε την «αμέριστη συμπαράσταση της» σε όλες της γυναίκες, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, που έσπασαν την σιωπή τους, νιώθοντας ικανοποιημένη με την απόφαση και των Κύπριων αθλητριών να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

«Έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μου. Τις ευχαριστώ που μίλησαν. Τους στέλνω τη δύναμη μου και εύχομαι η μια να στηρίξει την άλλη στον αγώνα», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ντόμινο αποκαλύψεων και στην Κύπρο-Τέσσερις οι καταγγελίες για κακοποίηση

Δειτε Επισης

Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας