Ντόμινο αποκαλύψεων και στην Κύπρο-Τέσσερις οι καταγγελίες για κακοποίηση

Μετά τα όσα αποκάλυψε η χρυσή Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατήγγειλε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ιστιοπλοΐας, οι εξελίξεις λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Η Κύπρια αθλήτρια Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή Άντρη Ελευθερίου, παρά το γεγονός ότι είχε μιλήσει ξανά στο παρελθόν, χθες προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία για σεξουαλική κακοποίηση της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές αναμένεται να λάβουν σήμερα από την αθλήτρια λεπτομερή κατάθεση.

Ακολούθως, αναμένεται αφού αξιολογηθούν τα όσα αναφέρει η αθλήτρια, για κατάθεση θα κληθούν όσους κατονομάζει, ώστε η Αστυνομία να διαπιστώσει κατά πόσο μπορεί να στοιχειοθετήσει υπόθεση, η οποία μπορεί να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η Άντρη Ελευθερίου κατήγγειλε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σε δύο περιπτώσεις, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 και στους αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2006. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδίας Σκοποβολής, τα δυο αθλητικά γεγονότα, δεν ήταν αποστολές της ΣΚΟΚ, αλλά αποστολές της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στις οποίες βεβαίως συμμετείχαν και αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας μας, οι οποίοι σήμερα δεν βρίσκονται στο Δ.Σ. της ΣΚΟΚ, όμως το νυν Δ.Σ θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή μαζί τους για να πάρει πληροφορίες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία στην Αστυνομία από την Άντρη Ελευθερίου για κακοποίηση

Νέες αποκαλύψεις για περισσότερα θύματα

Την ίδια ώρα, σε νέες αποκαλύψεις προέβη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σκοποβολής, Τζιοβάνη Σαββίδης, ο οποίος κατήγγειλε δημόσια πως το πρόσωπο που κατονομάζει η Άντρη Ελευθερίου, φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες τέσσερις παρόμοιες υποθέσεις.  

Μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε ότι «η Άντρη έκανε κάποιες δηλώσεις τον περασμένο μήνα σε μια εκπομπή, όμως δεν ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε καταγγελία, για τον λόγο ότι ήταν μια ολυμπιακή χρονιά και ήταν αφοσιωμένη. Σε συζητήσεις που κάναμε με την Άντρη και μετά από την υπόθεση που βγήκε στην Ελλάδα και είχε συμπαράσταση, ωρίμαζε η κατάσταση και ήταν μια καλή ευκαιρία να ξεσκεπάσουμε το συγκεκριμένο άτομο.

Μας είπε η Άντρη ότι την παρενόχλησε δύο φορές και μετά απέφευγε να τον συναντήσει. Εγώ από έρευνες που έκανα ανακάλυπτα ότι ο συγκεκριμένος κύριος, είχε εμπλακεί και σε άλλες περιπτώσεις και παρενόχλησε και άλλες κοπέλες. Άρα ήταν μια ευκαιρία να βγει η Άντρη, να κάνει την καταγγελία και να τη βοηθήσουμε και εμείς ως Ομοσπονδία. Εγώ προσωπικά δεν γνώριζα κάτι για τον συγκεκριμένο κύριο, όμως μετά που άρχισα και έψαχνα το θέμα έβγαζα λαβράκια και έβγαιναν πράγματα στη φόρα. Μάθαμε ότι υπήρχαν και άλλες κοπέλες που παραδέχθηκαν ότι  δέχθηκαν παρενόχληση από αυτόν τον κύριο. Αν ξεκινήσουν τώρα οι κοπέλες και πάνε να κάνουν τις καταγγελίες, θα γίνει μεγάλο σκάνδαλο».

Παράλληλα, ο κ. Τζιοβάνη αποκάλυψε ότι το εν λόγω πρόσωπο αργότερα διορίστηκε σε σχολείο, ωστόσο αφυπηρέτησε πρόωρα, μετά από καταγγελία πως παρενόχλησε καθηγήτρια. Συνολικά, όπως είπε, το πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται σε τέσσερις υποθέσεις.

«Το χειρότερο είναι ότι το συγκεκριμένο άτομο ήταν στην Ολυμπιακή Επιτροπή παρενόχλησε μια κοπέλα από το προσωπικό της Επιτροπής. Στη συνέχεια πήγε στον ΚΟΑ και έκανε άλλη ματσαράγκα. Μετά διορίστηκε σε σχολείο ως διευθυντής και παρενόχλησε καθηγήτρια και προχώρησαν στην πρόωρη αφυπηρέτηση του. Τον κατήγγειλε η καθηγήτρια και αντί να ανοιχτεί υπόθεση, έμειναν μόνο στην αφυπηρέτηση. Αυτά δεν γίνονται, όμως είμαστε στην Κύπρο και όταν έχεις φίλους υψηλά ιστάμενους κάνεις αυτές τις καταστάσεις. Δεν γίνεται αυτοί αρρωστημένοι όμως να συνεχίζουν. Η Αστυνομία με μια διερεύνηση που θα κάνε θα βρει τις κοπέλες αυτές και είναι και η ευκαιρία τους να μιλήσουν. Ώσπου δεν μιλάμε και μένει η ατιμωρησία, μένουν τα πράγματα έτσι».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξέφρασε την ετοιμότητα του να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, ώστε να διερευνηθούν οι υποθέσεις, ενώ παραδέχθηκε πως για τα εν λόγω περιστατικά, γνώριζαν και άλλοι στην Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω κατάθεση και να τον βάλω φυλακή. Κάποιοι άλλοι παράγοντες γνώριζαν κάποια πράγματα. Στην Ολυμπιακή Επιτροπή όταν έγινε η παρενόχληση κάποιοι ήξεραν, όμως κάποιοι φοβούνται να μιλήσουν για να μη βρουν το μπελά τους. Ο συγκεκριμένος επαναλάμβανε όπου πήγαινε και έκανε τα δικά του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, τα όσα αποκάλυψε ο κ. Τζιοβάνη, αξιολογούνται ήδη από την Αστυνομία, η οποία αναμένεται να τον καλέσει για κατάθεση, ενώ θα διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις και θα γίνει προσπάθεια, ώστε να μιλήσουν οι αθλήτριες.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών