Ο απολογισμός του τελικού-Μολότοφ, πετροπόλεμος και ζημιές στη Λεμεσό, δακρυγόνα στη Λευκωσία

Έντονο τρίτο ημίχρονο, που πέραν το σκέλος των πανηγυρισμών από τους οπαδούς της Ομόνοιας στην Παπανικολή, περιλάμβανε και σοβαρά επεισόδια σε Λεμεσό και Λευκωσία, με τραυματισμούς και συλλήψεις, είχε ο μεγάλος τελικός που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ΓΣΠ, με την Αστυνομία πάντως να εκφράζει την ικανοποίηση της, αφού όπως αναφέρει, «το επιχειρησιακό σχέδιο λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά».

Για άλλη μια φορά, ξαναχτύπησαν οι χούλιγκανς, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στην περιοχή του Εναερίου στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του αγώνα και αφού οι οπαδοί της ΑΕΛ επέστρεψαν στη Λεμεσό, μερίδα αυτών μετέβη στο Σύνδεσμο Φιλάθλων της ομάδας που βρίσκεται στην περιοχή Εναερίου.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΕΔΩ: Καταγγέλλουν ρίψη δακρυγόνων οι παίκτες της Ομόνοιας-«Αστυνομία Κύπρου είσαστε ανίκανοι»

Σοβαρά επεισόδια στον Εναέριο

Σύμφωνα με μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στην περιοχή, όταν αντιλήφθηκαν πως μικρή μερίδα φιλάθλων της Ομόνοιας μετέβη στο σιντριβάνι του Αγίου Νικολάου για να πανηγυρίσει, κινήθηκαν προς το συγκεκριμένο σημείο ρίχνοντας πέτρες, μολότοφ, κροτίδες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στην περιοχή ανέκοψαν τους περίπου εξήντα οπαδούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια, με τους κουκουλοφόρους να επιτίθονται στους αστυνομικούς. Ως αποτέλεσμα των επεισοδίων, ήταν ο τραυματισμός Αστυνομικού, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο οποίος έτυχε των Πρώτων Βοηθειών και απολύθηκε.


Οι χούλιγκανς προέβησαν σε ζημιές, θέτοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, καίγοντας ένα αυτοκίνητο και προκαλώντας ζημιές σε δεύτερο, ενώ η Αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων για να τους διαλύσει. Λόγω της έκτασης των επεισοδίων, στην περιοχή κλήθηκαν ενισχύσεις, ενώ γύρω στα μεσάνυχτα, τα πράγματα στην περιοχή του Εναερίου ηρέμησαν. Για τα επεισόδια στον Εναέριο, η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

348358339_6165221270240907_5914094169160868745.width-800

Μέλη της Αστυνομίας, συνέλαβαν 16χρονο, για το αυτόφωρο αδίκημα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού. Ο 16χρονος, ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα, επέβαινε σε μοτοποδήλατο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο, από τις 9 Μαΐου 2023.

348364102_646372173493837_6983849625142668743_.width-800

Επίσης, μέλη της Αστυνομίας, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα. Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν 254 κυνηγετικά φυσίγγια, με αποτέλεσμα ο 25χρονος οδηγός του οχήματος, να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών. Οι τρεις επιβάτες του οχήματος ανακρίθηκαν σχετικά και με τα επεισόδια, ενώ η συμμετοχή τους σε αυτά διερευνάται.

348379721_222470980533185_6021080413424150146_.width-800

Καταγγέλλουν ρίψη δακρυγόνων στο λεωφορείο της ομάδας

Την ίδια ώρα στη Λευκωσία, σύμφωνα με καταγγελίες ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας, η Αστυνομία προέβη σε ρίψη δακρυγόνων, κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του ανοικτού λεωφορείου της ομάδας, από το οίκημα του Σωματείου, μετά το πέρας των πανηγυρισμών. Όπως καταγγέλλουν ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας με αναρτήσεις τους, τα δακρυγόνα της Αστυνομίας ρίχθηκαν στο λεωφορείο, εντός του οποίου πέραν από τους ίδιους βρίσκονταν και μέλη των οικογενειών τους με μικρά παιδιά.

page

Για το συγκεκριμένο επεισόδιο, σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται πως, γύρω στη μια τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στη Λευκωσία, ομάδα οπαδών επιτέθηκε εναντίον αντιοχλαγωγικής ομάδας της Αστυνομίας, ρίχνοντας πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Το επεισόδιο έληξε άμεσα, με την επέμβαση του αντιοχλαγωγικού οχήματος της Αστυνομίας.

343258481_641346930760955_2684766995027822867_n

Στις οκτώ οι συλλήψεις

Σύμφωνα με την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, συνελήφθησαν συνολικά οχτώ πρόσωπα, τόσο πριν, όσο και μετά τη διεξαγωγή του Τελικού στο στάδιο ΓΣΠ.Πριν την έναρξη του αγώνα, στις εισόδους του σταδίου, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι προσώπων, για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, ενώ άλλα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, που σημειώθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα, στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στις εισόδους του σταδίου, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι προσώπων, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν βεγγαλικά και κροτίδες.Επίσης στο χώρο στάθμευσης της νότιας κερκίδας του σταδίου, εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας και παραλήφθηκε, μία τσάντα εντός της οποίας υπήρχαν τέσσερις βόμβες μολότοφ, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο, μία κουκούλα και δύο ζεύγη γάντια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθησαν έξι πρόσωπα πριν τον τελικό-Εντοπίστηκε τσάντα με μολότοφ έξω από τη Νότια

ασδα-1 (1)

Αστυνομία: Λειτούργησε αποτελεσματικά το πλάνο

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά, αφού τόσο τα πιο πάνω επεισόδια, όσο και άλλα μικροεπεισόδια, που σημειώθηκαν, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, από την Αστυνομία.

Για την αστυνόμευση του Τελικού Κυπέλλου, επιστρατεύτηκαν γύρω στους 350 αστυνομικούς, με τη συμμετοχή αντιοχλαγωγικών ομάδων. Για την επιτήρηση της προσέλευσης και της αποχώρησης των φιλάθλων από το στάδιο, χρησιμοποιήθηκαν το ελικόπτερο, αλλά και drone της Αστυνομίας, ενώ επιστρατεύθηκε και το αντιοχλαγωγικό όχημα.

Για συντονισμό των ενεργειών της Αστυνομίας, λειτούργησε στο Αρχηγείο Αστυνομίας (ΜΜΑΔ), αλλά και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, το Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως, από τη 1μ.μ. χθες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρά επεισόδια στον Εναέριο με ΑΕΛίστες-Πέτρες, μολότοφ και φωτιές (vid&pics)

Μικροπαρατράγουδα στον αυτοκινητόδρομο

Εξάλλου σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media καταγράφεται επεισόδιο, στο οποίο οπαδός της ΑΕΛ με κουκούλα, επιτίθεται σε όχημα που φέρει διακριτικά της Ομόνοιας και τα αφαιρεί. Την ίδια ώρα, πριν την έναρξη του χθεσινού τελικού, οπαδοί, άναψαν εστίες φωτιάς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, Λεμεσού-Λευκωσίας, ενώ προκλήθηκε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, με αποτέλεσμα, αρκετοί φίλαθλοι να εισέλθουν με καθυστέρηση στο γήπεδο.

Δειτε Επισης

Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό