Νέα καταγγελία κατά του Υφ. Πολιτισμού-Έρευνα για κονδύλια με σύνδεση συνεργάτη του Χατζηγιάννη

Ενώπιον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας βρίσκεται νέα καταγγελία που αφορά συνεργάτη του υφυπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Χατζηγιάννη, που έγινε από πολίτη και αφορά χορηγίες από κονδύλια του Υφυπουργείου που δόθηκαν σε συνεργάτες και φίλους του, με τη συμμετοχή και στενών συγγενικών του προσώπων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η καταγγελία έγινε χθες και αυθημερόν δύο λειτουργοί της Υπηρεσίας μετέβησαν στο Υφυπουργείο Πολιτισμού και έλαβαν αντίγραφα των φακέλων για τις σχετικές χορηγίες. Μάλιστα σήμερα αναμένεται πως θα γίνει μια πρώτη αξιολόγηση των καταγγελιών, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει θέμα προς διερεύνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, οι διορισμοί και αυτοί που άφησαν τις δουλειές τους

Σε ότι αφορά την ουσία της καταγγελίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια» αυτή αφορά επτά χορηγίες του προγράμματος πολιτιστικής αποκέντρωσης, τέσσερις εκ των οποίων κατέληξαν στα εν λόγω πρόσωπα που συσχετίζονται με τον συγκεκριμένο συνεργάτη του υφυπουργού Πολιτισμού.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος συνεργάτης, εργοδοτήθηκε στο Υφυπουργείο με την ανάληψη των καθηκόντων από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, ωστόσο διερευνάται κατά πόσον δόθηκαν με διαφανείς διαδικασίες τα εν λόγω κονδύλια και στο παρελθόν. Η καταγγελία περιλαμβάνει και ένα δεύτερο ζήτημα στο οποίο εμπλέκεται και με άλλο υφυπουργείο το οποίο οργάνωσε συναυλίες στις οποίες συμμετείχαν συγγενικά πρόσωπα του συνεργάτη του Υφυπουργείου υπό την επίβλεψη άλλου συνεργάτη του.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα καταγγελία ήρθε στον απόηχο του σάλου που προηγήθηκε, για άλλους διορισμούς στο υφυπουργείο Πολιτισμού, με τον υφυπουργό να εκφράζει μόλις χθες τη βαθύτατη λύπη του, «για τον λανθασμένο χειρισμό που έτυχε η όλη υπόθεση, η οποία οδήγησε στην απάνθρωπη αντιμετώπιση που υφίσταται τώρα το συγκεκριμένο άτομο.»

«Κάτι», είπε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, «το οποία είναι απάνθρωπο, διαπόμπευση, βαρβαρότητα, δεν είναι πολιτισμός, αυτόν τον πολιτισμό θέλουμε; Και αν θέλετε σε ένα γενικότερο πλαίσιο, που δεν αφορά την κυρία Κυριάκου, η επανένταξη είναι πολιτισμός».

Δειτε Επισης

Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Χειροπέδες στον οδηγό της βάρκας
Η ασυδοσία στον ναό της Δημοκρατίας και η ανάγκη να ρυθμίσει η Βουλή τα του οίκου της
Ακούει την ποινή του ο τέως Κιτίου-Πέφτει η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση
Ζήτησε ποινή που θα αποτρέψει «το λαϊκό σφαγείο» ο καταδικασθέντας για την φονική πυρκαγιά
Έρευνες επί ερευνών για τους 16+4 ύποπτους αγώνες-Στο επίκεντρο ένας κόκκινος φάκελος
Στο κελί για 4,5 χρόνια η λογίστρια που υπεξαίρεσε 315 χιλιάδες-Έδωσε το σπίτι της για να ξοφλήσει
Εκτεθειμένη η Αστυνομία για το θανατηφόρο του 2012-Αντιφάσεις, διαψεύσεις και ερωτήματα
Φωτιά σε οικία στο Στρόβολο-Στο νοσοκομείο ηλικιωμένος
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία στη Λευκωσία-Διασώθηκαν δύο πρόσωπα
Αποζημιώσεις στην οικογένεια Παπακώστα για παραβίαση του δικαιώματος αυλισμού