Ξεκινά διαδικασία ορισμού Επ. Ελέγχου για το θέμα της διαρροής στα Νέα Ελληνικά
18:57 - 20 Ιανουαρίου 2023

Αρχίζει διαδικασία ορισμού Επιτροπής Ελέγχου, για το θέμα της διαρροής των θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, στο πλαίσιο των εξετάσεων τετραμήνων, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, ξεκινά διαδικασία ορισμού Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με τον νόμο και συστάσεις Νομικής Υπηρεσίας, που θα εξετάσει και ενδεχόμενες ευθύνες της καθηγήτριας και τυχόν ευθύνες της διεύθυνσης του σχολείου.
«Θα δουν τον κανονισμό του σχολείου και τυχόν παραβάσεις. Σύμφωνα με τον νόμο προβλέπονται και συγκεκριμένες κυρώσεις. Ενδεχομένως, μετά, μπορεί να ασκηθεί και ποινική δίωξη», λέχθηκε στο ΚΥΠΕ από την ίδια πηγή στο Υπουργείο Παιδείας.
Υπενθυμίζεται ότι, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν αναφορές ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας για διαρροή θεμάτων, για εξεταστικό δοκίμιο του Γυμνασίου.
Όπως πληροφορείται ο REPORTER, γονείς προέβησαν σε καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας, αναφέροντας πως υπήρξε διαρροή των θεμάτων του εξεταστικού δοκιμίου των Νέων Ελληνικών της Β’ Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, βάσει της καταγγελίας που έγινε προς το Υπουργείο Παιδείας, φαίνεται να υπήρξαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα της έκθεσης, καθώς και για ερωτήσεις που θα υπήρχαν στο γραπτό.
Αυτή τη στιγμή, το Υπουργείο Παιδείας διερευνά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζει εάν πρόκειται όντως για διαρροή ή αν πρόκειται για εκτιμήσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Μπουρλότο στην παιδεία λόγω τετραμήνων-Μαθητές, γονείς, καθηγητές εναντίον ΥΠΑΝ
- Πρόταση για ακύρωση των εξετάσεων Ν. Ελληνικών μετά το σάλο-Είδε Πρόδρομο ο ΠτΔ
- Τρέχει να καλύψει τις... τρύπες ο Προδρόμου μετά τη διαρροή-Εντείνονται οι φωνές
- Επίθεση κατά μέτωπο από γονείς και καθηγητές-«Τραγική διαχείριση της κατάστασης»
- Πάνω από 250 μαθητές δεν εξετάστηκαν μετά τη διαρροή-«Πολύ μεγάλη η ζημιά»
- Μαθητές έμειναν εκτός τάξης μετά τη διαρροή θεμάτων-Πυρά κατά Υπ. Παιδείας
- «Σταματήστε να γράφετε, διέρρευσαν τα θέματα»-Έξαλλοι οι φορείς με το φιάσκο
- Σάλος με τη διαρροή θεμάτων των τετραμήνων-Ανακάλεσαν τα γραπτά των Ν. Ελληνικών
- Αυτά είναι τα SMS που διέρρευσαν για τα θέματα-Το μήνυμα που καίει καθηγήτρια
