Πρωτοφανής κλοπή με μάσκες που έφτασαν από Κίνα-Χειροπέδες σε γαμπρό και πεθερό
10:59 - 16 Μαΐου 2020

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα 55 και 27 ετών, πεθερό και γαμπρό, φόρεσε η Αστυνομία, για πρωτοφανή υπόθεση κλοπής 16 χιλιάδων μασκών που εισήγαγε το Υπουργείο Υγείας από την Κίνα για να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν για προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η υπόθεση σχετίζεται με μάσκες συγκεκριμένου τύπου που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία και παραχωρήθηκαν δωρεάν σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιώτες για πρόληψη του κορωνοϊού.
Από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας εντοπίστηκε να πωλείται σε φαρμακεία στη Λευκωσία και ηγέρθησαν υποψίες ότι ήταν κλοπιμαίες.
Από εξετάσεις που έγιναν διαφάνηκε ότι ο 27χρονος προμήθευσε στις 12 Μαΐου συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία στη Λεμεσό με 16 χιλιάδες μάσκες του συγκεκριμένου τύπου που εισήγαγε η Δημοκρατία προς 37 σεντ τη μια εισπράττοντας το ποσό των 5920 ευρώ.
Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι εξετάσεις της Αστυνομίας στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις για να διαπιστωθεί από που κλάπηκαν οι συγκεκριμένες μάσκες με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση σχετικά με τα αδικήματα της κλοπής, απάτης, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις καθώς και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που διαπράχθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία από τις τρεις Απριλίου μέχρι τις 13 Μαΐου.
Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση και δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Κλειστά μέχρι νεωτέρας νηπιαγωγεία και προδημοτικές-Ικανοποιημένοι οι δάσκαλοι
- Ο μικροβιολόγος του ammos, η υπόσχεση που δόθηκε και η συγκυρία της 21ης Μαΐου
- Σκέψεις Πετρίδη να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις αν αλλοιωθεί η φιλοσοφία του
- Το αισιόδοξο, το μετριοπαθές και το εφιαλτικό σενάριο της πανδημίας
- Ο αντικυκλώνας που μας ψήνει, το παράδοξο του Μαΐου και η άνοδος δέκα βαθμών
