Καταχωρεί «αγωγή» για ακύρωση της παράτασης της θητείας Ακιντζί ο Αρικλί

Ο Ερχάν Αρικλί, ηγέτης του Κόμματος της Αναγέννησης (YDP) των εποίκων, σε δηλώσεις του είπε ότι το κόμμα του αποφάσισε να οδηγήσει στο «συνταγματικό δικαστήριο» το θέμα της παράτασης της θητείας του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και ότι ο φάκελος της «αγωγής» εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 24 Απριλίου από τον αντιπρόεδρο του YDP, Εβέρ Όζτουρκ, ο οποίος αύριο θα καταχωρήσει την αγωγή στον «πρωτοκολλητή».
 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», είπε ακόμα ότι σήμερα είναι η μέρα που λήγει η θητεία του Ακιντζί, σημειώνοντας ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η «βουλή» αποφάσισε με τρόπο «αντισυνταγματικό» την αναβολή των «εκλογών» που θα διεξάγονταν στις 26 Απριλίου και την παράταση της θητείας του Ακιντζί.
 
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι καθήκοντα «προέδρου της δημοκρατίας» έπρεπε να ασκεί ο «πρόεδρος της βουλής», ο οποίος με βάση το «σύνταγμα» τον αναπληροί για 45 μέρες κατά την απουσία του και ότι αυτό που έπρεπε να είχε κάνει η «βουλή» ήταν η παράταση της περιόδου της αναπλήρωσης αυτής.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Παίρνει θέση ο Παγκύπριος Δικηγορικός για Βαρωσιώτου- «Ισοπεδωτική, ατεκμηρίωτη και πρόωρη κριτική που ασκείται»
Συγκάλεσαν επίσημα την νέα πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη για τις 16 και 17 Ιουλίου
Τέταρτη σύλληψη 14χρονου για την επίθεση και ληστεία εναντίον ζεύγους σε παραλία στην Πάφο
Εξυπηρέτηση 400 ασθενών από ιατρείο ταχείας διακίνησης ΓΝ Πάφου-Εντός Ιουλίου στις άλλες επαρχίες
Ογδοντάχρονος στα κατεχόμενα φέρεται να μαχαίρωσε τον σύντροφό της πρώην του
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Καταγγελία στην Αρχή κατά της Διαφθοράς για παραβιάσεις στο ΤΕΠΑΚ-Μέλη Επιτροπής φέρεται να βρίσκονται σε σύγκρουση συμφερόντων
Εκλέγηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο και η νέα Κεντρική Γραμματέα του ΑΚΕΛ
Στη Βουλή το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για προβλήματα σε διορισμούς στο Δημόσιο