Αυτό είναι το πρωτόκολλο λειτουργίας των αισθητικών-Οι υποχρεώσεις του πελάτη

Πρωτόκολλο λειτουργίας για τα Ινστιτούτα Αισθητικής ετοιμάζει ο Σύλλογος Αισθητικών Κύπρου, προκειμένου να λαμβάνονται όλα τα μέτρα, που να αποτρέπουν την διασπορά κορωνοϊού. Τα μέτρα αφορούν τόσο στους  επαγγελματίες όσο και στους πελάτες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι προτάσεις των κομμωτών και το επιπρόσθετο κόστος-Τι θα ζητούν από τους πελάτες

Μιλώντας στον REPORTER η Βάκια Ιωαννίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Αισθητικών Κύπρου, ανέφερε ότι περιμένουν από τους ειδικούς να τους πουν πότε θα ανοίξουν.

«Δεν θέλουμε να πούμε ότι ασκούμε πίεση για να ανοίξουμε. Δεν θα αποφασίσουμε εμείς. Ότι μας πουν οι ειδικοί. Ετοιμάζουμε ένα πρωτόκολλο για τη λειτουργία των Ινστιτούτων που θα φροντίσουμε να το έχουν στα χέρια τους οι αισθητικοί πριν να αρχίσουν. Εντός της εβδομάδας θα το έχουν».

Η εφαρμογή των μέτρων προστασίας θα αρχίζει, όπως ανέφερε η κ. Ιωανννίδου από την ώρα που θα κλείνεις το ραντεβού μέχρι την ώρα που θα φεύγει ο πελάτης από το Ινστιτούτο.

«Θα αρχίζει από την ώρα που θα κλείνεται το ραντεβού, τι ερωτήσεις θα κάνεις στον πελάτη για να αποφασίσεις εάν θα τον δεχθείς ή όχι. Διότι εάν σου πει ότι είναι άρρωστος, δεν πρέπει να τον δεχθείς. Η αισθητικός θα είναι καλυμμένη από πάνω μέχρι κάτω. Θα φορά γυαλιά, μάσκα, θα έχει δεμένα πίσω τα μαλλιά. Πάνω από την άσπρη ρόμπα θα φορά προστατευτικό νάιλον μιας χρήσης. Μιλήσαμε με τους αντιπροσώπους που τα έχουν και θα τα προμηθεύσουν στους αισθητικούς. Στο χώρο ότι μπορεί να είναι μιας χρήσης θα είναι όπως για παράδειγμα σεντονάκια. Όποια χρησιμοποιούσε σφουγγάρια, δεν πρέπει να τώρα. Πρέπει να τα ξεχάσει. Τα εργαλεία, πρέπει να αποστειρώνονται όπως και ο χώρος μετά από κάθε ραντεβού. Τα ραντεβού μεταξύ τους θα έχουν μισή ώρα κενό προκειμένου να απολυμαίνεται ο χώρος».

Υποχρεώσεις όμως θα έχει και ο πελάτης τα στοιχεία του οποίου θα καταγράφονται από τις αισθητικούς, έτσι ώστε εάν συμβεί κάτι να μπορούν να τον ειδοποιήσουν.  

«Ο πελάτης πρέπει να φορά μάσκα και γάντια, ειδική ρόμπα και προφυλακτικά για τα παπούτσια. Θα τα παρέχει η αισθητικός αυτά. Η μάσκα εξαρτάται από το τι θα κάνεις. Εάν κάνεις καθαρισμό δεν μπορείς να τη φοράς. Ο πληρωμές θα γίνονται με κάρτα και εάν δεν υπάρχει, η αισθητικός θα πάρει τα χρήματα με γάντια. Εάν μας πει το Υπουργείο Υγείας θα κάνουμε και θερμομέτρηση. Ζητήσαμε να μας δώσουν οδηγίες. Επίσης θα ρωτήσουμε εάν είναι καλύτερο να φοράμε ασπίδες προσώπου, αντί μάσκες», ανέφερε κ. Ιωαννίδου.

Η κ. Ιωαννίδου, έθεσε και θέμα αισχροκέρδειας στην αγορά μασκών κάτι που θα επηρεάσει το κόστος λειτουργίας των Ινστιτούτων αισθητικής.

«Ζήτησα από τους αντιπροσώπους όσο μπορούν να ρίξουν τις τιμές. Δεν πιστεύω ότι οι Αισθητικοί θα ανεβάσουν τις τιμές, επειδή είναι μεγάλη κρίση και ο κόσμος δυσκολεύεται».
 
Τα Ινστιτούτα Αισθητικής λόγω της πολύ στενής επαφής των επαγγελματιών και των πελατών, δεν εμπίπτουν, όπως όλα δείχνουν, στην πρώτη φάση χαλαρώσεων. Ανάλογα με την πορεία της νόσου, θα αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας