Με ταχύτητα φωτός τρέχουν οι εξελίξεις στον ΔΗΣΥ σε ό,τι αφορά τις διεργασίες για το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, με τις επόμενες ώρες να κρίνονται ως εξόχως κρίσιμες και καθοριστικές.
Σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα βρίσκονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στην πρόεδρο του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Γιώργο Παμπορίδη, μέσα από τις οποίες αναμένεται να διαφανεί κατά πόσο υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης και κατάληξης σε λύση που να διασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό την ενότητα της παράταξης.
Για την πρωτοβουλία της για διαβουλεύσεις/συνάντηση όλων των ενδιαφερόμενων για το χρίσμα του υποψήφιου του ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές, η Αννίτα Δημητρίου είχε ενημερώσει από νωρίτερα σήμερα το πρωί τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.
Η προσπάθεια της Αννίτας Δημητρίου για συναινέσεις έρχεται σε συνέχεια σχετικής έκκλησης που ειδικά τις τελευταίες ημέρες απηύθυνε ο εκ των διεκδικητών του χρίσματος Γιώργος Παμπορίδης, ώστε να διαφανεί και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο συνεννόησης με στόχο την αποκλιμάκωση της εσωκομματικής αντιπαράθεσης και διασφάλισης συνθηκών μέγιστης δυνατής ενότητας στην πορεία του κόμματος προς τις προεδρικές εκλογές.
Από το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη θα διαφανεί ακριβώς σε μεγάλο βαθμό το προς τα πού θα οδεύσουν τα πράγματα με φόντο το ορόσημο της υποβολής υποψηφιοτήτων στις 26 του τρέχοντος μήνα, αλλά και βεβαίως και την έκτακτη παγκύπρια εκλογική συνέλευση που είναι ορισμένη για τις 28 Νοεμβρίου.
Το μεγάλο ερωτηματικό ακούει στο όνομα Αβέρωφ Νεοφύτου και δη το κατά πόσο θα θελήσει τελικά να μπει στις εσωκομματικές διαδικασίες. Ξεκινώντας ήδη να μαζεύει τις υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να την υποβάλει στο κόμμα, ο τέως πρόεδρος της παράταξης φέρεται να βρίσκεται υπό ασφυκτικό κλοιό πιέσεων από το ευρύτερο συναγερμικό περιβάλλον, ώστε να μην πορευθεί εκτός διαδικασίας.
Πηγές από την Πινδάρου, θέλουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου τις τελευταίες ώρες να ζυγίζει όλα τα δεδομένα και πλέον να βρίσκεται κοντά όσο ποτέ άλλοτε στο να διεκδικήσει το χρίσμα, αντιλαμβανόμενος πως κάτι διαφορετικό θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει υποστηρικτές του εντός της παράταξης που δεν θα τον ακολουθούσαν αν επέλεγε να κινηθεί εξωκομματικά ως αντάρτης.
Την ίδια ώρα, δεν αποκλειόνται ανατροπές σε σχέση με άλλες εξαγγελθείσες υποψηφιότητες για το χρίσμα, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της προέδρου της παράταξης, Αννίτας Δημητρίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:











