powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Υπ. Άμυνας: Στηρίζουμε πλήρως την εδαφική κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Για αποφάσεις σχετικά με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA) με σκοπό την αυτονόμηση της Ευρώπης σε ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των 27 κρατών μελών της Ένωσης κάλεσε ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας, την Τρίτη, στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι το αντίθετο δημιουργεί προβλήματα σε ό,τι αφορά το γενικό πολιτικό της εκτόπισμα της ΕΕ.

Αναφερόμενος στην ατζέντα του Συμβουλίου, ο Υπουργός μίλησε για μια πολύωρη συνεδρία με αρκετά θέματα, μεταξύ των οποίων και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Βεβαίως θέλουμε να δηλώσουμε με κάθε ευθύτητα ότι στηρίζουμε πλήρως την εδαφική κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας. Χαιρετίζουμε τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί και την ίδια ώρα την ενίσχυση με δανειοδότηση της ίδιας της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Πάλμας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Υπουργό, οι 27 θα μιλήσουν και θα ασχοληθούν «με τον πόλεμο που υπάρχει στο Ιράν και ασφαλώς με τα ζητήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια της Ευρώπης γύρω από την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Την ίδια ώρα θα πρέπει να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με τη στήριξη του EDA, διότι έχουμε αντιληφθεί και έχουμε κατανοήσει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ότι χωρίς την αυτονόμηση της Ευρώπης σε ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των 27, η Ευρώπη δημιουργεί κάποιες συνθήκες και κάποια προβλήματα σε ό,τι αφορά το γενικό πολιτικό της εκτόπισμα», σημείωσε ευχόμενος μια συνεδρίαση με παραγωγικό και εποικοδομητικό χαρακτήρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ