powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Οργάνωναν εκδήλωση στο μνημείο του Γρίβα χωρίς άδεια-Ζήτησε έρευνα από τον ΕΟΑ Λεμεσού ο ΥΠΕΣ

Στο προσκήνιο παραμένει η συζήτηση γύρω από το μνημείο του Γρίβα στη Λεμεσό και τα περί επιθυμίας κάποιων να ανεγερθή μνημείο αγνώστου στρατιώτη, για το οποίο προγραμματιζόταν μάλιστα και εκδήλωση, για τις 25 Οκτωβρίου. 

Ο υπουργός Εσωτερικών έλαβε χθες καταγγελίες για την συγκεκριμένη εκδήλωση, αποστέλνοντας στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λεμεσού επιστολή, με την οποία ζητά τη διερεύνησή τους. 

Η επιστολή, ανέφερε πως η εν λόγω εκδήλωση θα διεξαγόταν χωρίς άδεια, πράγμα που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να επιβεβαιώθηκε από το Υφυπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο εντάσσεται η Επιτροπή Μνημείου. 

Αφότου διαμηνύθηκε πως οι διοργανωτές δεν έλαβαν άδεια, προχωρούν οι διαδικασίες για ακύρωσης της εκδήλωσης, κατά την οποία θα κατατίθετο ο θεμέλιος λίθος του έργου. 

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, ο ΔΗΣΥ ανέφερε πως «θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αγωνιστών πόλης και επαρχίας Λεμεσού (ΣΑΠΕΛ) για την αναγκαιότητα προστασίας του ιστορικού μνημείου του Στρατηγού Διγενή και του περιβάλλοντα χώρου».

Όπως ανέφερε, δεν θα αποδεχτούμε ούτε επιζητούμε την οποιαδήποτε τιμή, ούτε χρειάζονται πανηγυρισμοί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας για να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις, κατόπιν πλήρους νομικής διερεύνησης, ώστε να μην επανέλθει ο οποιοσδήποτε διαγωνισμός για εμπορική εκμετάλλευση του ιστορικού αυτού χώρου».

Καταληκτικά, σημείωνε ότι «ένα είναι το δεδομένο: πως ο διαγωνισμός εξεύρεσης επενδυτή ακυρώθηκε με παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;