powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Το Ιράν είχε επικοινωνία με ΗΠΑ-Θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις

Σε απευθείας επικοινωνία με τις ΗΠΑ μετά την επίθεση του Ισραήλ βρισκόταν το Ιράν, όπως μεταδίδει το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται διπλωμάτες, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί έχουν μιλήσει τηλεφωνικά αρκετές φορές από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του στο Ιράν την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί διπλωματική λύση.

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, ο Αραγτσί ξεκαθάρισε ότι η Τεχεράνη δεν θα επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, εκτός εάν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις.

Το δημοσίευμα του Reuters έρχεται την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί τις επόμενες κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Προς το παρόν ο Αμερικάνος πρόεδρος δεν έχει δώσει σαφή απάντηση για τις προθέσεις του.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι η ενημέρωσή του από τις μυστικές υπηρεσίες στην Αίθουσα Επιχειρήσεων.

Νωρίτερα, εμφανίστηκε να διαψεύδει δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι ο 79χρονος Ρεπουμπλικάνος έχει ήδη «εγκρίνει» τα σχέδια για αμερικανική επίθεση στο Ιράν αλλά δεν έχει δώσει ακόμη τη διαταγή να προχωρήσουν.

Ο Τραμπ είπε σε συνεργάτες του ότι ενέκρινε σχέδια επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράν, αλλά δεν έχει δώσει ακόμη την «οριστική διαταγή» να προχωρήσουν, διότι αναμένει να δει αν η χώρα θα συνθηκολογήσει και θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας -κάτι που αποκλείει ρητώς η Τεχεράνη, ανέφερε στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα Wall Street Journal χθες Τετάρτη, επικαλούμενη τρεις πηγές της ενημερωμένες σχετικά.

«Η Wall Street Journal δεν έχει ιδέα ποιες είναι οι σκέψεις μου σχετικά με το Ιράν!» δήλωσε σήμερα ο Τραμπ με ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social, σε μια προφανή αναφορά στο χθεσινό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

;