«Στον Μπόι δεν αρέσει η προπόνηση. Αυτό δεν θ’ αλλάξει ποτέ»

Αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνεται μια δεκαετία από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων από την Ολλανδία. Όπως είθισται να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο εγχώριος Τύπος έκανε λόγο για μια χρυσή φουρνιά ποδοσφαιριστών με όλα τα εχέγγυα για λαμπρή σταδιοδρομία ως παγκόσμιοι αστέρες.


Δέκα χρόνια αργότερα τα ολλανδικά Μ.Μ.Ε. θυμήθηκαν τους τότε πρωταθλητές Ευρώπης, τους οποίους όμως πλέον χαρακτηρίζουν ως μια αποτυχημένη γενιά, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα απέτυχαν να κάνουν την καριέρα που τους προφήτευαν. Την αιτία του κακού, μάλιστα, για κάθε έναν από αυτούς ανέλαβε να κατονομάσει ο τότε προπονητής τους, Φόπε ντε Χάαν. Ο 73χρονος Ολλανδός ξεκίνησε το διαμοιρασμό ελέγχων επίδοσης από τον τερματοφύλακα της ομάδας του, τον Μπόι Βάτερμαν.


«Ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος νεαρός. Μπορούσε πραγματικά να παίξει με την μπάλα στα πόδια, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που του έδειξα προτίμηση έναντι των Κένεθ Φερμέιρ και Τιμ Κρουλ», τόνισε αρχικά ο ντε Χάαν.

«Είχε τεράστιο ταλέντο, αλλά ένα μεγάλο πρόβλημα: δεν του άρεσε η προπόνηση. Αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει πλέον. Στην προπόνηση από τα 10 σουτ έπιανε τα τρία και τα υπόλοιπα επτά απλά τα άφηνε να περνούν», κατέληξε ο 73χρονος για τον νυν τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ.