Ομόνοια: Ένα δεκάρι αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ με τις ευλογίες Ασίς

Έψαξε και μάλιστα πολύ για το νέο δεκάρι της Ομόνοιας ο Πάμπος Χριστοδούλου. Στο μυαλό του Κύπριου προπονητή ο επιτελικός μέσος ποτέ δεν ήταν το κλασσικό δεκάρι που περιμένει την μπάλα στα πόδια για να κάνει μαγικά.
 
Κάθε άλλο. Το νέο αφεντικό των «πρασίνων» στοχεύει σε ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τα πάντα, ιδίως όσοι αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή. Να τρέχουν συνεχώς, να μαρκάρουν, να είναι γρήγοροι, να έχουν κοφτή ντρίπλα, καλή κοντινή πάσα και ικανότητα στο κάθετο παιχνίδι, ώστε να διεκπεραιώνεται το παιχνίδι στρατηγικής των αντεπιθέσεων, όπου «κτυπούν» κάθε αντίπαλο οι ομάδες του Πάμπου. Το προφίλ του οργανωτή της νέας Ομόνοιας ήταν πάνω-κάτω, δηλαδή, στα χαρακτηριστικά του Λούκας Σόουζα.
 

Του Βραζιλιάνου μέσου που «έλαμψε» στο πρώτο εξάμηνο της περσινής σεζόν στην ΑΕΛ υπό τις οδηγίες του Πάμπου Χριστοδούλου και προσπάθησε- ανεπιτυχώς- να πάρει μαζί του και φέτος στο «Ηλίας Πούλλος».
 

 

Η μπίλια δεν έκατσε στον Ρούι Πέδρο, τον οποίο κυνήγησε αρκετά η Ομόνοια και ο εκλεκτός του τριφυλλιού ακούει στο όνομα Άλεξ Σοάρες. Σε δημοσίευμα της την Κυριακή (2/7) η εφημερίδα «Α Bola» επιβεβαιώνει τη συμφωνία της Ομόνοιας με τον 26χρονο Πορτογάλο που αποχαιρετά την Μαρίτιμο ύστερα από 7,5 χρόνια. Μια φορά όλη και όλη έφυγε από την πατρίδα του και αυτή ήταν για χάρη του Πανσεραϊκού.
 

Στην Ελλάδα έκατσε μόλις έξι μήνες και έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι για να επιστρέψει στην Μαρίτιμο και αφού για 2,5 χρόνια έκανε τα… τσικό στην Μαρίτιμο Β’, καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα. Από το δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2013-14 αγωνίστηκε σε 90 αγώνες, συνήθως ως επιτελικός μέσος και άλλοτε ως χαφ (οκτάρι).
 

Επαφή με τα δίκτυα δεν έχει το νέο απόκτημα της Ομόνοιας. Όλα κι όλα τρία τέρματα σημείωσε με τη φανέλα της Μαρίτιμο, αλλά ουδόλως απασχολεί τον Πάμπο Χριστοδούλου το στοιχείο αυτό. Είπαμε, δεν αναζητεί «δεκάρι» που θα περιμένει έξω από την περιοχή του αντιπάλου να του κουβαλήσουν την μπάλα.
 
Αντίθετα, θέλει ποδοσφαιριστή που θα εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Χριστοφή και θα βγάλει όσο το δυνατό περισσόΤερες φορές σε θέση βολής τον Ντάρμπισαϊρ και ο Άλεξ Σοάρες πληροί τις προδιαγραφές.
 
Το κασέ του ύψους 1,77μ. μέσου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέβηκε κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Τις σεζόν 2014-15 και 2015-16 αναδείχθηκε στους κορυφαίους «πασέρ» του πρωταθλήματος Πορτογαλίας και το transfermarkt τον κοστολογεί με ένα εκατομμύριο ευρώ.
 
Για πάρτι του ενδιαφέρθηκαν το τελευταίο εξάμηνο οι Ντέρμπι Κάουντι. η Γένοβα και ο Ατρόμητος. Ο Άλεξ Σοάρες επέλεξε την Ομόνοια και έρχεται στην Κύπρο τη Δευτέρα (3/7) για να βάλει υπογραφή σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ομόνοια.
 
Έρχεται, με τις ευλογίες του Νούνο Ασίς, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από πλευράς Ομόνοιας να πει την άποψη του για τον Σοάρες, είπε τα καλύτερα.