Το μήνυμα Ανόρθωσης σε ΑΠΟΕΛ για Ρόμο

Ο Μάριο Μπέιν αξιολόγησε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ στην Πολωνία τους τρεις τερματοφύλακες που έχει στο ρόστερ, Μπόι Βάτερμαν, Ούρκο Πάρντο και Ράφαελ Ρόμο.
 
Ο Ολλανδός πορτιέρε παραμένει το «αφεντικό» και διατηρεί τα γάντια βασικού, αφού αν και έχασε προπονήσεις λόγω οικογενειακού προβλήματος με το που επέστρεψε στην προετοιμασία πήρε αμέσως φανέλα βασικού στο τελευταίο φιλικό με την Σπαρτάκς Λετονίας.
 
 
Εν τη απουσία του Βάτερμαν, ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ έδωσε ρόλο βασικού στον Πάρντο, ενώ στο τελευταίο φιλικό μοίρασε τον χρόνο στους δύο πορτιέρε, αφήνοντας εκτός του Ρόμο.
 
Η ζυγαριά για το ποιος τερματοφύλακας θ’ αποχωρήσει από τον «Αρχάγγελο» βαρεί προς τον Βενεζουελάνο (είναι απίθανό ο ΑΠΟΕΛ να κρατήσει και τους τρεις για οικονομικούς λόγους και θέσεις ξένων στο ρόστερ) και οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του.
 
 
Το ενδιαφέρον της Ανόρθωσης για τον Ρόμο δεν έμεινε κρυφό και δεν έχει πάψει να υφίσταται, ιδίως μετά το ναυάγιο στις επαφές της «Κυρίας» με τον Αρούς.
 
Την ίδια ώρα, μπορεί ν’ άρχισαν σενάρια επιστροφής του Καμίνσκι, εντούτοις ο Βέλγος είναι πανάκριβος και η «Κυρία» δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του.
 
 
Η Ανόρθωση επιθυμεί μεν την απόκτηση του 27χρονου πορτιέρε,  θέτοντας όμως τους δικούς της όρους. Η ομάδα της Αμμοχώστου δεν πρόκειται ν’ αποκτήσει τον Ρόμο με τη μορφή δανεισμού από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά συζητά μόνο στο ενδεχόμενο απόκτησής του με κλειστό διετές συμβόλαιο.
 
Φυσικά, το πάνω χέρι ή καλύτερα ο τελευταίος λόγος ανήκει στον ΑΠΟΕΛ που επενδύει στον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΛ για το μέλλον και επιθυμεί να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, καθώς του χρόνου ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Πάρντο.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα αξιολογήσουν τις επιλογές που έχουν για παραχώρηση του Ρόμο (στην Ελλάδα γράφτηκε για ενδιαφέρον του Ατρόμητου) και θ’ αποφασίσουν που θα παραχωρήσουν τον Βενεζουελάνο.
 
Με τα υφιστάμενα δεδομένα, οι πιθανότητες μετακόμισης του Ρόμο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι μειωμένες, όχι όμως ανύπαρκτες.